Banka uygulamasında root bildirimi

hatdog

80+
Reaksiyon skoru
28
Eski telefona custom rom kurmuştum(Lineage OS 17,1). Sonra asıl telefonum bozulunca bu telefona banka uygulaması yükledim fakat böyle bir şey çıktı. Root checker de ise rootlu gözükmedi. Banka heasabımı şuana kadar açmadım açabilirmiyim, bir zararı olur mu?

Ekler

• banka.png
    banka.png
    74.2 KB · Hit: 782
  • root.png
    root.png
    134.2 KB · Hit: 353
En İyi Cevap
Stock rom olmadığını uygulamalar anlayabilir, Magisk Hide bu sorununuzu çözecektir.

Eğer kurulumda yardım isterseniz,

IMG_20210429_220021.jpg

IMG_20210429_220046.jpg

Örneğin İninal uygulamasından root erişimi olduğunu gizledim, custom rom olduğunu görmesini de engeller.

NOT: LinageOS 17.1 den sonra root erişimi yalnızca ADB için açıktır, yani cihaz yine rootludur ancak bu erişim uygulamalar için geçerli değildir, bu güvenlik amaçlı yapılmış bir değişikliktir.
Telefona rootlu kök izin veren bir program yüklemişsen ve yükledigin programda zararlı yazılım var ise bu da banka bilgilerinize ulaşırsa sizin sorumlulugunuzdadır demek istiyor. (Bende rootlu 4 banka uygulaması yüklü. Sana kalmış bir durum.) Yükledigin programlardan eminsen sorun yok.

Stock rom olmadığını uygulamalar anlayabilir, Magisk Hide bu sorununuzu çözecektir.

IMG_20210429_220021.jpg

IMG_20210429_220046.jpg

Örneğin İninal uygulamasından root erişimi olduğunu gizledim, custom rom olduğunu görmesini de engeller.

NOT: LinageOS 17.1 den sonra root erişimi yalnızca ADB için açıktır, yani cihaz yine rootludur ancak bu erişim uygulamalar için geçerli değildir, bu güvenlik amaçlı yapılmış bir değişikliktir.

En İyi Cevap
Telefona rootlu kök izin veren bir program yüklemişsen ve yükledigin programda zararlı yazılım var ise bu da banka bilgilerinize ulaşırsa sizin sorumlulugunuzdadır demek istiyor. (Bende rootlu 4 banka uygulaması yüklü. Sana kalmış bir durum.) Yükledigin programlardan eminsen sorun yok.
tmmdır zaten çok uygulama kuran birisi değilim whatsapp telegram eba falan var teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

anladım,yardımın için teşekkür ederim

Geri