Neler Yeni

Yardım Bi̇os Ayarlari Kayıt Etmi̇yor

quarex34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ömür Kiper
MSİ Z270 PC MATE ANAKARTIM XMP AÇTIGIM HALDE SAVE ATTIGIM ZAMAN BASLANGIÇ EKRANINDA YİNE BİOS
ALL SETTİNGS WERE RESET TO DEFAULT VALUES
THE PREVİOUS OVERCLOCK SETTİNGS HAVE FAİLED
SYSTEM HAS BEEN RESTORED TO İTS DEFAULT SETTİNGS
PRESS F1 TO RUN SETUP
PRESS F2 TO LOAD DEFAULT VALUES AND CONTİNUE YAZIP DURUYOR BİOS PİLİ DEGİSTİM BİOS GÜNCELLEMESİ YAPTIM YARDIMCI OLACAK ARAKDAS YOK MU RAMLERİM 2133 MHZ DE KULLANIYORUM SUAN :/

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,563
İsim
Yusuf
bu benimde başıma gelmişti. bios pili diyecek çoğu kişi evet bu ihtimal içinde fakat benim pil'den kaynaklı değildi. pili değiştirdim daha sonra tekrar bu bios reset olayı çıkıyordu, kasada birşeyler kısa devre yapıyordu fan mı fan kontrolcü mü neyse artık komple kasayı söküp uzak montaj test ettiğimde bios resetlenmiyordu.

quarex34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ömür Kiper
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kasadaki ek fanları vs söktüm rgb kontrolcüsünü vs söküp cıkardım ondan sonra böyle oldu açıkcası
bu benimde başıma gelmişti. bios pili diyecek çoğu kişi evet bu ihtimal içinde fakat benim pil'den kaynaklı değildi. pili değiştirdim daha sonra tekrar bu bios reset olayı çıkıyordu, kasada birşeyler kısa devre yapıyordu fan mı fan kontrolcü mü neyse artık komple kasayı söküp uzak montaj test ettiğimde bios resetlenmiyordu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

8171ADF7-1B76-43FE-B8BF-83E14D82DB2F.jpeg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar lütfen yardım edin bios pili değiştim yazılım güncelledim şaşe ihtimaline karşı sistemi dışarda topladım ama yok Bios ısrarla kaydetmiyor

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,595
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
BIOS pili mevzusu değil o. XMP frekansına bellekleri çıkartamadığı için sıfırlıyor sistemin boot edebilmesi için.

quarex34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ömür Kiper
içime kurt düştü gidip anakartı söktüm ve işlemci pin kısmına baktım 2 adet ping cok hafif yamulmuş biraz müdahele ile 1 tanesi düzeldi ancak diğeri hala aynı zorlamak istemedim ve sistemi geri toparladıgımda sistem çalısıyor ancak sorun devam ediyor acaba bu pinin yamuklugu yüzünden kaydetmiyor olabilir mi sevgili mehmet
BIOS pili mevzusu değil o. XMP frekansına bellekleri çıkartamadığı için sıfırlıyor sistemin boot edebilmesi için.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,595
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
içime kurt düştü gidip anakartı söktüm ve işlemci pin kısmına baktım 2 adet ping cok hafif yamulmuş biraz müdahele ile 1 tanesi düzeldi ancak diğeri hala aynı zorlamak istemedim ve sistemi geri toparladıgımda sistem çalısıyor ancak sorun devam ediyor acaba bu pinin yamuklugu yüzünden kaydetmiyor olabilir mi sevgili mehmet
Pin arada temassızlık yapıyorsa yeni işlemci taktığını sanıyor olabilir, ama tahmin sadece.

quarex34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ömür Kiper
bilmiyorum sorunu çözemiyorum bios ayarlarından degisikilik yaptıgımda pc acılmıyor bile başlangıc ekranında kalıyor görüntü bile gelmiyor anakart üstünde bazen cpu bazen ram ısıgı yakıyor farklı ram ile denedigimde de pc aynı reaksiyonu veriyor pinleri yaptırsam desem eski anakart oldugu için de yatırım yapmak istemiyorum bu kasaya bi yandan yeni sistem topluyorum ancak bunu da çöpe atmak istemiyorum

Top Bottom