Neler Yeni

Banka ve kredi kartı sahibi herkes bu konuyu okusun!

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,251
İsim
Muhammed emin efe
Arkadaşlar biraz uzun yazacağım ama sıkılmadan lütfen okuyun. Bundan tam 3 ay önce banka ve kredi kartı bilgilerim riskli yerlerden alışveriş vb işlem yapmama rağmen çalınarak 13k PLAYSTATİON STORE üzerinden çekilmişti. Kardeşimin kartıda benim telefonda ekli olduğu için onunda kart bilgilerini bi şekilde çalıp yaklaşık 24k yine aynı yerden çalınmıştı. Bankaya ve savcılığa gidip bi ton uğraştım hala bekliyorum. Az önce sanal kartıma tekrardan bi şekilde ulaşıp işlem yapılmaya çalışılmış ve banka bloke koyup bana mesaj attı. Sahibinden, Temu vb güvenli sandığımız sitelerde dışında bi yerden hiç alışveriş yapmış biri değilim. Ancak bu sitelerden ya bilgi sızıyor ya da bi şekilde bilgi veriliyor.

ACELESİ OLAN DİREKT BURDAN SONRAYI OKUSUN; Banka veya kredi kartınızı kesinlikle direkt olarak kullanmayın. Sanal kart oluşturun ve kesinlikle yurtdışı alışverişe kapalı tutun kartı. Alışveriş yapacağınız zaman çok kısa süreliğine limiti yükseltin, alışveriş yapın ve geri kapatın. Sizde benim gibi uğraşmayın diye sizlere açıklamak istedim. Tüm tanıdıklarınız ile de bu durumu paylaşın.
ARAŞTIRDIM ABD'DE Bİ SÜSLEME DÜKKANINDAN ÜRÜN ALMAYA ÇALIŞMIŞ NAMUSSUZLAR. CUSTOM EMBELLİSHMENT LİTLETON DİYE GÖZÜKÜYOR BANKADA.

Son düzenleme:

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Arda
Hocam haklısınız ama ben bahsedilen sürede hiçbir yerden ürün almamıştım. Bankaya saatini vs sordum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kanka bu ne fkflflfl
Yeni çıktı ya, Dijital kredi kartı işte, gene önlem aldım kapalı hocam her şey.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,251
İsim
Muhammed emin efe
Hem yurt dışı hem de türkiyedeki bağzı firmalar yurtdışı merkezli ödeme altyapıları kullanıyorlar hocam (vergisel sebepler :) ve genelde bu hatayı alan müşteriler satın aldıkları site ile alakalı olduğunu düşünüyorlar. Sormadıkları sürece geri dönüşü de olmuyor tabii ki...
Hocam bi dakika ya, evet bu arada 3 ay önce olan mevzu ps london'dan yapıldı. Yapanlar oradan aldı. Ama bu sefer banka bana dedi ki Custom Embellishment Leton dedi buradan işlem yapılmaya çalışılmış dedi. Ama ben 1-1.5 hafta önce letoon ayakkabı firmasından anneme ve babama ayakkabı aldım. Ancak banka direkt leton diyince bende abd litleton bölgesi falanda banka mu bana yanlış dedi acaba dedim. Ama dediğiniz gibi abd de az vergi alan eyalete parayı ayakkabı firması göndermeye çalışmış ve bu benim kartın bloke yemesine sebep olmuş olabilir mi? Ama 1-1.5 hafta önce almıştım yani. Ayakkabı firması kendini süsleme eşyacısı gibi göstermiş olabilir mi?

Oguz...

80+ Bronze
Hocam bi dakika ya, evet bu arada 3 ay önce olan mevzu ps london'dan yapıldı. Yapanlar oradan aldı. Ama bu sefer banka bana dedi ki Custom Embellishment Leton dedi buradan işlem yapılmaya çalışılmış dedi. Ama ben 1-1.5 hafta önce letoon ayakkabı firmasından anneme ve babama ayakkabı aldım. Ancak banka direkt leton diyince bende abd litleton bölgesi falanda banka mu bana yanlış dedi acaba dedim. Ama dediğiniz gibi abd de az vergi alan eyalete parayı ayakkabı firması göndermeye çalışmış ve bu benim kartın bloke yemesine sebep olmuş olabilir mi? Ama 1-1.5 hafta önce almıştım yani. Ayakkabı firması kendini süsleme eşyacısı gibi göstermiş olabilir mi?
Ayakkabı aldığın yere bak o durumda ödeme ne durumda diyecemde kargo geldimi

