b450 ler sanırım bios ile ryzen 3. nesil güncellemesi aldı b550 ler kendinden ryzen 3. nesil destekli birde b550 ler PCIe4.0 teknolojisine sahipler daha iyi vrm lere sahiplerMerak ediyom bide s2 ssdyle m2 ssd arasındaki fark nedir?
bunlar değil ya bunlarda var ama,b450 ler sanırım bios ile ryzen 3. nesil güncellemesi aldı b550 ler kendinden ryzen 3. nesil destekli birde b550 ler PCIe4.0 teknolojisine sahipler daha iyi vrm lere sahipler
Sata 2 eskide kaldı günümüz için hızları yetersiz M2 en yeni çıkan SSD'lerden ve piyasada bulacağın en hızlı SSD türüMerak ediyom bide s2 ssdyle m2 ssd arasındaki fark nedir?
o zaman b550 alıp iki tane rx 570 takıp hem rtx 2060dan daha düşük fiyata hemde daha ucuza almak mantıklımı bir videoda görmüştümPCIe 4.0'nin resmî olarak sunulması (CPU PCIe hatları için). B550 chipsetli anakartlar PCIe 4.0 standardına göre materyaller kullanır. Normalde B450 chipsetli anakartlar ile de PCIe 4.0 kullanabiliiyordun ama kaldırdılar, detayına girmeye gerek yok.
CPU'nun destek verdiği USB 3.2 Gen 2 portları.
Çoklu ekran kartı desteğinin olması.
Ayrıca çift M.2 slotuna sahip bir B450 chipsetli anakartta genellikle ikinci slot PCIe 2.0 x4 veya PCIe 3.0 x2 hızında çalışır, bu da saniyede 2000 MB/saniye hız almak demek ikinci M.2 slotundan. B550 chipsetli anakartlarda ise ilk slot PCIe 4.0 hızında çalışıyor, ikinci slot ise PCIe 3.0 hızında. Yani B450 chipsetli anakartlar gibi bir kayıp yok.
B550 chipsetli anakartlar VRM olarak B450 chipsetli anakartlara göre çoook daha iyi VRM kalitesine sahip. (modelden modele göre değişir, bu dediğim her zaman geçerli değildir).
Kısaca B550 > B450.
Hayır, mantıklı değil, öyle şeylere bulaşma.o zaman b550 alıp iki tane rx 570 takıp hem rtx 2060dan daha düşük fiyata hemde daha ucuza almak mantıklımı bir videoda görmüştüm
peki neden hem 2 tane olacağı için kartlar fazla yorulmazHayır, mantıklı değil, öyle şeylere bulaşma.
var işteilk defa titanium gördüm platium yükseğide mi varmış?
yok ya, B450 al 2060 al.o zaman b550 alıp iki tane rx 570 takıp hem rtx 2060dan daha düşük fiyata hemde daha ucuza almak mantıklımı bir videoda görmüştüm
1-Çoklu GPU'yu her oyun desteklemez.peki neden hem 2 tane olacağı için kartlar fazla yorulmaz