Neler Yeni

B350 den 1000₺ B450'ye geçmek?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Gigabyte B350M serisi bir anakart kullanıyorum, yaptığım yanlış overclocklar sonucu Wifi kartım resmen kafayı yedi, sorunsuz bir şekilde çalışan Wifi kartım OC denemelerinden sonra sistemin açılmasını engellemekten tutun boş boş kopmalara kadar binbir türlü sorun çıkardı ve format atsam dahi sürücüler ile oynasam dahi düzeltemedim. Bunun yanında oynadığım çoğu oyun tek çekirdek performansına önem veren oyunlar ve şuanda bizzat oyunumu yaptığım oyun motoru sadece ama sadece tek çekirdek kullanabiliyor ondan dolayı tek çekirdek performansı benim için çok önemli.

Bildiğiniz üzere B350 4. nesil Ryzen desteklemeyecek. 2600X den 3600X e geçmeyi mantıklı bulmuyorum. Ondan dolayı B450 alıp 4. nesil 4600 işlemciye geçmek istiyorum. Büyük ihtimalle tekli çekirdekte %30 oranında daha güçlü olacaktır 4600 2600X'e göre ve bunu daha az güç tüketerek yapacaktır (çoklu çekirdek performansı 2600X'in hayli hayli yetiyor ondan dolayı umurunda değil pek.).

Vegas Pro, GameMaker Studio 2 (sadece tek çekirdek kullanıyor) ve 2-1 (strateji ve simülasyonda da tek çekirdek önemli oluyor) çekirdek kullanan oyunlar oynuyorum/kullanıyorum. 144 Hz monitörüm olduğu için 2600X yüksek FPSlere çıkma konusunda sistemi çok geriye çekiyor.

Yani kısacası bana hem mantıklı ve geleceğe yönelik hem de bir o kadar gereksiz pahalı ve saçma bir fikiri sizinle paylaşıp o kadar saçma olup olmadığını anlamaya çalışıyorum bu konuda. Cebimden 600₺ çıkacak eğer 1000₺ lik anakarta geçersem ve 4600 gibi bir işlemci alıp almamam tamamen sizin oyunumu alıp almadığınızla ilgili ondan dolayı desteklerinizi bekliyor olacağım 🥺

Almak istediğim anakart: https://www.hepsiburada.com/asus-tu...am4-ddr4-4400-mhz-atx-anakart-p-HBV00000KO4QC
Bi de küçük bir sorum daha, bu anakart değişimi RAM/işlemci overclock'unda daha iyi sonuçlar almamaı yarayabilir mi?

Oyunumun Steam mağazası: https://store.steampowered.com/app/1360150/At_The_Downstairs/

Şuanda aklıma gelen kişiler:
@crazyreign @RevDeisDou @Emirhandkee@intel pentium

Son düzenleme:

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Hocam ben de o anakartı önerecektim zaten. O anakart iyidir alınabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

konuyu okumadım başlık bana yetti cevabım: asla değmez

Hocam arkadaşın amacı 4. nesil işlemci kullanmak ve eski anakartının wifi kartı bozulmuş.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
konuyu okumadım başlık bana yetti cevabım: asla değmez
Ama 4. nesil bir Ryzen işlemciye geçmek istiyorum, çünkü 2600X in tek çekirdek performansı bana yetmiyor ve 3. nesile geçmektense direkt 4. nesile geçmek tekli çekirdek için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bi de wifi kartım düzgün çalışmıyor bu anakartla.
Hocam ben de o anakartı önerecektim zaten. O anakart iyidir alınabilir.

Hocam arkadaşın amacı 4. nesil işlemci kullanmak ve eski anakartının wifi kartı bozulmuş.
Bir anakartı diğer anakartlardan daha iyi yapan şeyleri nasıl anlayabilrim? Daha iyi olduğunu görünce bile hissettim ama neden yani?

Bi de anakart üzerindeki wifi kartım değil, harici USB WiFi kartım doğru çalışmıyor bu anakartla. Başka wifi kartları aldım ama o wifi kartlarla 90/20 gibi bir hız alıyorken bu wifi kartı ile 120-130/20 gibi hızlar alıyorum ve azıcık daha iyi ping değerleri alıyorum.

Ondan dolayı aynı kalitede bir wifi kartına vereceğim parayı direkt anakarta vermek gelecek için daha mantıklı geldi.

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Oyun kaç TL olacak?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Ama 4. nesil bir Ryzen işlemciye geçmek istiyorum, çünkü 2600X in tek çekirdek performansı bana yetmiyor ve 3. nesile geçmektense direkt 4. nesile geçmek tekli çekirdek için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bi de wifi kartım düzgün çalışmıyor bu anakartla.

Bir anakartı diğer anakartlardan daha iyi yapan şeyleri nasıl anlayabilrim? Daha iyi olduğunu görünce bile hissettim ama neden yani?

