Neler Yeni

Benim yaptığım iyilikler nereye gidiyor?

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
Bıktım vallaha bıktım.
Örnek veriyorum;
Birine yardım ediyorum ama yarın unutuyor (bir şey karşılığı yapmıyorum ama ,yarın cenazemde nasıl biri deseler yardım sever DEĞİLDİR DERLER. Eminin)
Biri ile arkadaş oluyorum ertesi gün kuyumu kazıyor,satıyor,dolandırıyor.
Bir fikir,espiri vs. Ortaya atıyorum bu espriyi çalıp herkese sanki ben yapmamışım gibi çalıp insanları etkiliyorlar fikir ve tutumum ile.
Bir insana iyi bir şey diyorum sapık,boş yapıyor damgası yiyorum.
İnsanlara doğru yolu bulması için öğüt vs. Veriyorum bu boş yapıyor, yalan vs. Diyorlar.
2 kişi barıştırıyorum ben kötü oluyorum.
Kafamda planladıklarımı Aileme söylüyor tamam diyorlar bunları uygulamaya geçirince azar, küfür yiyorum.(mesela gündüz internet kullanmayıp gece kullanmak, çünkü sil süpür hakkım o zaman oluyor.)
Birbirine şiddet uygulayan iki kişi görsem ve müdahale etsem ben dayak yiyorum.
Mesela israf olmasın diye cips kola vs. Alın diyorum bunlar yine beni dinlemiyor.
Bakın örnekler basit ve öneme alınacak değil ama yani hayatımı bilip benim açımdan baksanız eminim ki yaşam isteğiniz yok olur.

Vs. Çok var. Suç oranım %0 bile olsa %90 suçlu gibi yargılanıyorum.

Anasını satıyım insanlara hayatına + katınca veya onlara zarar verecek hiçbir şey yapmadığım halde ben zarar görüyorum.
Diyorum ki kötü biri oluyum ama ondada kalbim izin vermiyor.
Ne yapacağım bilmiyorum ne yapmalıyım?
Teşekkürler iyi günler.
BEN KİM OLMALIYIM İNSANLARDAN KENDİNİ SOYUTLAMIŞ BİR ASOSYAL Mİ ?
ACILARA GÖZ YUMAN BİR EZİK Mİ?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Ya dostum bahsettiğin çoğu şeyi ben de yaşadım, insanları barıştırdığım için barıştırdığım bir insan tarafından resmen suçlu ilan edilmiştim, barıştırmayı bıraktım.
Yani mesela bu; girmeyeceksin araya, bırak dövsünler birbirini.

Yani olay bu kadar basit, yaptığım yardımların çoğunun bana kötü etkisi olduğunu gördüğüm an ertesi gün yardım etmemeye başladım. Bunu bi tek ben mi bu kadar kolay yaptım anlamıyorum, niye bu kadar takıp sorun haline getiriyorsunuz?

İleride kıyma makinesi var, elini sokuyorsun ve elin parça parça oluyor o zaman elini sokma işte bu kadar basit yahu. İlk başta yine de yardım etmek isteyeceksin ama yardım etmeye etmeye zaten içindeki yardım etme hissi de kaybolacak. Yardım etmek zorunda değilsen etme.

Kafanda tart, ölç. Yapacağın yardıma cidden onun ihtiyacı var mı? Yaptığın yardım senden neler götürecek (mesela her yardım senin zamanını çalar aslında), o kişi o yardımını unutacak kadar şey biri mi? vs. vs. işte daha iyi anlatmak isterdim ama çok zaman çalardı, sen zaten anladın ne demek istediğimi.

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya dostum bahsettiğin çoğu şeyi ben de yaşadım, insanları barıştırdığım için barıştırdığım bir insan tarafından resmen suçlu ilan edilmiştim, barıştırmayı bıraktım.

Yani mesela bu; girmeyeceksin araya, bırak dövsünler birbirini.

Yani olay bu kadar basit, yaptığım yardımların çoğunun bana kötü etkisi olduğunu gördüğüm an ertesi gün yardım etmemeye başladım. Bunu bi tek ben mi bu kadar kolay yaptım anlamıyorum, niye bu kadar takıp sorun haline getiriyorsunuz?

İleride kıyma makinesi var, elini sokuyorsun ve elin parça parça oluyor o zaman elini sokma işte bu kadar basit yahu. İlk başta yine de yardım etmek isteyeceksin ama yardım etmeye etmeye zaten içindeki yardım etme hissi de kaybolacak. Yardım etmek zorunda değilsen etme.

