Neler Yeni

AYNI PCB ÜZERİNDE 5V VE 220V

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Merhaba, şuanda bir PCB panel tasarlamaktayım optoküplör ile arduino ile 220V elemanları kontrol edeceğim açıp kapatma şeklinde. Bunun için düşük ve yüksek voltaj arasında 1-2" olması gerekli bir yazı gördüm bunun sebebi nedir?
Boşluk bırakmam gerekirse en az ne kadar bırakmam lazım?
5V PCB'nin öz yüzünde 220V arka yüzünde olsa kurtarır mı?
Veya 1-2" boşluk bırakmadan bir çözüm yapılabilir mi?
Ayrıca bu PCB direkt olarak ticari olarak makinede kullanılacak bu yüzden uymam dikkat etmem gereken noktalar neler?

serdar45

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mahmut Serdar Çeliktürk
Yollar üstünde geçen frekans ve voltaja göre bobin etkisi yapar, 220v katını belli bir yerde yaparsın, alt üst olmaz güvenilmez, smps devrelerine bak en basitinden 220v hattı ayrıdır, devre ne için olacak röle mi kontrol edilecek

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Alp Kaan CEYLAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rezistans vs. çalıştıracağım 220V ile 5V ile optoküplöre güç verip diğer ucundan 220V güç kontrolünü sağlayacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

220v katını belli bir yerde yaparsın,
Çok fazla bir alanım yok bir kontrol paneli üzerinde bulunacak optoküplörler vs. yaklaşık 10*13 gibi bir alanda hem arduino nano, 2x16 lcd 1 adet ntc sensör 3 adet su seviye elektrotu 4 adet çift bacaklı düğme bunlar için sanırım 7 taneydi direnç ve 5 adette optoküplör sığdırmaya çalışıyorum.
220V sadece optoküplörlerin tek ucunda olacak orasıda PCB'nin kenarına doğru denk gelecek şekilde ayarlardım yani 220V geçecek yolları toplasan 3cm yapmıyordur bile o kadar kenardalar ama yine de güvenlik vs. gibi bir durum varsa paneli büyütmek için konuşabilirim

Son düzenleme:

serdar45

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mahmut Serdar Çeliktürk
220v süren opto mu var anlamadım röle sürüyorsan tamam, direnç vs smd yaparsın arduino pro mini bakarsın, ya da işlemciyi değiştirirsin ya da atmegayı kullanırsın boardda al sana fazlalık yer, kocaman arduino kullanmana gerek yok yani, tabi bunlar uç uca embedded a girer, bütçe biraz varsa kart tasarlarsın çinden bastırırsın vs vs uzar gider güzel olur

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Alp Kaan CEYLAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
220v süren opto mu var anlamadım röle sürüyorsan tamam, direnç vs smd yaparsın arduino pro mini bakarsın, ya da işlemciyi değiştirirsin ya da atmegayı kullanırsın boardda al sana fazlalık yer, kocaman arduino kullanmana gerek yok yani, tabi bunlar uç uca embedded a girer, bütçe biraz varsa kart tasarlarsın çinden bastırırsın vs vs uzar gider güzel olur
Evet bir model bulmuştum daha önce şimdi tekrar opto araştırmasındayım 5v ile 220v süren bir opto bulmuştum onlardan kullanıyorum evderede ve opto haricinde hiç bir kısımda 220v yok. Rezistans vs gibi şeyleri kontrol edeceğim için 220V kullanmam gerekli bunlarıda opto ile kullanıyorum. Arduino olarak nano kullanıyorum pin sayısı neredeyse tam olarak yetiyor ve boyut olarakta gayet küçük zaten. İlerideki zamanda arduino devresini de arduino üzerinden karta taşıyacağım zaten ama şuanda bu bahsedilen 1-2" i bırakmam gerekli mi arada? Bir kontrol paneli olacak ve boyutu 13*10 olması gerektiği için 1-2" bırakabileceğim kadar alan yok maalesef. I2C, buton, sensörler vs derken. O yüzden opto kullanırken ki bir önceki mesajda bahsettiğim gibi opto ile 220v süreceğim sadece ve kartın en uç kısmında yapıyorum bunu yani 220V geçecek yolların toplam uzunluğu 3cm bile olmuyordur hemen en uçta optoya giricekler ve optodan çıkıp makineye gidecekler sadece.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,186
Üyeler
163,440
Son üye
Lewonidas16
Top Bottom