Neler Yeni

Basketbol mu, voleybol mu hangisi daha iyi?

Suleiman Hetfield

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Süleyman Güzey
İlgilendiği Kategoriler
Havacılık, Uzay, Müzik, Sinema, Kitap, Masaüstü Bilgisayar ve Parçaları, Bilgisayar Oyunları, Yazılım,
Voleybol oyuncularının daha zayıf olduklarını zaten fark etmişsindir. Bunun nedeni kaslarını yatay olarak değil dikey olarak geliştirmeleri. Biz buna atletik vücut diyoruz. Zayıf olarak gözüküyor fakat çok güçlü oluyorlar buda onlara kilodan tasarruf sağlıyor ve daha yükseğe sıçramalarına olanak veriyor. Basket oyuncularına pek bir yorum yapamıyorum onların antrenmanlarını bilmiyorum fakat baskette fiziksel gücün zıplamaktan daha önemli olduğunun farkındayım bunun nedeni ise basketbolun yapısı rakip ile çekişmeye dayalı bir spor olması fiziksel temas her ne kadar yasak olsa da tabi ki vücudun gücü önemli onun aksine voleybol bir savunma sporudur alanını ne kadar iyi savunursan kazanırsın haliyle daha hızlı olman gerekir
Aynen. Basketbolcular genelde affedersiniz gocamanlar:D bknz. Shaquille O'Neal

TÜRK YILDIZLARI

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
Mehmet Ataseven
Voleybol oyuncularının daha zayıf olduklarını zaten fark etmişsindir. Bunun nedeni kaslarını yatay olarak değil dikey olarak geliştirmeleri. Biz buna atletik vücut diyoruz. Zayıf olarak gözüküyor fakat çok güçlü oluyorlar buda onlara kilodan tasarruf sağlıyor ve daha yükseğe sıçramalarına olanak veriyor. Basket oyuncularına pek bir yorum yapamıyorum onların antrenmanlarını bilmiyorum fakat baskette fiziksel gücün zıplamaktan daha önemli olduğunun farkındayım bunun nedeni ise basketbolun yapısı rakip ile çekişmeye dayalı bir spor olması fiziksel temas her ne kadar yasak olsa da tabi ki vücudun gücü önemli onun aksine voleybol bir savunma sporudur alanını ne kadar iyi savunursan kazanırsın haliyle daha hızlı olman gerekir
Ve basketbolda da nerdeyse çoğunun zıplaması ve savunması önemlidir. Adam potanın en üst kısmına zıplıyor h zorlanmadan. Aslında amaçları ikisininde aynı biri kaba diğeri kibar versiyon gibi düşün :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Voleybol.

Baskette topu alan basıyor gidiyor. Sıkıcı.
Curyyyyy :) doncicccc :)

Aynen. Basketbolcular genelde affedersiniz gocamanlar:D bknz. Shaquille O'Neal
Adamın düştüğü yerden herşeyi kaçırıyorlar kırıp döküyor :D

Osezi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Yusuf Yalçın
Ve basketbolda da nerdeyse çoğunun zıplaması ve savunması önemlidir. Adam potanın en üst kısmına zıplıyor h zorlanmadan. Aslında amaçları ikisininde aynı biri kaba diğeri kibar versiyon gibi düşün :)

Curyyyyy :) doncicccc :)

Adamın düştüğü yerden herşeyi kaçırıyorlar kırıp döküyor :D
Tabi bunu yapabilirler yapamayacaklarını veya daha az zıpladıklarını iddia etmedim :giggle:

TÜRK YILDIZLARI

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
Mehmet Ataseven
Basketbol daha çok seviyorum fakat voleybol da nasıl deneyimlemekte istiyorum, illaki bir süreden sonra sıkılırım.

Şu an sağlıksız ve epey hareketsizim. 3 ayda hiç değişiklik olmaz mı? Zayıflar mıyım, kalıplanır mıyım falan.
Kardeşim düzenli bodye gidersen ve normal diyet yaparsan azimliysen benim gibi 19 gün içerisinde çok yol alırsın. Gücüne güç katarsın. Her açıdan söylüyorum vücut geliştirme açısından değil.

Tabi bunu yapabilirler yapamayacaklarını veya daha az zıpladıklarını iddia etmedim :giggle:
Saygılar öyle dediğinizi düşünmedim bile :)

3.George

80+ Bronze
Kardeşim düzenli bodye gidersen ve normal diyet yaparsan azimliysen benim gibi 19 gün içerisinde çok yol alırsın. Gücüne güç katarsın. Her açıdan söylüyorum vücut geliştirme açısından değil.
Diyet bana çok zor geliyor, sadece basket kg verdirmez mi ve kas yapmaz mı?

TÜRK YILDIZLARI

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
Mehmet Ataseven
Diyet bana çok zor geliyor, sadece basket kg verdirmez mi ve kas yapmaz mı?
Bak diyet listemi atıyorum 19 günde belki 10-12 gün gittim. Ve 83.7 kilodan 79.7 kiloya düştüm bölgesel yağlarımım çoğundan kurtuldum. İnanamadım gerçekten . Ama mümkünmüş. Eskisine nazaran daha yapılı olmaya başladı vücut. Şekeri yağı ekmeği uzak tut faydasını gör .

Ekler

• FE4483A4-A02A-4E13-B0F7-3AC7B9606E79.jpeg
    FE4483A4-A02A-4E13-B0F7-3AC7B9606E79.jpeg
    52.7 KB · Hit: 17

Suleiman Hetfield

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Süleyman Güzey
İlgilendiği Kategoriler
Havacılık, Uzay, Müzik, Sinema, Kitap, Masaüstü Bilgisayar ve Parçaları, Bilgisayar Oyunları, Yazılım,
14 yaşında 171 boyunda 75 kg olmuşum. Çokta yağlıyım ve hemen yoruluyorum.
kardeşim başla basketbola hem 1 2 seneye sınavın var kafanı da dağıtırsın. Yoksa voleybol mu basketbol mu demek çok saçma bir soru. Hangisini seversen onu yap, başkalarının düşüncesine bakarsan zarar edersin.

3.George

80+ Bronze
Bak diyet listemi atıyorum 19 günde belki 10-12 gün gittim. Ve 83.7 kilodan 79.7 kiloya düştüm bölgesel yağlarımım çoğundan kurtuldum. İnanamadım gerçekten . Ama mümkünmüş. Eskisine nazaran daha yapılı olmaya başladı vücut. Şekeri yağı ekmeği uzak tut faydasını gör .
Bu da epey ağırmış, zaten daha küçüğüm boya gitme olsalığı var.

kardeşim başla basketbola hem 1 2 seneye sınavın var kafanı da dağıtırsın. Yoksa voleybol mu basketbol mu demek çok saçma bir soru. Hangisini seversen onu yap, başkalarının düşüncesine bakarsan zarar edersin.
Başlıyorum o zaman.:)(y)

TÜRK YILDIZLARI

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
Mehmet Ataseven
Bu da epey ağırmış, zaten daha küçüğüm boya gitme olsalığı var.

Başlıyorum o zaman.:)(y)
öyle diyorsan sen bilirsin kardeşim. Sen diyet yapmasanda dediklerimi yap evde bile kendin sporunu yaparsın . Ama abur cubur ekmek fln çok tüketme hazır yiyeceklerden uzak dur .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,023,143
Üyeler
162,108
Son üye
Fatih özdemir
Top Bottom