Basit overclock nasıl yapılır?

Merhaba 1600af işlemcim stok olarak 3.4 ghz seviyesini asla geçmiyor bu işlemciyi zorlamadan 3.8 bandına almak istiyorum nasıl yapabilirim önerileri tavsiyeleri bu işi bilenler yardımcı olursa sevinirim.
Önerim şu şekilde amd master diye yazılım var isim konusunda tam olarak emin değilim onu indir daha sonra 3.8 bandına işlemciyi yazılım sayesinde Çek sonra voltaj ayarları düşürmeye ve cine5 testlerini yap test sonuçlarına göre en yüksek aldığın puan voltajı bios üzerinden uygulama ve kayıt et basit dedin ama galiba benim dediklerim baya uğraştırıcı ama en azından işlemcinin hem ısı değerini hem yüksek performans değerleri dengeli şekilde yapmış olursun diye düşünüyorum 😃

@ByEfe04 Bu işlemci cidden voltajı yiyor.

0.2700V deneyin.
ewrrwerw.PNG

Stok. :(

Önerim şu şekilde amd master diye yazılım var isim konusunda tam olarak emin değilim onu indir daha sonra 3.8 bandına işlemciyi yazılım sayesinde Çek sonra voltaj ayarları düşürmeye ve cine5 testlerini yap test sonuçlarına göre en yüksek aldığın puan voltajı bios üzerinden uygulama ve kayıt et basit dedin ama galiba benim dediklerim baya uğraştırıcı ama en azından işlemcinin hem ısı değerini hem yüksek performans değerleri dengeli şekilde yapmış olursun diye düşünüyorum 😃
Sağolun hocam ilgileniyor bu yolda işlemciyi yakana kadar devamke

Denemedik mi sanıyorsun :D?
3.8 de bu voltajı denemiştik sanırım 10 saniyede kapandı sistem. :D

3.8 GHz'da voltaj kaçtı?
Hocam rami eski mhz seviyesine aldım gene kapandı direk napalm
Post automatically merged:

Bende kapanmadı 3. 8 de 0.2400 volt

Hocam 3.9 GHz olunca kapanıyorsa 3.8 GHz 0.2580V'da bırakın, soğutucu gelince daha yüksek hızlara çıkarız.

Stok soğutucu ile 1.4V üstüne çıkmak istemiyorum.

3.8 GHz'da voltaj kaçtı?

Hocam 3.9 GHz olunca kapanıyorsa 3.8 GHz 0.2580V'da bırakın, soğutucu gelince daha yüksek hızlara çıkarız.

Stok soğutucu ile 1.4V üstüne çıkmak istemiyorum.
Sanki daha düşükte çalıştırabilir gibi 3.8 i ısınamasın ya içim gidiyor sıvı soğutucu alcam valla 😂

Sanki daha düşükte çalıştırabilir gibi 3.8 i ısınamasın ya içim gidiyor sıvı soğutucu alcam valla 😂

Dostum işlemci 60 derece :D

0.2400V 3.8 GHz dene, Small FFTs testi yaparken Core Temp işlemci kullanımına bak, 2-3 dakika boyunca işlemci kullanımı %100 ise kullan.

İşlemci 95 derece üstüne çıkarsa testi kaparsın.

Ben 4.2 ghz hızı 1.15 voltajda çalıştırıyorum anakart ne kadar önemli olduğu anladım resmen
İşlemçim 3600
Anakart tuf pro gaming

Hocam verilen voltaj ile anakartın alakası yok ki.

VRM ısınması farklı olay tabi.

0.2400V 3.8 GHz dene, Small FFTs testi yaparken Core Temp işlemci kullanımına bak, 2-3 dakika boyunca işlemci kullanımı %100 ise kullan.

Tamamdır üstadım deniyorum hemencecik voltaj artınca fps artmıyor nasıl olsa

89 derece şuan

89 derece şuan

Ekler

• IMG_20200920_002133.jpg
    IMG_20200920_002133.jpg
    3.4 MB · Hit: 35
  • IMG_20200920_002245.jpg
    IMG_20200920_002245.jpg
    2.8 MB · Hit: 23

89 derece şuan

Voltaj yetiyor, biraz daha çekirdek kullanımını kontrol edin, testi kapayın sonra.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,161
Üyeler
190,869
Son üye
Sandik1433
Geri