Neler Yeni

Barista mesleği hakkında ne düşünüyorsunuz?

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,354
İsim
Lokman Doğan
İçimden bir ses diyor ki sektörü bilmeden yorum yapıyorsunuz.
Sektörü bilip bilmemekle alakası yok bu mevzunun. baristanın alacağı maks maaşı tahmin etmek zor değil gerek
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu anki yaşına göre harçlığını çıkarabileceğin meslek diyim noktalayayım ama hayatını bu mesleğe âdama

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Kanka ironi misin .d zam enflasyona göre yapılır şu anki 15k sence iyi bir para mi ilerde 30 100 olsun o zamana kadar paranin değeri mi kalır
Günde 6-8 saat çalışıyorsun? Ayda 15000 az mı? Üstelik bu konu tamamen ülkenin durumuyla alakalı. 5000 liraya çalışan mühendisler vardı bi ara.
Ben baristalık mesleğiyle ilgili bir soru sordum siz kazancına odaklandınız.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,536
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hayatini baristaliga harcamayacaksan sadece part-time is olarak calisilabilecek bir meslek. Sanayinin onu daha acik oyle soyleyeyim.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Öğrencilerin Part time olarak çalışabileceği en iyi meslek desem meslek değil, her neyse işte.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Öğrencilerin Part time olarak çalışabileceği en iyi meslek desem meslek değil, her neyse işte.
Meslek olarak nitelemediğin bu işin global yarışmaları var. Uluslararası geçerliliği olan diploma kolu var. Var da var.
Ama Türkiye işte. Benim bir şeyler beklemem hataydı.

NightWish2434

80+ Silver
Yarın ilk iş günüm. Barista olarak işe başlıyorum. İşe başladığım yer 3.jenerasyon bir kahveci.
Neyse. Biraz amcam ve babamla konuştuğumda barista mesleğini pek küçük görüyorlar. İşte "O meslek bile değil", "Kahve yapıyorsun ne yapıyorsun sanki?" "Millet enayi gibi kahveye 70 lira veriyor" vs. vs.

Siz ne düşünüyorsunuz? Adına ulusal çapta yarışmalar düzenlenen, eğer iyi bir barista iseniz ciddi kazançlar elde edebilen bir "çalışma grubu" meslek midir? Nasıl bir meslektir?
Kalıcı bir meslek değil uzay çağında. Tabi Türkiye'de ne kadar sürer bilemiyorum ama yurtdışında 5 yıla kalmaz robot-barista çıkar

FloxY | Arda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Ahmet Arda Kıyavman
Eğer aylık asgari ücretse boş meslek kolay koy 12 yaşında çocuğu kahve yapmayı öğret o da yapar ama haftalık alıcaksan kolay para diyebilirim yarı zamanlı yaparım ben olsam daha 10 sene olsa bile :p
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer aylık asgari ücretse boş meslek kolay koy 12 yaşında çocuğu kahve yapmayı öğret o da yapar ama haftalık alıcaksan kolay para diyebilirim yarı zamanlı yaparım ben olsam daha 10 sene olsa bile :p
Speedruna bağla kibar ol maaşa zam yaparlar :D

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Kalıcı bir meslek değil uzay çağında. Tabi Türkiye'de ne kadar sürer bilemiyorum ama yurtdışında 5 yıla kalmaz robot-barista çıkar
Robotların sohbeti nasıldır peki?
İnsanlar kafelere sadece kahve içmek için gitmez. Sohbet için de gider. Starbucks'tan falan bahsetmiyorum.
Butik kahveciler.

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
Sanayi daha iyi ilerde dükkan açarsın.

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
Önü açık değil vasıfsız eleman için veya part time öğrenci için olabilir

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,536
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Meslek olarak nitelemediğin bu işin global yarışmaları var. Uluslararası geçerliliği olan diploma kolu var. Var da var.
Ama Türkiye işte. Benim bir şeyler beklemem hataydı.
Hayatını baristalığa atamış insanların katıldığı bir yarışma o. Ayrıca baristalar "barista" oldukları için değil, yemeğin teorisini bildikleri ve yaratıcı/yenilikçi oldukları için o yarışmalarda bir şeyler kazanabiliyorlar.

Ki bu yarismalara katilmakta kolay degil. Yillarini vereceksin, sonra gideceksin yarismaya katilacaksin (masraflarini kendin karsiliyorsun, sponsor bulabilirsen ne ala, ama bilinen birisi olmadan imkansiz) Buna alacagin materyaller, ucak masrafin, otel ve kalma masrafin, yemek masrafin ve her seyin dahil.

Bu is vucut gelistiriciligi veya Powerlifting ile ayni sey gibi bir sey. Yillarini veriyorsun, deli gibi para harciyorsun (tariflerini maksimum lezzete getirmek icin belki yuzlerce kez ayni icecegi yapacaksin) sonra aldigin odul maksimum 25000 dolar oluyor (o da Barista championshipin en yuksek verdigi prize pool, onun icinde 1. olman lazim)

Bu meslek sadece saygi icin yapilabilir, para bekleme. Ayrica baristaligin guzel bir diksiyon, iyi bir anlatim, guzel bir sunum, C1 seviye ingilizce gibi diger istenilen ozellikleri de var.

Top Bottom