Neler Yeni

Bağırsakta hastalık belirtileri varken ultrasonun temiz çıkması normal mi?

Prime777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Prime
Bagirsakta hastalik belirtilerim varken; Gaita yapilmasina ragmen doluluk hissi (bir gram bagirsakta rahatlama yok tuvaletten sonra ya da herhangi bir zamanda), sadece sol karinda siskinlik (otururken batma veya hissetme gibi), gulerken karnimin sag ve sol kenarlarinda gulunce hissedilen, batan agrisiz siskinlik, 1-2 yıldır dongulu kabiz ve ishal, bu 1-2 yilda diger yazdigim tum belirtiler ve %90'i ishal ile geciyor, eger kabiz olursam %99 ihtimalle ishalle beraber oluyor ve yapilan gaitalarin cok buyuk bölümü cok az kati olan ve tane tane hafif ishal, ancak neredeyse hiç (bu 5 ayda sadece 1 kere oldu, onda da degistirdigim hiçbir şey olmamisti) dumduz tek tane halinde sosis tarzinda gaitam olmuyor, karin agrisi oluyor yemekten sonra, yemek yesem de yemesem de bagirsakta yogun sesler var genellikle, ozellikle idrar varken karnima sanci giriyor bunlarin hepsi varken benim ultrason temiz cikti. İyi, guzel; temiz ciksin, kotu bir şey cikmasini zaten istemiyorum da, ultrasonda bagirsak ve mideyle alakali rapor yok, cunku sanirim ultrasonda bagirsak ve mideye kisitli bakiliyormus, genel tani kolonoskopiymis. Aslinda bu kadar belirtiler varken ve en azindan ibs olacagi belliyken gastroya kalmadan ultrasonda cikmasini istemek, bu belli olan bir rahatsizligin tedavisine baslamak demektir cunku ben tuvaletimi yaptığım zaman gaitamin ne tip oldugunu ve bagirsagimdaki durumlari hissedebiliyorum, cunku ben bir insanim ve diger tum belirtilerimi hissettigim, gordugum gibi, eger karnim agrirsa bunu da hissedebiliyorum, yani kisacasi keyfimden soylemiyorum belirtileri, bunca sene doktora gitmeyen ben, bu rahatsizliktan dolayi gittim. Doktor, kan ve ultrasona bakinca sorun yok dedi ancak bunu dediginde ben de "nasıl gececek?" tarzi soru sordugumda çocuk Gastro'ya yesil alan acti, onlar bakacak dedi. Kisacasi, is gastroya patladi, ki zaten gastro olmadan teshis direkt olmaz, bu yandan da sevindim randevu izni acilmasini. Bu yuzden problem herhangi bir teshis olmadan çocuk gastrosuna sevk edilmesi asla degil, problem maalesef ki çocuk Gastro'dan randevu almak imkansiza yakin gibi gozukuyor. Hastane icerisinde randevu almayi da denedik, 8 agustosa kadar sira varmis, bu yuzden 8-9 agustos surekli bakarak olacagim da yine icimde olmayacakmis gibi his var cunku aylardir bekleyenler varmis. Talep olusturdum onda da "?" isaretine tiklayinca talebiniz silinmistir diyor ve talep silmeye kalkinca da silinmiyor. Kisacasi saglik sistemi gercekten kotu, 20 gundur çocuk gastroya sevk edilmeyi bekledim diyebilirim, (eger giden radyoloji doktorlari varsa elimizde tutsaydik da) ultrason daha erkene verilseydi de çocuk gastrosu daha fazla gecikmeseydi. Çocuk gastrosu Osmaniye'de yok bu yuzden bana en yakin olan ve muayene oldugum Adana sart ama sadece Adana sart degil, Eskişehir'de falan da var hatta orada randevu da gozukuyor ama oraya kadar gitsek randevu saatini gecer, denk dusuremeyiz-dusursek otelde falan kalmamiz gerekir, bu kadar gezip, otellerde kalacak paramiz olsaydi ozele giderdik zaten.
Simdi konuyu acmamdaki neden, hem çocuk gastro randevusunu nasıl alabilirim konusu, hem icimi dokmek istedim, hem bilgi verdim guncel durumumla.
Rapor hakkinda soru sormayacagim, cunku burada muhtemelen gastro doktoru yok, yine de raporumu merak ediyorsaniz;

1721742892927.png

Skrotal ultrasondan sonra abdominal ultrason tecrubemi paylasiyorum; maksimum 10 dakika surmustur. Karin sisirme, sag- sol tarafa donme, nefes tutma islemleri oldu. Bu dediklerim tum batin icin gecerliydi. Ben biraz abartip 40 dakika kala 800 ML su ictim, cunku internette tum batin icin en az 8 saatlik aclik ve 1 litre su icmek gerekiyor yaziyordu (aslinda 1 litre sadece 1 kaynakta yaziyordu, ancak idrara sikisilmasi gerektigi neredeyse tum kaynaklarda yaziyordu). Oyle boyle idrarim gelmedi, ceyreginden cok azini dayanamayip tuvalette yaptim, merak ettigimden islem bitince doktora sordum mesanem dolu muydu diye, cunku mesane dolu olmasi gerekiyordu ben de takintili insanim zaten dolu oldugunu bilmeme ragmen yaptığım azicik idrardan dolayi bos gozuktu mu acaba dedim, dolu dedi, cok ya da bayagi demis olmasi lazim. Kisacasi bence 1 litre ya da 800 ML icmeyin, dayanilmiyor hele sira varsa.

