@crazyreign abi o kadar destan yazdım görmezsen üzülürüm
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ya aslında 15k falan ama şimdi babam yatırım olarak yapmış bı anda 15knin tamamının gitmesini istemem zaten bu aralar almayacağım orda para biriksin dolar uçtu gitti valla
RAM'e bir şey diyeceksen bildiğin gibi Ryzen işlemcilerde RAM MHz'si çok fena FPS farkı yaratıyor ama 3600 RAM'ler genelde 18CL olur ben overclock yapmayı sevmem RAM'in orjinali 3600MHz 16CL olsun istedim o yüzden RAM'de bence bir sıkıntı yok.
Ekran kartını alma sebebim itopyada indirimde 1.5k (sahte indirimde olabilir) o yüzden en uygun RTX ekran kartı o tek bir sıkıntısı var oda forumundakiler ısınma sorunu var diyorlar ama hiç testi yok internette neye göre söylüyorlar anlamadım.
İşlemci ekran kartıyla dar boğaz yapmaz.
Ama bir ihtimal RTX 3060 yada 3070 alabirim düşük bir ihtimal olsada. Ancak alsam bile işlemci yetiyor.
Yetmezse dersek bu islemcilerden birine geçerim
AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
AMD RYZEN 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
AMD RYZEN 7 3700X 3.6GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
AMD RYZEN 7 3800X 3.9GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
AMD RYZEN 7 3800XT 4.2GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
Anakart çok yüksek diyebilirsin ama anakart istediğim her özelliği içeriyor.
Sogutucuya laf etmezsin ama edecek olursa ben bu fanlardan birini alcaktım
Noctua NH-D15
MSI Core Frozer XL
Dark Freezer X126
Arctic Freezer 34 Esports DUO
Ancak Dark'ınki tasarımı kötü diyerleri çok iyi soğutuyor ama çok pahalilar Artic hem işlemciye yetiyor hemde tasarımı çok güzel
Ancak her birini değiştirdikce fiyat çok fırlıyor bunlarla aynı kalitede aynı güzellikte bir şey onerceksen tamam ama onun dışında zaten eleştirebileceğin bir şey kalmıyor
Yanlış anlama forumun üstadlarındansın lafım yok ama sistemde fazla bir sıkıntı yok zaten daha almadım para hazırda duruyor kötü derseniz değiştiririm
Geçebiliyorsan 3700x al derim anakart olarak ise bütçe dostu TUF B550M Plus al üste kalan parayla soğutucu parasını da ekle sağlama bi sıvı soğutma al sağlam bi oc ile 3070 besleyecek hale gelir.