Neler Yeni

Basketbol mu, voleybol mu hangisi daha iyi?

3.George

80+ Bronze
İyi günler :) Dostum ben yarı-profesyonel voleybol oyuncusuyum ve voleybolun baskete göre vücudunu daha koordine ve düzenli hale getirdiğini söyleyebilirim:blobdance: Atletik bir vücut istiyorsan kesinlikle voleybolu tercih etmelisin fakat aksine daha yapılı kaba bir vücut istiyorsan basketbolu tercih etmelisin :cool:
Nasıl yani açıklıyabilir misin? Neden basketbol yapılı yapıyorda voleybol atletik yapıyor ve arasında ki fark tam olarak ne açıklarsan epey sevinirim.

Suleiman Hetfield

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Süleyman Güzey
İlgilendiği Kategoriler
Havacılık, Uzay, Müzik, Sinema, Kitap, Masaüstü Bilgisayar ve Parçaları, Bilgisayar Oyunları, Yazılım,
İyi günler :) Dostum ben yarı-profesyonel voleybol oyuncusuyum ve voleybolun baskete göre vücudunu daha koordine ve düzenli hale getirdiğini söyleyebilirim:blobdance: Atletik bir vücut istiyorsan kesinlikle voleybolu tercih etmelisin fakat aksine daha yapılı kaba bir vücut istiyorsan basketbolu tercih etmelisin :cool:
çok mantıklı bir yorum(y)(y)🆙

3.George

80+ Bronze
Ben 7.5 yıldır basketboldan bezmedim hala severek oynuyorum. Özellikle 2 yıldır emeklerimin karşılığını almaya başladığım için daha çok sevmeye başladım.
Bu yaz full baskete gidersem nasıl değişiklikler olur?

TÜRK YILDIZLARI

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
Mehmet Ataseven
helal be güzel açıklama

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu yaz full baskete gidersem nasıl değişiklikler olur?
Kısa zamanda çok birşeyler olmaz. Benim başlamamdan resmi liglere çıkmam 3 yılımi aldı. Ha eğer şuanda cok sağlıklı olmayan ve hareketsiz bi yaşam sürdürüyor isen 3 ayda biraz daha sağlıklı bir hayata sahip olabilirsin. Ama tabii ki devam da etmek gerekiyor.

3.George

80+ Bronze
İkisinide az çok oynamışsındır . İçinden hangisi sana daha yakınsa onu seç kimsenin söylediklerine kulak adma kardeşim. Karşıdaki bezmiş olabilir fakat ilerde en iyi adam olmayacağın ne mağlum. Hangisinde daha iyiysen onu seç . Gücün bol olsun sevgilerr
Basketbol daha çok seviyorum fakat voleybol da nasıl deneyimlemekte istiyorum, illaki bir süreden sonra sıkılırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kısa zamanda çok birşeyler olmaz. Benim başlamamdan resmi liglere çıkmam 3 yılımi aldı. Ha eğer şuanda cok sağlıklı ve hareketsiz bi yaşam sürdürüyor isen 3 ayda biraz daha sağlıklı bir hayata sahip olabilirsin. Ama tabii ki devam da etmek gerekiyor.
Şu an sağlıksız ve epey hareketsizim. 3 ayda hiç değişiklik olmaz mı? Zayıflar mıyım, kalıplanır mıyım falan.

Suleiman Hetfield

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Süleyman Güzey
İlgilendiği Kategoriler
Havacılık, Uzay, Müzik, Sinema, Kitap, Masaüstü Bilgisayar ve Parçaları, Bilgisayar Oyunları, Yazılım,
hocam çok kararsız kalma:D son bir kez daha ikisini de dene tarafını seç. Birine başlayınca hayatının sonuna kadar onu yapmak zorunda değilsin ya:D

Baktın olmadı bırakırsın

3.George

80+ Bronze
hocam çok kararsız kalma:D son bir kez daha ikisini de dene tarafını seç. Birine başlayınca hayatının sonuna kadar onu yapmak zorunda değilsin ya:D

Baktın olmadı bırakırsın
Basket seçicem ya peki basketin ne katkıları olur tam anlamıyla vücuda.

TÜRK YILDIZLARI

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
Mehmet Ataseven
Basketbol daha çok seviyorum fakat voleybol da nasıl deneyimlemekte istiyorum, illaki bir süreden sonra sıkılırım.

Şu an sağlıksız ve epey hareketsizim. 3 ayda hiç değişiklik olmaz mı? Zayıflar mıyım, kalıplanır mıyım falan.
Sıkılırım diyorsun fakat dediğim gibi ilerde ne olacağın belli olmaz. Birine yazılırsın diğerini de zevk amaçlı devam ettirirsin. İkisinide çözmüş olursun

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Bunun için bi kurs veya kulüp ile görüşmek gerekiyor. Antrenman düzenleri, sıklıkları, antrenmanda yapılan çalışmalar.. bunlar etkiler. Ama yeni başlayan birisine çok ağır veya yorucu antrenman yaptıracaklarını düşünmüyorum.

Osezi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Yusuf Yalçın
Nasıl yani açıklıyabilir misin? Neden basketbol yapılı yapıyorda voleybol atletik yapıyor ve arasında ki fark tam olarak ne açıklarsan epey sevinirim.
Voleybol oyuncularının daha zayıf olduklarını zaten fark etmişsindir. Bunun nedeni kaslarını yatay olarak değil dikey olarak geliştirmeleri. Biz buna atletik vücut diyoruz. Zayıf olarak gözüküyor fakat çok güçlü oluyorlar buda onlara kilodan tasarruf sağlıyor ve daha yükseğe sıçramalarına olanak veriyor. Basket oyuncularına pek bir yorum yapamıyorum onların antrenmanlarını bilmiyorum fakat baskette fiziksel gücün zıplamaktan daha önemli olduğunun farkındayım bunun nedeni ise basketbolun yapısı rakip ile çekişmeye dayalı bir spor olması fiziksel temas her ne kadar yasak olsa da tabi ki vücudun gücü önemli onun aksine voleybol bir savunma sporudur alanını ne kadar iyi savunursan kazanırsın haliyle daha hızlı olman gerekir

TÜRK YILDIZLARI

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
Mehmet Ataseven

Ekler

• 67DA6870-EE6A-4D91-9E5D-A2BC2838EC36.jpeg
    67DA6870-EE6A-4D91-9E5D-A2BC2838EC36.jpeg
    23.5 KB · Hit: 21

Suleiman Hetfield

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Süleyman Güzey
İlgilendiği Kategoriler
Yaşın kaç? Eğer boyun son kıvamına gelmemişse uzama olur, zaten sağlıklı olursun orası ayrı. Bir çok sporda olanların hepsi olur yani pek farkı yok:D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,758
Üyeler
162,056
Son üye
badromancex-efe
Top Bottom