Neler Yeni

Bence 9070 ve 9070 XT Almamalısınız

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
hayir abartilmiyor hatta az konusuluyor bence 4060 ti 8gb faciasini hatirlayin 400 dolara ekran karti (128bit zaten onu gectim) vram yuzunden gunumuz oyunlarinda inanilmaz drop yiyor %1 fps rakiplerine gore cok dusuk sonra adamlar 500 dolara 16gb 4060 ti satiyorlar
8gb vramdan dolayı darboğaz yediği çok az oyun var ve bunun dışında hiçbir örnek yok NVIDIA'da darboğaz sorununa dair 2k oyunculukta günümüzde 12gb vramden dolayı darboğaz yiyecek 5070 yoktur. Birde topu birazda optimizasyon özürlüsü oyunlar yapan yapımcı şirketlere atmak gerekiyor optimizasyon yapmayı bırakıp tamamen DLSS'e bel bağlıyorlar son 2 senedir. Absürt VRAM kullanımlarınında asıl sebebi bu.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Geçen nesile göre gelişme göstermiş olması Nvidiayı geçtiği anlamına gelmiyor ki fiyat farkını koruyamamış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ADAM ya eyvallah sağ olasın. Vallahi tüm özet bu aslında. fiyat konusu hariç :D
oyun tarafinda bana gore gecmis yine soyluyorum amd ekran karti alanlar genel olarak nvidia alan kitleye gore daha fazla arastirma yaparak ne aldigini bilerek alirlar adam yapay zeka icin aliyorsa nvidiadan baska secimi yok zaten ama ekran karti buyuk bir kesim icin oyun icin alinir ve amd oyun tarafinda hep nvidiadan saf gucte 1 adim ondeydi

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
451
İsim
Eren Bilal Cihan
Vram konusunda hak veriyorum nvidia, intel gibi yapıyor inatlaşıyor. İntelde çekirdek sayısında inatlaştı sonuç ortada.

Yukarıda cevapladım aslında bu soruyu ama o videoyu yapmama gerek yok gibi gömen gömmüş zaten. Herkesin iki kart üç kuruş para alıcam diye objektifliği bırakıp yancılık yapmasına sinir oldum. Gerçek budur bana göre aynı fiyata amd fiyatını haketmiyor 25k ve altı olsa kesin alınırdı. Amd tercihi benim için işlemciden devam şimdilik..

Ayrıca kimse videoyu izlememiş bariz belli. Amd kendi programında fps değerlerini 2 kat fazla gösteriyor bunu belirttim. Msi afterburner ve oyun 1x fps gösterirken amd 2x gösteriyor.
Hocam Nvdia beleş 5070 mi verdi size 5000 serisi tamamen rezalet 5 driver yayınladılar hala siyah ekran sorunu devam ediyor, eksik rop çıkıyor, stok olmaması ve fahiş fiyatlarda cabası inanın nvdianın oyuncuları taktığı felan yok bunun en büyük örneğide 5000 serisi adamlar ai tarafından parayı kırınca şımardı gaming tarafını iyice boşladı.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
8gb vramdan dolayı darboğaz yediği çok az oyun var ve bunun dışında hiçbir örnek yok NVIDIA'da darboğaz sorununa dair 2k oyunculukta günümüzde 12gb vramden dolayı darboğaz yiyecek 5070 yoktur. Birde topu birazda optimizasyon özürlüsü oyunlar yapan yapımcı şirketlere atmak gerekiyor optimizasyon yapmayı bırakıp tamamen DLSS'e bel bağlıyorlar son 2 senedir. Absürt VRAM kullanımlarınında asıl sebebi bu.
cok az oyun var diyorsunuz ama onumuzdeki yillari dusunmuyorsunuz ayrica cok az oyun yok suan son 2 yilda cikan AAA oyunlarin buyuk bi kismi 8 gb vrami zorluyor 2 yila zaten yeni nesil konsollar cikiyor oyunlarinda gereksinimleri daha da fazla artacagi icin 16gb vrama bile yetersiz dedigimiz gunler gelebilir

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Ümit
yok ya dün linç ettiler beni bunu dedim diye dikkat et sindirmeye çalışırlar senide.
almışlar ya vatanı savunur gibi savunuyorlar.
bknz: https://forum.donanimarsivi.com/konu/rtx-5070-mi-rx-9070xt-mi.1081823/page-6#post-9709362
amd kartın tek artısı ucuz olmasıydı, ne yazılım konusunda ne başka konuda başarılı bir firma değil. bunu kabul etmek neden zor oluyor?
bir ürünü aldınız diye savunmak zorunda değilsiniz, neden kasıyorsunuz ağalar.

