B450 tomahawk-5600x cpu debug ve bios flashback sorunu

yasin_92

80+
Reaksiyon skoru
65
Arkadaslar iyi geceler. B450 tomahawk (max olmayan) anakartima 5600x islemci aldim biosum ilk son surumdu gunceldi ilk basta sistem calisti fakat yeniden başlatınca ekrana goruntu gelmedi. Bios flashback ile eski ve yeni bioslardan kurmaya calistim fakat bi turlu kurmuyor 20 25 dakika beklesede ayni sekilde devam ediyor flasback isigi surekli kirmizi yaniyor ve cpu debug isigida surekli kirmizi islemci ram ekran karti herseyi cikardim fakat gene ayni sizce sorun neden bilen varmi acaba yardima cok ihtiyacim var tesekkurler

baya bi türlü deneme yaptım işlemci ramleri ekran kartını söktüm denedim fakat nafile en sonunda akşam işten eve geçince tüm pinleri çıkartıp sadece anakart güç kablosu ile birlikte bios flashback deneyeceğim inşallah olur. zaten macunu da fazla sürmüşüm işlemci soğutucuya yapmış çıkartırken 2 pinde yamuldu düzelttim yuvaya oturuyor herhangi bi sorun yok gibi inşallah sorun çıkarmaz oda başıma gelenlere bakın. ama sorun kesinlikle anakartta. tüm aksilikler beni mi bulur Allahım ya gece düzgün uyuyamadım

baya bi türlü deneme yaptım işlemci ramleri ekran kartını söktüm denedim fakat nafile en sonunda akşam işten eve geçince tüm pinleri çıkartıp sadece anakart güç kablosu ile birlikte bios flashback deneyeceğim inşallah olur. zaten macunu da fazla sürmüşüm işlemci soğutucuya yapmış çıkartırken 2 pinde yamuldu düzelttim yuvaya oturuyor herhangi bi sorun yok gibi inşallah sorun çıkarmaz oda başıma gelenlere bakın. ama sorun kesinlikle anakartta. tüm aksilikler beni mi bulur Allahım ya gece düzgün uyuyamadım
BIOS sıfırlama denediniz mi?

Up up

Pinler bir kere yamulduysa belki işlemci ile bağlantısı gevşemiş olabilir. İşlemciyi sökünce eksik pin var mı diye kontrol etmenizi öneririm.

Son düzenleme:
BIOS sıfırlama denediniz mi?
bios pilini her denememde çıkarttım, fakat olmadı. sorun kesinlikle anakart kaynaklı bios almıyor msi mystic light ışığı beyaz kalıyor redditte bundan müzdarip x570 tomahawklar bile var sorun kesinlikle msi bios kaynaklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pinler bir kere yamulduysa belki işlemci ile bağlantısı gevşemiş olabilir. İşlemciyi sökünce eksik pin var mı diye kontrol etmenizi öneririm.
sanmam hocam sorun anakart ve bios kaynaklı msi mystic light ışığı beyazda sürekli ve bios flashback ışığı sürekli kırmızı yanıyor yükleme yapınca kırmızı yanıp sönmesi lazım 5 dakika
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1200 AF gibi bir işlemci yerine aynı fiyatlara 10100F daha iyi olurdu bence.
hocam sadece kenarda 2 pin yamulmuştu onlarda çok kolay bi şekilde düzeldi. 1200 af ve 10100f ne anlamadım :)

bu arada redditteki makale bu

Son düzenleme:

sorun kesinlikle msi anakart ve bios kaynaklı. msi teknik servisi ile görüştüm beta bios önermiyoruz dedi ama siz ürünü bize gönderin dedi ve işlemci modelinizi yazın biz gerekenleri yaparız söylendi akşam eve gidip son kez deneme yapıp gönderecem galiba yeni anakart alacam gibi

sorun kesinlikle msi anakart ve bios kaynaklı. msi teknik servisi ile görüştüm beta bios önermiyoruz dedi ama siz ürünü bize gönderin dedi ve işlemci modelinizi yazın biz gerekenleri yaparız söylendi akşam eve gidip son kez deneme yapıp gönderecem galiba yeni anakart alacam gibi
Forumda 2 3 kişi görmüştüm 5600x ile kullananlar ama onlardaki max modeliydi normalini hiç görmedim

Forumda 2 3 kişi görmüştüm 5600x ile kullananlar ama onlardaki max modeliydi normalini hiç görmedim
max modelde beta bios ile destekliyor normal tomahawkta beta bios ile b550 a pro modelini sipariş geçtim artık b450 tomahawkı da servise verip gelsin satarım artık akşam genede deniycem son kez

Geri