Basit Türkçe kurallarına uymayanlar uyarı alsın!

Örnek veriyorum, bilgisayarın kapandı ve dersin var giremiyorsun, o zaman da mı acil yazmasın.
O zaman yazsın ama sistem tavsiyesi istiyor cevabı vermişiz şunu al para biriktirip demişiz adam tekrar hemen cevap verinnnn hangisini alayımmm diyor afedersiniz ama başçavuşun eşeğimiyim ben? Öylelerine yardım bile etmiyorum

Tamam heyecanla yanlış yazabilir.
Ama konu altına yorum yapanların aciliyeti olduğunu düşünmüyorum ve çok basit Türkçe kurallarına uymuyorlar.
"-de" nin ayrı yazımı, "-mı, mısın" ayrı yazımı gibi kurallara uymuyorlar. Okurken gözlerim yoruluyor. Bakın mecazi değil harbiden yoruluyor. Çok çirkin cümleler var.

Bariz Türkçe kurallarına uymayanlar uyarı almalı. Technopat kadar ağır olmasa da bence artık böyle bir kural olmalı.
İçimden bir ses moderatörlerin uğraşmamak için bu kuralı koymadığını söylüyor.
Herkes başımıza tdk olmuş ,gerek yok adamlar söylüyor zaten okunaklı olsun yeter

Ama konu altına yorum yapanların aciliyeti olduğunu düşünmüyorum ve çok basit Türkçe kurallarına uymuyorlar.
"-de" nin ayrı yazımı, "-mı, mısın" ayrı yazımı gibi kurallara uymuyorlar. Okurken gözlerim yoruluyor. Bakın mecazi değil harbiden yoruluyor. Çok çirkin cümleler var.

Bariz Türkçe kurallarına uymayanlar uyarı almalı. Technopat kadar ağır olmasa da bence artık böyle bir kural olmalı.
Bence gelmemeli. De, mi gibi küçük ayrıntılar önemsenmemeli. Eğer çok fazla baştan savma yazıyor ise anlarımda de, mi'nin yazımı bence önemli değil.

Olabilir lakin technopat taki gibi ağır olmasın. Orada büyük harf küçük harf vs den sürekli uyarı alınca sinirlendim kapattım. Burada da olmasın o kadar ağır. 😅

1611136813264.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,753
Üyeler
185,795
Son üye
monesta0000
Geri