Keyfen

80+ Bronze
Valla nvidia ihanet eden arkadaş gibi yeni seri geldimi önceki seriye dlss miş özellikmiş alayını kapatıyo yeni seridede ya ben şu ekran kartını bi güçlendirim önceki seriyle aynı oldu iphone a döndü demiyor sadece yazılım güncelliyor daha pahalıya satışa koyuyor saçma sapan bi satış politikası

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Amd alan zaten ne aldigini bilerek alirlar zaten kendinizde soylediginiz gibi amd yapay zeka ve render performansiyla ovunmuyor oyun tarafinda guclu. Oyun tarafindada bence fiyati dikkate almadan konusuyorsunuz az fark var diyorsunuz ama cok fazla fiyat farki var msrp fiyatini gectim zaten orada 150 dolar fark var ama kimse su anda 750 dolara 5070 ti alamiyor neweggde bakin hic bir yerde stok kalmamis hepsi tukenmis millet 1200 dolar altina 5070 ti bulamiyor amd icinde benzeri gecerli ama nvidia kadar da degil en azindan suan msrp-ye yakin fiyata stok bulunabiliyor.
Ayrica insanlari kandirdiklarindan bahsetmissiniz asil kandiran nvidia hatirlayin 5070-i nasil tanitmislardi bize 4090 performansi falan 4070-i bile zar zor geciyor
9070xt bence amdnin son 3 jenerasyonda cikardigi en basarili kart
Küreselde durum nedir bilmiyorum ama ilk cümleniz Türkiye için en net tespit. Hazır sistemlerin olmadığı, toplama bilgisayar kavramının yeni yeni çıkmaya başladığı, donanım bilgisinin taş devrinden hallice olduğu dönemlerde Casper, Arçelik, Beko gibi firmaların montajladığı bilgisayarların tamamı Intel ve NVIDIA ikilisinden oluşuyordu. Siz AMD ve ATI'den oluşan sistem almak istiyorsanız toplama bilgisayar almanız gerekiyordu. Bu adamlar Türkiye'de böyle bir düzene rağmen varlığını sürdürdü.

Jester

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Kerem Çevik
Hocam dediklerinizde yanlış hiçbir şey yok ama oyuncu adamın ai performansı render performansı çokta umrunda değil mühendislik filan okumuyorsanız asla da işiniz olmaz geçiniz ben bilgisayarımı oyun oynamak için kullanıyorum buraya kadar beni anladığınızı düşünerek diğer konuya geçiyorum frame gen teknolojisi bana göre bu teknoloji 4k dışında anlamsız tamamen boş hatta açıkçası 4k 60fps alıyorsam açmazdım bile hem gecikme aşırı düzeyde artıyor hem de görüntü tamamen sanal oluyor bence söyledikleriniz de haklısınız ama söyledikleriniz bir kartı asla 25k daha pahalı yapmaz genel olarak 9070xt oyunda 5070ti dengi bir kart ve bunu inkar edemezsiniz

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Küreselde durum nedir bilmiyorum ama ilk cümleniz Türkiye için en net tespit. Hazır sistemlerin olmadığı, toplama bilgisayar kavramının yeni yeni çıkmaya başladığı, donanım bilgisinin taş devrinden hallice olduğu dönemlerde Casper, Arçelik, Beko gibi firmaların montajladığı bilgisayarların tamamı Intel ve NVIDIA ikilisinden oluşuyordu. Siz AMD ve ATI'den oluşan sistem almak istiyorsanız toplama bilgisayar almanız gerekiyordu. Bu adamlar Türkiye'de böyle bir düzene rağmen varlığını sürdürdü.
zaten o yuzden insanlarda intel+nvidia gelenek gibi birsey oldu pc donanimindan cok anlamayan birine bile toplama pc desen intel nvidia der

