Neler Yeni
  • ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına gece saatlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

B12 vitamini eksikliğinde saç dökülmesi

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Umut
sana büyük ihtimalle B12 hapı verdiler, test sonucun kritik çıktı ise B12 iğnesi olman lazım direkt. Detaylı bi test yaptırmanı tavsiye ederim o yazdıkların çok normal değil.
B12 hapı vermediler dil altı spreyi verdiler bir farkı varmıdır

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Evren avcı
ne zamandır ilaç kullanıyorsun. bende de var b12 ilaç kullanıyorum 1 kutu. yaklaşık 3-6 ay götürüyor.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Umut

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,127
İsim
Eşref Tek
arkadaşlar merhaba 16 yaşıma girdim b12 eksikliğim var ve saç dökülmesi göz kararması kulak çınlaması en iyiside unutkanlık bu tarz problemlerim var ve düzenli ilaç kullansam da geçmiyor ne yapmalıyım
Hocam bu tarz eksiklikler gerçekten önemli şahsen bir sürü eksikliğim var vücudum darmadağın durumda doktora gideceğim sana tavsiyem doktora git düzgün ölçsünler ne kadar eksikse ona göre bazen ilaç al diyor ya da çok eksikse iğne yazdırıyor ki daha çabuk emilsin etki etsin.

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
895
İsim
Alperen Yılmaz
doktorunu iyi seçmekten başka bir seçeneğin yok şuanda maalesef , Allah şifa dostum

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kutay Önen
Rica ederim, Genel bir kontrol yaptırın derim, sadece saç dökülmesi buna bağlı olmadığı belli. Geçmiş olsun
B12 gibi bazı vitaminlerin eksikliği saç dökülmesi yapar hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kısa vadede sonuç göremezsiniz hocam uzun süreli tedavi süreci gerekli.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Umut

1 ay gibi bir süre verdiler bana tekrar gidicem

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Teknoloji

Sadece b12 eksikliği değil, egzama, sinir, stres, vitamin eksiklikleri, saç derisi kuruması vs bir kişide b12 eksikliği var, kesin saçın dökülür gibi bir şey olmuyor.
Hemogram testi olur, ona göre bir tanı yapılır bunda en fazla hormon dengesine dikkat edilir.
B12 eksik, ben buna x ilacı vereyim düzelir, malesef düzelmez, geçici düzelir, saç anlık düzelir ilacı bıraktığı an 1 dökülme oluyorsa, 10 dökülme yaşar.

Ona bakarsak b12 eksik o zaman sigara, alkol, stres, kafein, protein ağırlıklı beslenme yapıp, metilkobalamin alınca fırça gibi gür saçları olması gerekli

Top Bottom