Neler Yeni

Babadan kuruş kalmayan biri bu ülkede nasıl geçinir

Bura.K

80+ Silver
Dedemden yada babamdan arsa ev vs.yok yeni mezunum ve yeni işe girdim ben nasıl evlenip araba ev alıcam aileden kuruş destek göremicem çünkü annem ev hanımı babam asgari ücretli işci varmı benim durumumda olan.
Açıkçası ben sizin durumunuza hiç düşmedim.

Ama ailem bana hep "eğer bir şey olursa git meslek öğren, en azından mesleğin olsun" derlerdi. Yani burada meslekten kastığım TIP falan değil.

Elektrikçi olur, Tesisat olur falan bunlar. Sanayi meslekleri yani. Bende Elektrik üzerinde yoğunlaştım. Yakın zaman sonra Ustalık belgesi almayı hedefliyorum. Ortalama bir elektrikçinin aylık minimal kazancı (eğer işini iyi yapıyorsa) 45K'dan fazla. Tek yaşıyorsan zaten bu para sana hayli hayli yeter. Ha, ev almaya yeterli mi dersen, hayır. Ama Cumartesi-Pazar çalışırsan bu parayı 60'a kadar çıkarabilirsin. Etrafa 3-5 bir şey yatırım yaparsın işte araba alırsın, ev alırsın falan. Krediyle yapabilirsin bunları. Ama öyle 3-4 ayda olacak iş değil.

Yani kısacası sana tavsiyem Sanayi yoğunluklu bir meslekte uzmanlaşman. Bu meslek olarak en iyisi Elektronik Uzmanları. İkincisi Sanırsam Doğal gaz tesisatçıları. Taşeron çalışarak paraya para demezsin. 3 yıla kalmadan eğer mantıklı harcarsan paranı evini, arabanı falan rahatça alırsın.

Bunun dışında verebileceğim bir tavsiyem yok.

Top Bottom