Arkadaşıma da aynı şekil farklı marka aynı Cl değerli ürün alıp takmıştık sorun olmamıştı ama araştırmanız da fayda varyan bılgısayarım da 8gb dddr4 2133mhz kingston ram var 16 ya cıkarmak ıstıyorum ama aynısını bulmak cok mumkun degıl Alıntıyı görüntüle bunu alsam sorun olur mu
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alıntıyı görüntülebenim pc de ki ram de bu
mhz ve cl değerleri aynı hocam ddr4 ikisi de sadece marka farkı var benım gordugum kadarıyla belkı basa bısı varsa bılmıyorumAynı ram olmasına gerek yok. Aynı Hzleri varsa sıkıntı olmaz, tabi diğer bilgilere de bakmak lazım mesela DDR5 mi DDR4 mü bakmazsan olmayabilir. Bu iki değeri aynı olan ramler 8x2 dual şeklinde çalışır yani daha iyi performans verir. Dual Chanel her zaman daha iyidir. Ve tabii ki de aynı gb olmaları da gerek
Arkadaşıma da aynı şekil farklı marka aynı Cl değerli ürün alıp takmıştık sorun olmamıştı ama araştırmanız da fayda var
cl değerleri bile aynıysa uyumludur. Rahatlıkla takabilirsin hocam. Benim de laptopta crucial ram vardı, Crossair ram taktım aynı değerlerde, dual şekilde çok iyi çalışıyor. 8gb X2 3200Hz DDR5mhz ve cl değerleri aynı hocam ddr4 ikisi de sadece marka farkı var benım gordugum kadarıyla belkı basa bısı varsa bılmıyorum
çok teşekkür ederimcl değerleri bile aynıysa uyumludur. Rahatlıkla takabilirsin hocam
ne demek hocamçok teşekkür ederim