Babamın depo tapusu var TOKİ’ye başvurabilir miyim?

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Reaksiyon skoru
31,646
Merhaba.
Babamın üzerine olan bir evimiz vardı. Depremde yıkıldı ve toki yenisini yapacak. Tapusu verildi ama depo olarak gözüküyor devlet bizden oranın ev olduğunu kanıtlamamızı istiyor. Şu anda babamın üstüne depo tapusu var.

Ben 500 bin sosyal konuta başvurabilir miyim?

Annemi de başka bir ikamet adresinde göstersem annem de farklı bir kategoride başvurabilir mi?

Merhaba.
Babamın üzerine olan bir evimiz vardı. Depremde yıkıldı ve toki yenisini yapacak. Tapusu verildi ama depo olarak gözüküyor devlet bizden oranın ev olduğunu kanıtlamamızı istiyor. Şu anda babamın üstüne depo tapusu var.

Annemi de başka bir ikamet adresinde göstersem annem de farklı bir kategoride başvurabilir mi?
Böyle çakallıklara ne gerek var? Bırakın, gerçekten durumu kötü olanlar başvursun.

Böyle çakallıklara ne gerek var? Bırakın, gerçekten durumu kötü olanlar başvursun.
Çakallık ne tam olarak? Kendi evimiz yok henüz. Ev zaten depo anahtarı teslim edilmedi adamlar bana depremden önce ev olduğunu kanıtla diyor. Ben napabilirim? Depremde evim yıkılmış benim hakkım değil de kimin hakkı?

İlk önce devlete oranın ev olduğunu kanıtla. Zaten tapusu verilmiş.

yok tapu varsa olmaz o iş

Merhaba.

Anneni başka bir ikamet adresine taşısanda bir şeye yaramıyor ki.Babanın tapusu varsa, aileden kimse hak sahibi olamıyorlar diye biliyorum.
Genel anlamda ;
20 yaşındaki bir genç adamın malı olmasada , babasının malı mülkü var hak sahibi olamıyorsun.
Eşi ve diğer çocukları dahil.

Benim bildiğim öyle istersen tokiyi arayıp bilgi alabilirsiniz ,alabiliyorsanız.
Çok yüksek ihtimal hak sahibi olamazsınız ama.

Son düzenleme:
Merhaba.

Aynı aileden sadece bir kişi başvurabiliyor. 18-30 yaş arasında olanlar ailedeki herhangi bir kişinin üstüne konut varsa başvuru yapamıyor.

Geri