Neler Yeni

Bence 9070 ve 9070 XT Almamalısınız

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Özgür
Amd alan zaten ne aldigini bilerek alirlar zaten kendinizde soylediginiz gibi amd yapay zeka ve render performansiyla ovunmuyor oyun tarafinda guclu. Oyun tarafindada bence fiyati dikkate almadan konusuyorsunuz az fark var diyorsunuz ama cok fazla fiyat farki var msrp fiyatini gectim zaten orada 150 dolar fark var ama kimse su anda 750 dolara 5070 ti alamiyor neweggde bakin hic bir yerde stok kalmamis hepsi tukenmis millet 1200 dolar altina 5070 ti bulamiyor amd icinde benzeri gecerli ama nvidia kadar da degil en azindan suan msrp-ye yakin fiyata stok bulunabiliyor.
9070xt bence amdnin son 3 jenerasyonda cikardigi en basarili kart
Hocam tekrar söylüyorum fiyat farkı yok ben 5070den bahsediyorum.
Bana göre fsr dışında en başarılı kartı 7900XT idi. 9000 Serisi bana göre beklenen performansı fiyatına göre karşılamadı.

Satriani

80+ Silver
Kimse kusura bakmasın, uzaya roket fırlatmıyor, bu fiyatlara Nvidia falan alınmaz, ha zamanla fiyatlar düşer (sanmam) o zaman başka.
Bugün 29.9XX TL gibi fiyattan bile satılan 9070XT ile AMD tüketici için harika bir iş yapmış oldu.
Zaten spesifik olarak Nvidia ile işi olan da gidip o parayı verecek ama ben vermem. :peepo2:

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Özgür
Kimse kusura bakmasın, uzaya roket fırlatmıyor, bu fiyatlara Nvidia falan alınmaz, ha zamanla fiyatlar düşer (sanmam) o zaman başka.
Bugün 29.9XX TL gibi fiyattan bile satılan 9070XT ile AMD tüketici için harika bir iş yapmış oldu.
Zaten spesifik olarak Nvidia ile işi olan da gidip o parayı verecek ama ben vermem. :peepo2:
Paralel evrende hissediyorum kendimi amd ve nvidia aynı fiyatta ve amd tercih ediyorsunuz.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Hocam tekrar söylüyorum fiyat farkı yok ben 5070den bahsediyorum.
Bana göre fsr dışında en başarılı kartı 7900XT idi. 9000 Serisi bana göre beklenen performansı fiyatına göre karşılamadı.
5070? Neden o karti savunuyorsunuz anlamadim evet yapay zeka ve render performansi olarak basarili ama zaten 4070 super de cok basariliydi Mfg diyorsunuz ama o da adam akilli calismiyor fps artinca gecikme suresi duser ve daha tepkisel olur oyun ama burda hiss edilmiyor bile goruntude cok fazla bozulma oluyor millet 2x den sikayetci adamlar 4x cikarmis dlss4 kendisi cok basarili evet ama dlss4 icinde o para verilmez suanda oyun oynamak icin alan adam 9070xt ceker bi tane keyfine bakar

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,916
İsim
Eren Yeager
Niye Nvidia 5070’i 4090 performansı veriyor diye reklamın içinden geçerken sorun yok hemde kart 4070 performansı veriyorken saf güçte
Ama AMD F/P 9070XT’i çıkartınca vay efendim amd reklamcı

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Paralel evrende hissediyorum kendimi amd ve nvidia aynı fiyatta ve amd tercih ediyorsunuz.
ayni fiyatta olsalar ayni vrami sunsalar tabii ki nvidia bunu inkar eden yok ama degil asla oyle olmadi

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Özgür
ayni fiyatta olsalar ayni vrami sunsalar tabii ki nvidia bunu inkar eden yok ama degil asla oyle olmadi
Vram konusunda hak veriyorum nvidia, intel gibi yapıyor inatlaşıyor. İntelde çekirdek sayısında inatlaştı sonuç ortada.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Niye Nvidia 5070’i 4090 performansı veriyor diye reklamın içinden geçerken sorun yok hemde kart 4070 performansı veriyorken saf güçte
Ama AMD F/P 9070XT’i çıkartınca vay efendim amd reklamcı
Yukarıda cevapladım aslında bu soruyu ama o videoyu yapmama gerek yok gibi gömen gömmüş zaten. Herkesin iki kart üç kuruş para alıcam diye objektifliği bırakıp yancılık yapmasına sinir oldum. Gerçek budur bana göre aynı fiyata amd fiyatını haketmiyor 25k ve altı olsa kesin alınırdı. Amd tercihi benim için işlemciden devam şimdilik..