Kafanda tart, ölç. Yapacağın yardıma cidden onun ihtiyacı var mı? Yaptığın yardım senden neler götürecek (mesela her yardım senin zamanını çalar aslında), o kişi o yardımını unutacak kadar şey biri mi? vs. vs. işte daha iyi anlatmak isterdim ama çok zaman çalardı, sen zaten anladın ne demek istediğimi.
Şöyle düşünüyorum mesela ben iyilik yapmazsam Allah'ın bana olan sevgisi azalacağından.
Zaten Allah beni çok sevmiyor en azından bunları yapıp sevgisini kazanıyım.
Hatta bu yaşadığım olumsuzluklar Allah'ın beni soktuğu imtihandır diyorum ama bilemiyorum.
Yoksa kalpsiz bir insanım takmam böyle şeyleri.
Tartma konusunda haklısınız.
Ama şu var bu çocuk namaz kılıyor ama hiç bir insana yardım etmiyor,kendine Müslümandır.
Ben olsam bende öyle derim.

Muhammed100192

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Muhammed
Bıktım vallaha bıktım.
Örnek veriyorum;
Birine yardım ediyorum ama yarın unutuyor (bir şey karşılığı yapmıyorum ama ,yarın cenazemde nasıl biri deseler yardım sever DEĞİLDİR DERLER. Eminin)
Bir fikir,espiri vs. Ortaya atıyorum bu espriyi çalıp herkese sanki ben yapmamışım gibi çalıp insanları etkiliyorlar fikir ve tutumum ile.
İnsanlara doğru yolu bulması için öğüt vs. Veriyorum bu boş yapıyor, yalan vs. Diyorlar.
Kafamda planladıklarımı Aileme söylüyor tamam diyorlar bunları uygulamaya geçirince azar, küfür yiyorum.(mesela gündüz internet kullanmayıp gece kullanmak, çünkü sil süpür hakkım o zaman oluyor.)
Mesela israf olmasın diye cips kola vs. Alın diyorum bunlar yine beni dinlemiyor.
Bakın örnekler basit ve öneme alınacak değil ama yani hayatımı bilip benim açımdan baksanız eminim ki yaşam isteğiniz yok olur.

Anasını satıyım insanlara hayatına + katınca veya onlara zarar verecek hiçbir şey yapmadığım halde ben zarar görüyorum.
Teşekkürler iyi günler.
Kardeşim beni anlattın aynı ben gülüp geçiyorum mesela demişsinki 2 kişiyi barıştıruyprum suçlu ben oluyorum veya iyi bir şey söylğyorum boş yapıyo oluyprum filan öyle bir şey olunca direkt o kişiyi hayatından çıkar çıkardığında da gelir sende eskiden iyidin şimdi niye böyle kötü davranıyosun derler .d ama sen ****** git de geç illa karşına iyi biri gelir yani sana kötülük yapanı hayatından çıkar (anne baban hariç ) sen daha değerlisin herkesten kimseyle uğraşmana gerek yok . Tek kalsan bile kafan rahat bi şekilde kalırsın ama hayatının bir yerinde iyi bir arkadaş ya da hayatını adıcağın iyi bir sevgili çıkar karşına buna inanıyorum yaşın kaç bilmiyorum ama 20 altıysa bunlae kesinlikle olur

talhaben

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
talha
Bıktım vallaha bıktım.
Örnek veriyorum;

Teşekkürler iyi günler.
Canım kardeşim bu Allahın (c.c.) verdiği bir imtihan sen iyilikten vazgeçip cennettende vazgeçmiş oluyosun iyiliği sen Allah rızası için yapacaksın Önemli olan Allahın görmesi E zaten Allah herşeyi görüpte unutmaz ya o iyilikler sana ya ahirette ya da dünyada dönecek sen iyilşkten vazgeçme aman ha asla isyan etme isyan etme ki şeytanın eline düşmemiş olursun şeytan seni bi aldımı kendi tarafına çok zorlanırsın sen namazını ihmal etme orucunu tut zekatını ver Allah için yap insanlar iyide olur kötüde sen takma kafana her kötülüğe uğradığında cenneti düşün iyilik yaptığında Allahı sevindirdiğini düşün Allaha emanet ol

smsísmαíl

80+ Silver
Canım kardeşim bu Allahın (c.c.) verdiği bir imtihan sen iyilikten vazgeçip cennettende vazgeçmiş oluyosun iyiliği sen Allah rızası için yapacaksın Önemli olan Allahın görmesi E zaten Allah herşeyi görüpte unutmaz ya o iyilikler sana ya ahirette ya da dünyada dönecek sen iyilşkten vazgeçme aman ha asla isyan etme isyan etme ki şeytanın eline düşmemiş olursun şeytan seni bi aldımı kendi tarafına çok zorlanırsın sen namazını ihmal etme orucunu tut zekatını ver Allah için yap insanlar iyide olur kötüde sen takma kafana her kötülüğe uğradığında cenneti düşün iyilik yaptığında Allahı sevindirdiğini düşün Allaha emanet ol
kardeş keşke hortlatmasaydın konuyu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,692
Üyeler
168,987
Son üye
güner
Top Bottom