Çözüldü✓ B450 yle B550 Arasındaki Fark?

bir bilgisayara 2 ssd takılırmı?

peki bir tane m2 bir tane s2 takılırmı?

1-Çoklu GPU'yu her oyun desteklemez.
2-Her zaman yüksek FPS almazsın, yani demek istediğim 3000 ₺ vermişsindir toplam 2 ekran kartına ama 3000 ₺'lik performansı alamazsın.
3-Atıyorum 200 FPS alıyorsun herhangi bir oyunda, monitöründe sanki bir kasma varmış gibi hissedersin, çift GPU olduğu için öyle şeyler olabiliyor.
Gereği yok, tek güçlü GPU yeter.
Bundan 5-7 yıl öncesinde düşünseydin yapılabilirdi tabii.
alakasız olucak ama daha konu açmıyım 512gb 2 tane m.2 ssdmi almak daha mantıklı yoksa 1 tane 1tb m.2 ssd almakmı

bir bilgisayara 2 ssd takılırmı?
Sistemimde 4 tane disk var.
Bunların 1 tanesi M.2 NVMe SSD, 2 tanesi SATA SSD, diğeri de HDD.
peki bir tane m2 bir tane s2 takılırmı?
"S2" SSD diye bir şey yok. Neyden bahsediyorsun?
alakasız olucak ama daha konu açmıyım 512gb 2 tane m.2 ssdmi almak daha mantıklı yoksa 1 tane 1tb m.2 ssd almakmı
Modelleri nedir? Fiyatları nedir?

• Beğen
Reaksiyonlar: ust4
Sistemimde 4 tane disk var.
Bunların 1 tanesi M.2 NVMe SSD, 2 tanesi SATA SSD, diğeri de HDD.

"S2" SSD diye bir şey yok. Neyden bahsediyorsun?

Modelleri nedir? Fiyatları nedir?
valla ben pek anlamıom s2 diye biliyodum doğrusunu göstermiş oldun saol

PCIe 4.0'nin resmî olarak sunulması (CPU PCIe hatları için). B550 chipsetli anakartlar PCIe 4.0 standardına göre materyaller kullanır. Normalde B450 chipsetli anakartlar ile de PCIe 4.0 kullanabiliiyordun ama kaldırdılar, detayına girmeye gerek yok.
CPU'nun destek verdiği USB 3.2 Gen 2 portları.
Çoklu ekran kartı desteğinin olması.
Ayrıca çift M.2 slotuna sahip bir B450 chipsetli anakartta genellikle ikinci slot PCIe 2.0 x4 veya PCIe 3.0 x2 hızında çalışır, bu da saniyede 2000 MB/saniye hız almak demek ikinci M.2 slotundan. B550 chipsetli anakartlarda ise ilk slot PCIe 4.0 hızında çalışıyor, ikinci slot ise PCIe 3.0 hızında. Yani B450 chipsetli anakartlar gibi bir kayıp yok.
B550 chipsetli anakartlar VRM olarak B450 chipsetli anakartlara göre çoook daha iyi VRM kalitesine sahip. (modelden modele göre değişir, bu dediğim her zaman geçerli değildir).
Kısaca B550 > B450.
hocam sizce orta-üst seviye bir b450 mi giriş seviye b550 orn asus tuf pro b450 mi prime b550 mi

hocam sizce orta-üst seviye bir b450 mi giriş seviye b550 orn asus tuf pro b450 mi prime b550 mi
PRIME B550-PLUS değil de B550M PRO-VDH WIFI, MAG B550M BAZOOKA veya B550-A PRO alınacaksa her türlü daha iyi olur.
PRIME B550-PLUS'ı aşırı fazla beğenmedim.

bu iki ssd yi aynı sisteme takacam bana yeterlidir dşye düşünüyom.

Geri