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,251
İsim
Muhammed emin efe
Ayakkabı aldığın yere bak o durumda ödeme ne durumda diyecemde kargo geldimi
Hocam çoktan geldi o yüzden ona anlam veremedim zaten. Ama custom emellishment leton ismine en yakın o var. Yurtdışı yapılmaya çalışılmış işlem ama dediğim gibi ödeme çoktan alınmıştı 1.5 hafta falan oldu. Banka bana 16.08 de işlem yapılmaya çalışıldığını söyledi.

nightsoldier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
415
İsim
C.S.
Çok aktif değilim hocam, ara sıra giriyorum, bilmiyorum o yüzden.
Olayın sıcağı ile bankanızı arayıp direk blok koydurabilirsiniz, böyle bir harcama yapmadığınızı söyleyebilirsiniz.
Yurtdışı işlemleri 1-5 iş günü arası genelde provizyonda kalır, direk hesaptan çıkıp karşıya yatmaz para, kısaca kurdan dolayı havuzda bekler.
Bu durumda karşıya para geçmeden müdahale edebilirseniz, paranızın geri gelme olasılığı oldukça yüksek.
Diğer durumda para karşının hesabına geçer ve hesaptan çekilirse o paranın üzerine bir bardak soğuk su içmek kafi.
Birde son olarak tam net hatırlamıyorum ama sizden habersiz çekilen meblanın tutarını banka belli şartlar altında karşılıyor, yani hesabınıza yatırıyor olabilmesi lazım. Araştırmak lazım.
Garanti bankasında benzer bir olay yaşadım. Kartımdan 30₺ çekildiğinde dair mesaj geldi, hemen mhyi aradım, biz bir şey yapamayız para iadesi için ama kartınızı kapatıp size yeni kart göndeririz dediler. Hemen kartı bloke ettiler.
Alışverişlerde telefonumun nfc üzerinden ödememi yapıyorum. Kartımı asla posa dokundırmuyorum. Ayrıca antivirüs kullanıyorum hem telefonumda hem tabletimde. Maillerini hep kontrol ediyor ve kartımı da takip ediyor. Alışverişleri mümkün mertebe mobil uygulama üzerinden yapıyorum. Mobil uygulaması yoksa papara kullanıyorum.
Zaten artık banka kartlarından da İnternet alışverişi yapılıyor. Kredi kartına gerek bile yok. Geçmiş olsun.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,251
İsim
Muhammed emin efe
Garanti bankasında benzer bir olay yaşadım. Kartımdan 30₺ çekildiğinde dair mesaj geldi, hemen mhyi aradım, biz bir şey yapamayız para iadesi için ama kartınızı kapatıp size yeni kart göndeririz dediler. Hemen kartı bloke ettiler.
Alışverişlerde telefonumun nfc üzerinden ödememi yapıyorum. Kartımı asla posa dokundırmuyorum. Ayrıca antivirüs kullanıyorum hem telefonumda hem tabletimde. Maillerini hep kontrol ediyor ve kartımı da takip ediyor. Alışverişleri mümkün mertebe mobil uygulama üzerinden yapıyorum. Mobil uygulaması yoksa papara kullanıyorum.
Zaten artık banka kartlarından da İnternet alışverişi yapılıyor. Kredi kartına gerek bile yok. Geçmiş olsun.
Saolun hocam artık mecbur kendi önlemimizi kendiniz alıyoruz. Kimden ne koparabilirlerse koparıyorlar. Düz 30tl mi yoksa 30k tl mi? Birde nerede harcanmış gördünüz mü?

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,251
İsim
Muhammed emin efe
Bende kart falan değil sorun millet kart almış benim emaili eklemişler bana gelip duruyor mesajlar
Sizce kasıtlı mı yapıldı peki sizin ki? Yoksa yanlışıkla girilecek düz bir mail değil mi? Merak ettim dgfdsfdsf

Top Bottom