Neler Yeni

Bağlama ile Alakalı Bazı Sorularım

Muti

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Onur Muti
İlgilendiği Kategoriler
Mobil Bilgisayarlar, Apu sistemler, birazcık da gamepedler
Instagram
İg: @0nnurrr
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199119862888/
Discord
Muti#0817
Teşekkürler.

Aslında akort yapmayacaktım ama sesler çok kötü çıkıyordu.
Anlıyorum ama çevrende çalmayı bilen varsa ona akort yaptırsan daha iyi gibi. (Bu arada telleri kopartmak benim beceriksizliğim olabilir)

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Burak
Eğer daha önce bağlama çalmadıysan akort yapmayı falan bilmiyorsan ben senin direk akort iişlerine bulaşmanı önermem ben de ilk bağlama heyecanı ile akort işlerine bulaşıp 2 defa telini koparmıştım boşuna masraf üstüne özgüvensizlik hissi gelmişti
Burgu yerinden çıkınca telinde yeri bozuldu, ben kendim ayarlayabildiğim kadar ayarladım.

• Beğen
Reaksiyonlar: Muti

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,522
İsim
Ümit Can
Bağlamayı uzun/kısa sap hangisini almalıyım?
Uzun sap daha iyi olur.

YouTube üzerinden öğrenebilir miyim? Bir eğitmene gerek varmı?
Evet öğrenilebilir fakat belediyenin ücretsiz şekilde sunduğu kurslara gidersen daha iyi olur.

Başlangıç için kaliteli bir bağlama mı almalıyım, yoksa ucuz bir tanesi yeterli olur mu
Ucuz enstruman önermem. Ne işçilikleri ne de ses kaliteleri güzel oluyor. Ayrıca ucuz enstrüman seni o enstrümandan soğutur.

Bağlama için önerdiğiniz markalar.
Marka yoktur bağlamalarda. Bu noktada bağlama seçerken ağaç türüne bakacaksın. Ekstra olarakta tel yüksekliğine bakarak alırsan iyi olur. Ne çok yüksek ne de çok klavyeye yakın olacak.

• Beğen

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
Ben başlangıçta kısa sap kullanıyordum gayet memnundum lakin öğrendikten sonra uzun sapa geçtim daha rahatım kısacası uzun sap desem yeridir

• Beğen

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,853
İsim
Akın Taşkan
Teşekkürler.

Aslında akort yapmayacaktım ama sesler çok kötü çıkıyordu.
Hocam bağlamayı aldığında üstünde takılan teller çelik tel diye geçer, bayağı leştirler. Akord yaparken çok kolay koparlar eğer koparırsanız şaşırmayın, bu sizin beceriksizliğinizden değil tel berbat zaten. Akord yaparken kalın bir karara akord yaparsanız koparma gibi bir durum olmaz.

• Beğen

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Burak
Hocam bağlamayı aldığında üstünde takılan teller çelik tel diye geçer, bayağı leştirler. Akord yaparken çok kolay koparlar eğer koparırsanız şaşırmayın, bu sizin beceriksizliğinizden değil tel berbat zaten. Akord yaparken kalın bir karara akord yaparsanız koparma gibi bir durum olmaz.
Akort işi sandığımdan zor geldi. 😂

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Burak
Evet arkadaşlar. Yeniden akort yapmayı denerken daha başlamadan ilk teli kopartdım. 😑

Sliperry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Bayram Aga
Evet arkadaşlar. Yeniden akort yapmayı denerken daha başlamadan ilk teli kopartdım. 😑
geçmiş olsun hocam :D problem değil sizlikte bir sorun değil herkes acemilik yaşar yedek teliniz varsa takın YouTube videoları var kolaylıkla yaparsınız ama ilk denmenizde yanınızdan birinden yardım da alabilirsiniz akort için de fazla uğraşmayın çünkü ne kadar yaparsanız yapın hicbirzaman o izlediğiniz videolardaki sesi ulaşamazsınız bağlama farkı var arada çünkü , başta akortunuzda bozulur yerine oturması lazim 2,3 kere aynı akordu yaparsanız daha sağlıklı gelir sesi, zamanla cihaz kullanmadan yaparsiniz kulağınız alışır başts herkes acemilik yaşar çıkan sese fazla takmayın öğrenmeye bakın illa sese taktiysaniz tele vurmadan sadece parmak etütleri yapın

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,360
Üyeler
161,838
Son üye
mkty yılmaz
Top Bottom