İncelemem sonucunda bunu ogrendim, bilgisi olan var mi?

Mide ve bağırsaklar gaz içerdiğinden ultrason ile incelenemez (?)

Prime777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Prime
ben crohn hastasıyım crohn da çok şiddetli karın ağrısı ve kilo kaybı yüzünden gitmiştim doktora. Ultrasonda bağırsak kalınlaşması vardı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genel cerrahi varsa orada onlarda kolonoskopi yapar istersen birde orayı dene.
Genel cerrahi var da birisine sordum pek ya da tam anlamaz falan dedi, emin misiniz?

ayrıca ibs ibh bunlar çok benzer hastalıklar senin ayırt edemiyeceğin cinsten
Hocam makatta agri-sizlama, tuvalet kagidiyla silerken arada agrimalar, yani ibh'de de anuste o tarz seyler olabiliyormus o yuzden ibh dedim ben. Kendi kendine de geciyor, eger bununla ayri bir makat hastaligi olsaydi muhtemelen gecmezdi.

bwNN

80+ Silver

Genel cerrahi var da birisine sordum pek ya da tam anlamaz falan dedi, emin misiniz?

Hocam makatta agri-sizlama, tuvalet kagidiyla silerken arada agrimalar, yani ibh'de de anuste o tarz seyler olabiliyormus o yuzden ibh dedim ben. Kendi kendine de geciyor, eger bununla ayri bir makat hastaligi olsaydi muhtemelen gecmezdi.
kime sordun?

Prime777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Prime

bwNN

80+ Silver
182'yi aradim 2 kere sordum farkli bolum dediler, ve diger forumdan birisine sordum.

Hocam sizin makatta agri ya da hassasiyet, yanma oluyor mu Crohn's iseniz?
Hiç yaptırmamaktan iyidir ayrıca anlamaz olur mu

182'yi aradim 2 kere sordum farkli bolum dediler, ve diger forumdan birisine sordum.

Hocam sizin makatta agri ya da hassasiyet, yanma oluyor mu Crohn's iseniz?
Yok olmuyor bende ama farklı şeyler oluyor herneyse her konunuzda dediğim gibi burda tartışılarak bir yere varılmaz elinizdeki tüm imkanları kullanın ve doktora gidin bende teşhis için mersinden kocaeline gidip 1 hafta kaldım.

Prime777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Prime
Ben de internetten baktim ve ChatGPT, Gemini yazdim kolonoskopi yapabilir dedi de, simdi Adana'ya tekrar gitmeyip Osmaniye'de genel cerrahiye gitsem? Olur da yapamam, gastro'ya gidin falan derse diye.

Yok olmuyor bende ama farklı şeyler oluyor herneyse her konunuzda dediğim gibi burda tartışılarak bir yere varılmaz elinizdeki tüm imkanları kullanın ve doktora gidin bende teşhis için mersinden kocaeline gidip 1 hafta kaldım.
Sizin problemler neydi hocam. Direkt ultrasonda gozuktu mu kalinlasma? Detayli ultrason muydu normal usg mi?

bwNN

80+ Silver
Ben de internetten baktim ve ChatGPT, Gemini yazdim kolonoskopi yapabilir dedi de, simdi Adana'ya tekrar gitmeyip Osmaniye'de genel cerrahiye gitsem? Olur da yapamam, gastro'ya gidin falan derse diye.
Son yazdığımı okuyun fazla yoruma gerek yok ekleme yaptım. Eğer maddi imkanınız varsa adana da özel muayenesi olan gastroenteroloji doktorları var çocuk olmayan onlarda bakar kolonoskopi yapar ortalama muayene 3 4 k vardır tabi çünkü prof.dr.

Sizin problemler neydi hocam. Direkt ultrasonda gozuktu mu kalinlasma? Detayli ultrason muydu normal usg mi?
Benim doktorun kendi odasında vardı cihaz onla bakıp söylemişti

Prime777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Prime
Son yazdığımı okuyun fazla yoruma gerek yok ekleme yaptım. Eğer maddi imkanınız varsa adana da özel muayenesi olan gastroenteroloji doktorları var çocuk olmayan onlarda bakar kolonoskopi yapar ortalama muayene 3 4 k vardır tabi çünkü prof.dr.

Benim doktorun kendi odasında vardı cihaz onla bakıp söylemişti
Direkt yapti mi kolonoskopi? Yani tabii hazirliklar oluyor da tekrar ultrason veya kan tahlili istemedi, degil mi o anlamda? Bende de istemesin de zaten yesil alan acildi cocuk gastrosuna yani ihtiyac var kolonoskopiye.

3-4k ise aslinda bana uyar kolonoskopi icin.

bwNN

80+ Silver
Direkt yapti mi kolonoskopi? Yani tabii hazirliklar oluyor da tekrar ultrason veya kan tahlili istemedi, degil mi o anlamda? Bende de istemesin de zaten yesil alan acildi cocuk gastrosuna yani ihtiyac var kolonoskopiye.

3-4k ise aslinda bana uyar kolonoskopi icin.
muayene parası olarak örnek verdim kolonoskopi daha pahalıdır

3.George

80+ Bronze
Buradaki çoğu kişinin doktor olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden buraya bunu sorman pek mantıklı değil. Attığın ss'in yarısını anlamamıştır çoğu kişi.

Top Bottom