Ayrıca kimse videoyu izlememiş bariz belli. Amd kendi programında fps değerlerini 2 kat fazla gösteriyor bunu belirttim. Msi afterburner ve oyun 1x fps gösterirken amd 2x gösteriyor.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Vram konusunda hak veriyorum nvidia, intel gibi yapıyor inatlaşıyor. İntelde çekirdek sayısında inatlaştı sonuç ortada.

Yukarıda cevapladım aslında bu soruyu ama o videoyu yapmama gerek yok gibi gömen gömmüş zaten. Herkesin iki kart üç kuruş para alıcam diye objektifliği bırakıp yancılık yapmasına sinir oldum. Gerçek budur bana göre aynı fiyata amd fiyatını haketmiyor 25k ve altı olsa kesin alınırdı. Amd tercihi benim için işlemciden devam şimdilik..

Ayrıca kimse videoyu izlememiş bariz belli. Amd kendi programında fps değerlerini 2 kat fazla gösteriyor bunu belirttim. Msi afterburner ve oyun 1x fps gösterirken amd 2x gösteriyor.
kimse amd ni bos bos ovmuyor gecen nesildeki farklara bakarak bile konusabilirsiniz nvidia %10 fark atamazken amd gecen nesile gore cok iyi gelismis herkes ona gore ve iyi fiyatlandirmasina gore konusuyor

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
vram mevzusu abartılıyor rx 500 serisinde bile dönemin çok ötesinde 8gb vram vardı ve kimse kullanmıyordu bu konu mantık olarak ona yakın bir noktada. 5070 dediğimiz kartın 16gb vrame ihtiyacı yok bu kart 2k oyunculuk kartı ve 2k oyunculukta 12gb yeterli. Ayrıca NVIDIA'nın eşit kartları AMD'den daha az vram harcıyor çoğu oyunda bunu da unutmamak gerek

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,731
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Amaçlara göre seçim yapmak en doğrusu
Amaç sadece fps deliliği ve oyun ise fiyat performans olarak AMD
Amaç oyun , iş , rander , Photoshop , Blender , kurgu , edit vs ise o zaman nvdia açık ara tabii ki daha iyi bunlara bakarak insanlar tercih yapabilir rahatlıkla bu arada emeğin için de sağol knka içeriklerin devamı ümidiyle 👍🏻

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Özgür
kimse amd ni bos bos ovmuyor gecen nesildeki farklara bakarak bile konusabilirsiniz nvidia %10 fark atamazken amd gecen nesile gore cok iyi gelismis herkes ona gore ve iyi fiyatlandirmasina gore konusuyor
Geçen nesile göre gelişme göstermiş olması Nvidiayı geçtiği anlamına gelmiyor ki fiyat farkını koruyamamış.

Amaçlara göre seçim yapmak en doğrusu
Amaç sadece fps deliliği ve oyun ise fiyat performans olarak AMD
Amaç oyun , iş , rander , Photoshop , Blender , kurgu , edit vs ise o zaman nvdia açık ara tabii ki daha iyi bunlara bakarak insanlar tercih yapabilir rahatlıkla bu arada emeğin için de sağol knka içeriklerin devamı ümidiyle 👍🏻
ADAM ya eyvallah sağ olasın. Vallahi tüm özet bu aslında. fiyat konusu hariç :D

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Geçen nesile göre gelişme göstermiş olması Nvidiayı geçtiği anlamına gelmiyor ki fiyat farkını koruyamamış.
Yoo fiyat farkında ne gibi bir fark var önceki nesillere göre açıklarsanız sevinirim

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
vram mevzusu abartılıyor rx 500 serisinde bile dönemin çok ötesinde 8gb vram vardı ve kimse kullanmıyordu bu konu mantık olarak ona yakın bir noktada. 5070 dediğimiz kartın 16gb vrame ihtiyacı yok bu kart 2k oyunculuk kartı ve 2k oyunculukta 12gb yeterli. Ayrıca NVIDIA'nın eşit kartları AMD'den daha az vram harcıyor çoğu oyunda bunu da unutmamak gerek
hayir abartilmiyor hatta az konusuluyor bence 4060 ti 8gb faciasini hatirlayin 400 dolara ekran karti (128bit zaten onu gectim) vram yuzunden gunumuz oyunlarinda inanilmaz drop yiyor %1 fps rakiplerine gore cok dusuk sonra adamlar 500 dolara 16gb 4060 ti satiyorlar sadece o degil 4070 de olan 12gb de suan yetsede 2-3 yila (hatta suan bile bazi oyunlarda) sorun yaratacaktir ekran kartina o parayi veriyorsak en az 4-5 yil kullanilmali bence

Top Bottom