Neler Yeni

Bakkalda ucuz ürüne kart geçmiyor nereye şikayet edebilirim?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Messinin Ronaldosu

80+ Bronze
Üstümde nakit yok çikolata alıcakdım 10 TL Kartla alicam dedim ve dediki az fiyatlara kart geçmiyor bunu yapması yasal mı yasal değilse nereye şikayet edebilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,144
İsim
Murat Orhan
Üstümde nakit yok çikolata alıcakdım 10 TL Kartla alicam dedim ve dediki az fiyatlara kart geçmiyor bunu yapması yasal mı yasal değilse nereye şikayet edebilirim?
Aslında kendince haklı çünkü kdv vesaireden adamın kar marjı kalmıyor ama bilemedim yasal mı değil mi

Messinin Ronaldosu

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,454
İsim
uwu
adamın kaarı kalmıyor ama haklı diyemeyiz a4 kağıdına ibanını yazıp öyle ödeme alması daha iyi olur

Messinin Ronaldosu

80+ Bronze
Yasal olarak yasal değil hiç bir şekilde böyle bir şey diyemez ama bunun içinde şikayet etmek absürd olur yani
Evime yakın bir bakkal ve bir şey almak istesem alamicakmiyim en azından uyarı olur ona
Mesaj otomatik birleştirildi:

adamın kaarı kalmıyor ama haklı diyemeyiz a4 kağıdına ibanını yazıp öyle ödeme alması daha iyi olur
Nereye şikayet edebilirim

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyun, Kişisel Bakım
Instagram
https://www.instagram.com/abdulkadir_1998
Twitter
AbdulKadir_1998
Evime yakın bir bakkal ve bir şey almak istesem alamicakmiyim en azından uyarı olur ona
Yani şikayet edebileceğin yer cimer olabilir ama kanıt gerekiyor dükkan pos çekmedi yazarsın onlarda ilgileniriz derler uyarı yaptık derler geçiştirirler hatta bakmazlar bile şikayetine çok abartı bir şey değil çünkü kaldı ki bakkal sonuçta bu adam senin açından düşündüğünde haklısın fakat adamda küçük esnaf zaten durumu az çok belli insiyatif alıp böyle şeyler söyleyebilir.Yasal değil fakat bunun içinde ceza alanı görmedim

Serhat45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Serhat
Sence bu yasal mı 😂
Bu dediğinde kdv direk yok
10 tl ye kart geçerse KDV + gelir vergisi +bankanın kestiği ertesi gün hesabı oranı var

Messinin Ronaldosu

80+ Bronze
Yani şikayet edebileceğin yer cimer olabilir ama kanıt gerekiyor dükkan pos çekmedi yazarsın onlarda ilgileniriz derler uyarı yaptık derler geçiştirirler hatta bakmazlar bile şikayetine çok abartı bir şey değil çünkü kaldı ki bakkal sonuçta bu adam senin açından düşündüğünde haklısın fakat adamda küçük esnaf zaten durumu az çok belli insiyatif alıp böyle şeyler söyleyebilir.Yasal değil fakat bunun içinde ceza alanı görmedim
Kanıt olarak bir daha gidip ses kaydı alsam olurmu

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,454
İsim
uwu
Sence bu yasal mı 😂
Bu dediğinde kdv direk yok
10 TL ye kart geçerse KDV + bankanın kestiği ertesi gün hesabı oranı var
hocam yani sanayide de iban var bazı bakkal/ayakkabıcı/kıyafet satan yerlerdede var babam sigortacı oda öyle yapıyor

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyun, Kişisel Bakım
Instagram
https://www.instagram.com/abdulkadir_1998
Twitter
AbdulKadir_1998
Kanıt olarak bir daha gidip ses kaydı alsam olurmu
Kanıt olarak olur da şimdi o ses kaydını adamdan habersiz yapman kanıt niteliği taşımayacaktır artık her şey kanıt olarak alınmıyor dükkan sahibinin de bilgisi olması lazım kayıt edildiğinin veya video çekildiğinin aksi taktirde sen suçlu olursun kişinin özel hayatına karışmadan dolayı.

Serhat45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Serhat
hocam yani sanayide de iban var bazı bakkal/ayakkabıcı/kıyafet satan yerlerdede var babam sigortacı oda öyle yapıyor
Kral açık adresde paylaş istersen bu dediğin vergi kaçakçılığına girer.Tabi gelene fatura kesersen sıkıntı yokda bu zamana kadar kesen görmedim 😂.Biri şikayette bulunursa maliye inceliyor ve cezaları 100x e kadar çıkıyor nerden bildiğimi sorma 😁

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,454
İsim
uwu
Kral açık adresde paylaş istersen bu dediğin vergi kaçakçılığına girer.Tabi gelene fatura kesersen sıkıntı yokda bu zamana kadar kesen görmedim 😂
hocam reklama girer aman uyarı yemeyelim
hocam şimdi aklıma geldi pasajın karşıda dönerci de yapıyor sürekli sattığı kişilerden normal şartta nakit (daha 1 tane ceza yiyeni görmedim çevremde

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,923
Üyeler
163,407
Son üye
Quartzz00
Top Bottom