Neler Yeni

beyler amd ryzen 7800x3d soğutma

efe31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
efe selal
fps sabitleyebilirsin ısınma sorunu yaşamazsın hem pc yorulmaz ben genelde 60 fps sabitliyorum hikayeli oyunlarda sistem genel olarak serin çalışıyor
anladım knk en çok yüksek ayarlarda oynamıyom zaten

Son düzenleme:

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Baran Kut
Soruna gelirsem evet 240 ile 360 arasında gözle görülür farklar mevcut ama oyun oynama amaçlı aldığın için çok da değmez.

efe31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
efe selal
En basitinden başlarsak kasayı önü ve arkası biraz boş kalacak şekilde konumlandırabilirsin. Hava içinde çok sıkışmasın diye.

İçindeki hava basıncını nötrlemek için ekstra fan alabilir ve giriş-çıkış fanları olarak konumlandırabilirsin.

Soğutucu fanlarının hızlarını sıcaklığa uygun şekilde ayarlayıp, daha dengeli bir ısı artışı yakalayabilirsin. BIOS'tan yapabilirsin bu ayarı ya da Fan Control adında bir uygulama var onunla halledebilirsin.

İşlemciyi undervoltlayıp olabildiğince performans almaya çalışırken bir yandan ısıyı biraz oradan düşürebilirsin. Genelde BIOS'tan yapmak daha mantıklı ama Ryzen Master uygulaması üzerinden de yapanlar var. "7800x3D PBO ayarları" şeklinde arat, çıkar.

Bunlar dışında şu anlık aklıma bir şey gelmedi.

Bir de ekstra olarak işlemciyle soğutucunun temasına yardımcı olacak kitlerden alabilirsin.
Bunun gibi.
Şu şekilde kasanın fanlarıda

Ekler

• IMG_2119.jpeg
    3.4 MB · Hit: 13

hashasii

80+ Bronze
Beyler hazır herkes burdayken fanlar bu şekilde doğru mu sıvı soğutma radyatörünü mecbur böyle taktım üst taraf 360mm desteklemiyor
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

ryzen 7 7800x3d işlemci
4070 ti süper ekran kartı
sıcaklıklarda bu şekilde
Hocam acaba soğutucunuz nedir bide nası 2 fan oluyor o fanlar kasa soğutucumu ben pek bilmyiorumda yani işlemciye 2 soğutucu takılıyo mu

efe31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
efe selal
Soruna gelirsem evet 240 ile 360 arasında gözle görülür farklar mevcut ama oyun oynama amaçlı aldığın için çok da değmez
anladım knk bu işlemciyi yormamak için ne ayarlar yapmamı önerirsin bilgisayarda veya oyunlarda

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Baran Kut
anladım knk bu işlemciyi yormamak için ne ayarlar yapmamı önerirsin bilgisayarda veya oyunlarda
İşlemci için şu rehberi takip edebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasa fanların nötr hava akışına göre ayarlı gibi duruyor zaten ekstra fana şu anlık ihtiyacın yok.

Top Bottom