a way out en iyi seçim. İkili oynayın onu oynarsa sonrasında uncharted falan da oynar zaten. İkili oynarsan diğer oyunları da oynamaya ön ayak olursun. Hiç fps veya hikayeli oynamayan birine crysis gibi bir oyundan başlatmak sinir bozucu olabilir, oyunu bir anda bırakır gider.
Hapishanede tanışan 2 kişi hapisten kaçmaya çalışıyor splitscreen oynanan bir oyun. Bazı şeyleri sırayla bazılarını eş zamanlı yapman gerekiyor. Mesela gece vakti havalandırmayı sökecek birisi diğeri de gardiyan sökene doğru giderken ses yapacak falan en basiti bu. Bir sürü böyle mekanik var. Bazıları da bireysel mekanikler oyun içinde birbirinle yarışabiliyorsun halka atma oyunu falan vardı hatırladığım. Hikayesini yazarsam tadı kaçar ama ön izleme trailer falan izleyebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şimdi mesela tek kişilik bir oyun açtın diyelim mecbur baban tek başına oynarken oyundaki talimatları izleyecek sürekli, mekanik öğrenmeye çalışacak looting, karakter skill kullanımı falan uzun işler. Adamı yorar. Kafa dağıtmalık şeylerle başlamak lazım. Sen başında durup söylesen şurada şöyle burada böyle yapacan diye adam diyecek film dizi izlerim daha iyi zaten kendi istediğini yapmıyor başkasının (oyunun ya da senin) istediğini yapıyor. Ama ikili oynarsan zaten bir kontrol sende bir kontrol onda sohbet de edilir, sen anlatırken sıkılmaz.
Ben bile 20 yıldır pc oyunu oynuyorum ama bf3ü sildim attım mesela. Sürekli talimat veriyor diye. Yok şöyle oldu rpgyi al helikopteri vur, yok tank geldi şurada şu var tanka döşe patlat kaç. Her talimatı kendisi veriyor oyun. Normalde böyle oyunları oynayanların bile canını sıkan bir durum, yeni başlayan birinin tepkisini düşünemiyorum.