BAE veya ORTA DOĞU'da EXPAT OLMAK

joessarra

80+
Reaksiyon skoru
27
Selam dostlar, 7 yıllık yazılım mühendisiyim, Ankara'da yasıyorum, 30 yaşındayım. iyi sayılabilecek bir işim var
Ama evlendiğimden beri son 3 yıldır, her ay 1 tl bile cebime kalmıyor, sürekli borc ödüyorum, yılda 1 hafta tatile gidebilirsek çok şükür diyoruz. 30 yaşımda sakallarımdan beyazlar çıkmaya başladı. biraz yoruldum açıkcası her ay aynı senaryoyu yaşamaktan. zaten ülke gündemi de malum her gün yeni bir haber ile çalkalanıyoruz.

Bir fırsat oluştu aniden, Arap yarımadasından bir iş fırsatı yakaladım. Eşime de vize sağlıyorlar. maaş burdan biraz daha yüksek ama çok fazla degil. fark; günlük yaşam cok daha uygun.

Siz olsanız Katar veya BAE içinde çalışmak/yaşamak ister miydiniz? orda yaşayan veya yaşamış olanlar varsa, hatta yakın tanıdıgı olanda olur, bilgisini tecrübesini paylaşırsa çok mutlu olurum. İnternette her yerde herkes güzellemiş, hiç mi derdi yok bunların anasını satıyım.

2-3 yıldan sonra sarmaz bence o kadar güzel ülke varken çölün ortasında yaşamayı tercih etmezdim ben.

2-3 yıldan sonra sarmaz bence o kadar güzel ülke varken çölün ortasında yaşamayı tercih etmezdim ben.
hangi anlamda güzel hocam mesela. BAE'deki ülkelerde racism yüksek degil, ama ülke sıcak iklim. avrupada ki ülkelerde yakınlarınız veya çevreniz yoksa ev kiralamak bile çile olabiliyor

hangi anlamda güzel hocam mesela. BAE'deki ülkelerde racism yüksek degil, ama ülke sıcak iklim. avrupada ki ülkelerde yakınlarınız veya çevreniz yoksa ev kiralamak bile çile olabiliyor
Benim bir tanıdığım uçak mühendisi texas'a gidecek hocam önünüze öyle fırsatlar gelirse arap Yarımadasından daha iyi her türlü.

Benim bir tanıdığım uçak mühendisi texas'a gidecek hocam önünüze öyle fırsatlar gelirse arap Yarımadasından daha iyi her türlü.
hocam eyvallah cevabınız için teşekkür ederim. ama sadece hangi konularda iyi oldugunu bilmek benım için yeterli. BAE ve Katar aslında tam bir arap ülkeleri denemez bence, iş gücü anlamında cok fazla insan var ve beyaz yakalı anlamında ise dünyanın bir çok yerinden insanlar expat olarak gidiyorlar (mavi yaka, pakistan, hindistan ve filipinlerden gelenleri çok saymıyorum). 2023 de Dubai ve Abudabi'yi gezmiştim 3-4 günlüğüne ve aman aman sorunlar görmedim gibi. sadece illaki kötü yanları da vardır bu ülkelerin onları tecrübe edenler varsa onlarla tanışmak isterim o kadar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,516
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway
Geri