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,514
İsim
Kadir
Şu anki fiyatlara göre 9070 yerine 5070 alırım (9070 27k 5070 29k civarına geliyor performansları denk gibi) 5070 27k altında ise 9070XT yerine bir düşünürüm ama üstünde ise direk 9070XT alırım fiyat performansa göre gidiyorsak
AMD bu seri de iyi iş yaptı kabul edelim, asıl bomba 9060 9060XT ve 5060 5060ti geldiğinde olacak oradaki değerler daha önemli

Son düzenleme:

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
cok az oyun var diyorsunuz ama onumuzdeki yillari dusunmuyorsunuz ayrica cok az oyun yok suan son 2 yilda cikan AAA oyunlarin buyuk bi kismi 8 gb vrami zorluyor 2 yila zaten yeni nesil konsollar cikiyor oyunlarinda gereksinimleri daha da fazla artacagi icin 16gb vrama bile yetersiz dedigimiz gunler gelebilir
4060ti konusunda bencede 8gb vram saçmaydı en az 12 olmalıydı ona katılıyorum ancak 16gb vram konusunda şöyle bir durum var. RTX 3000 - RX 6000 serisi çıktığı zaman 3070 2k 3090 4k oyunculuk için çıktı aynı şekilde 4070 2k 4080 4k oyunculuk için çıktı (4090 denklem dışı) Şu anda bu saydığım kartların hiçbiri günümüzde bu vaatlerini yerine getiremiyor. 3070i geç 4070 bile artık 2k oyunculuk için alınmayacak kartlardan biri oldu. Minimum ti veya ti super modeli gerekiyor artık. 4080i belki bir süre daha ayrı tutabiliriz bunlardan ama zaman geçtikçe bu kartlar 2k için minimum sınırın altına düşecekler ve bu uzun sürede olmayacak 2-3 senede olacak örneklerden de görülebildiği gibi. Kullanıcısı ya 1080pye düşecek ya da yeni kart alıcak. Yeni kart için eski kartı ilana koyduğunda alıcısı ise bu kartı 1080p kartı olarak alacak. Bu yüzden herhangi bir eksiği olmamış olacak tabii ki çok sınırda yine insan ister 16gb olsun 24gb olsun rahat rahat kullanalım kartı ama bence insanların abarttığı kadar bir sorun yok bende bunu kastediyorum ve dediğim gibi NVIDIA güncelde daha az vram tüketiyor AMD'den benzer seviye kartlarında belli ki vram optimizasyonu üzerinde çalışıyorlar. Bu kadar kısıtlı vram koymalarında arka planda vram tüketimini optimize ederek 12gb 8gb gibi vramleri yeterli kılma isteği olabilir olmasa bile üstteki denklem konusunda herhangi bir eksik yaratmıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Abdullah Çetin
4X de 5070 parçalıyor hocam ama çoğu kişi sponsorluk aldığı için koymamış ha inanmam derseniz Amd bile bu konuda açıklama yaptı. Dlss 4 4x de bizi her şekilde geçiyor diye. Performansı artmış olabilir ama nvidia ile aynı fiyata satılacak bir kart değil hala.
MFG güzel özellik ama ms gecikmesi fazla..
AMD'de FrameGen üstüne AFMF 2 açtığın zaman yine uçuk fps'ler elde ediyorsun..
Hemde daha küçük gecikme süresi ile..
Nvidia yazılım avantajları için alınır konumda artık..

Zaten adamların gelirlerinin %4 civarı gaming tarafında.. öylesine devam ediyorlar resmen..

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,726
İsim
Arda doğan
Eskiden amdyi yarı fiyatına güzel performans verdiği için tercih ederdik. Bakıyorumda artık Nvidia ile aynı fiyatta çıkartıyor ürünü ve her yere reklam vererek göz boyuyor.
Bu konu hakkında bir video yaptım düşüncelerinizi yorum atarak yazarsanız beni desteklemişte olursunuz
Alakası yok 9070xt 30k bantlarında 5070,ti ise 40-45k arası

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,066,968
Üyeler
169,502
Son üye
Knex31
Top Bottom