Varil petrol fiyatının fiyatı 105 doların altına düşmesiyle benzine 1.76 TL motorine 2.38 TL indirim geldi.
Kum tanesi kadar küçük değil şimdi. 13 den itibaren 7 liraya göre kayda değer bir indirim.Artan fiyatların yanında bu indirim çöldeki bi kum tanesi gibi.
Millet araba sürmeyi bıraktı resmen.
Sadece mazot ve motorin zamlarından bahsetmemiştimKum tanesi kadar küçük değil şimdi. 13 den itibaren 7 liraya göre kayda değer bir indirim.
Hocam şimdi genel zamları niye hesaba katıyorsunuz?Sadece mazot ve motorin zamlarından bahsetmemiştim
Genel zamlardan bahsediyorum.
Dostum bir kaç ay içerisinde onlarca kadar zam yapıldı, sadece mazota değil. Geçen elektriğe yüzde 127 bir zam getirdiler. Süt ve süt ürünlerine yüzde 40 zam gelecek.Hocam şimdi genel zamları niye hesaba katıyorsunuz?
Bildiğim kadarıyla bu zamlar devlet tarafından değil. Yani Brent petrol yükselince zam geliyor inince indirim yapıyor. Devletin elinde olan bir şey mi ki?Dostum bir kaç ay içerisinde onlarca kadar zam yapıldı, sadece mazota değil. Geçen elektriğe yüzde 127 bir zam getirdiler. Süt ve süt ürünlerine yüzde 40 zam gelecek.
Daha nice zamlar var...
Yani anlatmak istediğim bin tane zam, bir tane indirim. Petrol hala pahalı, asgari ücret alan birinin aktif şekilde araba kullanabileceğini bile sanmiyorum.
Dünya'da bu kadar zamlanmışken Türkiye'de bu kadar zamlanmasının sebebi dolar kuru değil mi? Yoksa devlet ekstra zam mı yapıyor?Şu anda mazotun En fazla 15 civarlarında olması gerekiyor. Hala daha gereğinden pahalı.
Alıntıyı görüntüle