En güncel sürümde olmadığından olabilir. Windows update üzerinden tüm güncellemeleri eksiksiz yapın.
Benim sistemim Win11 en güncel sürümü ve arama kutusuna winver yazınca çıkan sürüm bu, karşılaştırabilirsin.
Ayrıca BF6, Call of Duty güncel bir ftpm sürümü (BIOS güncellemen lazım), Secure boot falan istiyor. Bunlar açık değilse açın.
Call of Duty hile koruması sadece güncel BIOS istiyor, ama BF6 için de güncellemeni öneririm. BIOS güncellemeleri güvenlik, performans vb. genel olarak artırır ve hataları düzeltir.
Son olarak bağlantıda önerdiğim şekilde genel bir güncelleme kontrolü ve ince ayarlar yapabilirsiniz. Faydasını görürsünüz hem sorun yaşamazsınız hem performans hem de sistem istikrarı artar.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...