B850 BTF anakart seçimi

NITRO

80+
Reaksiyon skoru
32

3 anakarttan birini alacağım, pek anlamam hepsi birbirine yakın anakart sonuçta sadece güç ve dayanıklılık olarak hangisi öndedir bunu öğrenmek istiyorum. MSI ve Aorus hiç kullanmadım, TUF serisi kullanmıştım galiba X470'di bir sorun yaşamamıştım. Aorus'da X870 olmasına rağmen 12 CPU pın var diğerlerinde 8+8 16 pın. Fazları da farklı ki hiç anlamadığım nokta burası. Parası önemli değil ama beyaz ve arka bağlantılı alacağım için bunlar arasında kaldım. Yardımcı olursanız müteşekkir olurum.

Not: Kullanacağım işlemci 9800x3D.

Asus anakart ile 9800x3d bozulma vakaları son dönemde arttı şuan msi ve gigabyteden başka am5 anakart almayın

Asus anakart ile 9800x3d bozulma vakaları son dönemde arttı şuan msi ve gigabyteden başka am5 anakart almayın
Başta MSI düşünüyordum açıkçası ama hiç kullanmadığım için tedirgin etti beni, bir de Gigabyte anakartında 8+4 pin var diğerlerinde ise 8+8., ama baktığında X870 in daha iyi olması gerekmiyor mu özellik açısından B850'lerden. Bendeki mantık şunu merak ediyor, ne kadar CPU pin o kadar güç verimliliği.

Başta MSI düşünüyordum açıkçası ama hiç kullanmadığım için tedirgin etti beni, bir de Gigabyte anakartında 8+4 pin var diğerlerinde ise 8+8., ama baktığında X870 in daha iyi olması gerekmiyor mu özellik açısından B850'lerden. Bendeki mantık şunu merak ediyor, ne kadar CPU pin o kadar güç verimliliği.
x870ten daha iyi b850ler var
x870 usb 4 zorunluluğu olduğu için adı x870

8+8 var bende b650 var ama 1 tanesini takmak yetiyor zaten 7800x3d kullanıyorum ama ben

msi x870E pz kullanıyorum şöyle söyliyim eğer mid tower bir kasa kullanmıyorsan genelde kasan boş gibi duruyor bilgin olsun

x870ten daha iyi b850ler var
x870 usb 4 zorunluluğu olduğu için adı x870
Hay Allah razı olsun, sonunda mantıklı bir açıklama geldi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

msi x870E pz kullanıyorum şöyle söyliyim eğer mid tower bir kasa kullanmıyorsan genelde kasan boş gibi duruyor bilgin olsun
NZXT H9 RGB aldım kasa olarak. Sizin modele de bakacağım, olmazsa MSI Gaming PZ modelini alacağım, artık netleşti fikrim.

ben anakarttan memnunum hocam tavsiye ederim birde 3. pcıe girişi var anakartın altında onun ekran kartı beslemesi olduğunu biliyorum yani assutan eksiği olmayabilir kaç w verir bilmiyorum o konuda biraz gelenekselciyim
https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870E-TOMAHAWK-MAX-WIFI-PZ 3. fotoğraf en altta pcie girişini görebilirsin

Geri