Neler Yeni

Basit Türkçe kurallarına uymayanlar uyarı alsın!

Nocturne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Eren Kaya
Cümleye büyük harfle başla, cümlenin sonuna nokta koy. Bu kadar basit. Bir de -de/-da eklerini öğren yeter.
Harbiden ya. Bu kadar zor olmamalı. 12 yıl boyunca boşuna mı bu eğitimi alıyoruz.

34480

80+ Platinum
En İyi Cevap
23
İlk olarak insanların ne iş yapacağına sen karar vermiyorsun. İkinci olarak da bir yerde çalışabilmek için illa Türkçeyi onda on kullanman gerekmiyor. Son olarak da şekilde deki de eki bağlaçtır ve ayrı yazılır. Cümleden çıkardığında anlam bozulmaz. Benden söylemesi de da nasıl yazılır bir bak ;)
"şekilde"deki "-de" bağlaç değildir, bulunma durumu ekidir. Benden söylemesi, bulunma durumu ekinin ne olduğunu öğren. Hatta zahmet etme, buyur:

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Aşırı karmaşık yazılar benimde gözümü yoruyor doğru ama ben . dışında bişey kullanmıyorum mesela. Gözünü yoran şey bazı arkadaşlar gerçekten çok bozuk bir türkçe ile yazıyor ondan dolayı. Ben kendimi bildim bileli de da ve noktalama işaretlerine dikkat etmeden yazıyorum. Ayrıca forum burası sonuçta sırf bundan dolayı uyarı yemek güzel olmazdı.
Katılıyorum.

Nocturne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Eren Kaya

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Tamam heyecanla yanlış yazabilir.
Ama konu altına yorum yapanların aciliyeti olduğunu düşünmüyorum ve çok basit Türkçe kurallarına uymuyorlar.
"-de" nin ayrı yazımı, "-mı, mısın" ayrı yazımı gibi kurallara uymuyorlar. Okurken gözlerim yoruluyor. Bakın mecazi değil harbiden yoruluyor. Çok çirkin cümleler var.

Bariz Türkçe kurallarına uymayanlar uyarı almalı. Technopat kadar ağır olmasa da bence artık böyle bir kural olmalı.
İçimden bir ses moderatörlerin uğraşmamak için bu kuralı koymadığını söylüyor.
Yukarıdaki logo nun altında yazanı okudunuz mu ? Türkiye nin kasmayan teknoloji platformu!!

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Ama konu altına yorum yapanların aciliyeti olduğunu düşünmüyorum ve çok basit Türkçe kurallarına uymuyorlar.
"-de" nin ayrı yazımı, "-mı, mısın" ayrı yazımı gibi kurallara uymuyorlar. Okurken gözlerim yoruluyor. Bakın mecazi değil harbiden yoruluyor. Çok çirkin cümleler var.

Bariz Türkçe kurallarına uymayanlar uyarı almalı. Technopat kadar ağır olmasa da bence artık böyle bir kural olmalı.
Bu kadar takılma kanka sırf yanlış yazdı diye forumda uyarı almak saçma olur bence. Sonuçta teknoloji ile alakalı bir yer burası bu kadar takılmaya gerek yok oku geç.

T.P.G.

80+ Titanium
Aynen 3 5 reaksiyon için 30 + dakika bu konuyu okuyorum.
Son zamanlarda biraz fazla oldu sanki, dikkatimi çekti de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada aşırı okunmayacak olanları raporlayabilirsin.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

Nocturne