Bi de anakart üzerindeki wifi kartım değil, harici USB WiFi kartım doğru çalışmıyor bu anakartla. Başka wifi kartları aldım ama o wifi kartlarla 90/20 gibi bir hız alıyorken bu wifi kartı ile 120-130/20 gibi hızlar alıyorum ve azıcık daha iyi ping değerleri alıyorum.

Ondan dolayı aynı kalitede bir wifi kartına vereceğim parayı direkt anakarta vermek gelecek için daha mantıklı geldi.

Anakartın özelliği 2 tane M.2 SSD yuvası olması, mosfet soğutucuları diyebilirim.

Aslında bütçe varsa https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-b550-plus-4600mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-dp-atx-anakart/ buna geçilebilir. Biraz kaba olucak ama şuna bak hocam ayı gibi mosfet soğutucusu var.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Oyun kaç TL olacak?
https://donanimarsivi.com/forum/konu/sonunda-oyunum-steam-tarafindan-onaylandi.87529/ bu konuda anlattım, çıkış haftasında yüzde 10 indirimle 9₺ olacak.
Anakartın özelliği 2 tane M.2 SSD yuvası olması, mosfet soğutucuları diyebilirim.
Eh ben de anlıyormuşum neden daha iyi olduğunu.
Aslında bütçe varsa https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-b550-plus-4600mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-dp-atx-anakart/ buna geçilebilir. Biraz kaba olucak ama şuna bak hocam ayı gibi mosfet soğutucusu var.
Aynı paraya X570 anakartlar var, alsam herhalde onlardan birini alırdım. Bir de B550 ler 2. nesil Ryzen desteklemediği için şimdi alırsam aylarca bilgisayarsız kalacağım. Ve zaten 1000₺ bana pahalı geliyorken 1300₺ ödemek zor.

R5 2600X in bana yetmediği tek kısım tek çekirdek performansı, zaten 3. nesil ile fark yok denecek kadar iyi bir tek çekirdek performansı olan işlemciler yaptı AMD. 4. nesil ile tek çekirdek konusunda bana uzunca bir süre boyunca yetecek bir işlemci çıkartmış olacaktır AMD, ondan dolayı 4. nesili destekleyen bir B450 bana fazlasıyla yetecektir daha fazlasına ödeme yapmak istemiyorum.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
https://donanimarsivi.com/forum/konu/sonunda-oyunum-steam-tarafindan-onaylandi.87529/ bu konuda anlattım, çıkış haftasında yüzde 10 indirimle 9₺ olacak.

Eh ben de anlıyormuşum neden daha iyi olduğunu.

Aynı paraya X570 anakartlar var, alsam herhalde onlardan birini alırdım. Bir de B550 ler 2. nesil Ryzen desteklemediği için şimdi alırsam aylarca bilgisayarsız kalacağım. Ve zaten 1000₺ bana pahalı geliyorken 1300₺ ödemek zor.

R5 2600X in bana yetmediği tek kısım tek çekirdek performansı, zaten 3. nesil ile fark yok denecek kadar iyi bir tek çekirdek performansı olan işlemciler yaptı AMD. 4. nesil ile tek çekirdek konusunda bana uzunca bir süre boyunca yetecek bir işlemci çıkartmış olacaktır AMD, ondan dolayı 4. nesili destekleyen bir B450 bana fazlasıyla yetecektir daha fazlasına ödeme yapmak istemiyorum.

Hocam sizin için önemli olan tekli çekirdek ise 3300X alabilirsiniz.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Hocam sizin için önemli olan tekli çekirdek ise 3300X alabilirsiniz.
Dostum o kadar da değil, RTX 2060S almayı düşünüyorum anakartı aldıktan sonra. Hem 4. nesili o kadar beklemişken hem R5 3600XT ile tekli çekirdek işini iyice coşturan AMD nin R5 4600 de ne yapacağını merak ediyorum ve direkt o işlemciyi istiyorum. Çünkü 2600X ile R5 3600 arasında tekli çekirdek konusunda yüzde 15'e varan bir fark var (3600XT ile 2600X ile arasında yüzde 25'e varan fark var.) ve daha az güç tüketiyor, 4600 ile bu fark yüzde 30-35 e kadar çıkacaktır diye düşünüyorum (Ve gerçekten tam istediğim değerler). Üstüne bi de daha az güç tüketen bir işlemci alacağım ve onu OC edeceğim. Bi de dediğim gibi wifi kartı düzgün çalışmıyor bu anakartla ve wifi kartını değiştirmek istemiyorum.

Böyle düşününce gayet mantıklı duruyor aslında, değil mi? Yoksa değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,642
Üyeler
163,028
Son üye
HunEtzel
Top Bottom