Biçimlendirme Yapmadan Format Attım Her Şey GİTMİİŞ

cgokhans

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
283
Dostlar merhaba. Bu gün üniversite öğrencisi bir öğrenci geldi yanıma birilerinin tavsiyesi ile. Bilgisayarı açılmıyormuş. Projesi varmış. Tamam dedim biçimlendirme yapmadan windows kurarız eski windowsun içinden buluruz. Neyse hard disk sıkıntılı galiba 45 dk falan anca geldi yükleme ekranı. Tek sürücü vardı. C D ayırmamış. Neyse windowsu kurmak için C yi seçtim. Hiç biçimlendir sil falan demedim. Zar zor uzun uğraşın sonunda windows kuruldu. O da ne? Ulan biçimlendirme yapmış. Ben şok! Hiç bir dosya yok! Proje mroje yok! Çocuğa yardım edelim derken projesini yokettik. R Stuido ile tarama yapıyorum o da %54 de tıkalı kaldı resmen. 1 saattir %54. Sürekli veri hatası yazıyor. Kafayı yiyeceğim resmen. Galiba hard disk sıkıntılı.
(Bilgisayar konusunda yardımcı olurken insanlardan para almam. Ücretsiz yardım amaçlı yaptığım bir şeyde böyle problemler olması acayip canımı sıkıyor. İnsanlara yardım etmekten uzak mı durmam gerekiyor anlamıyorum ki :( )

Dostlar merhaba. Bu gün üniversite öğrencisi bir öğrenci geldi yanıma birilerinin tavsiyesi ile. Bilgisayarı açılmıyormuş. Projesi varmış. Tamam dedim biçimlendirme yapmadan windows kurarız eski windowsun içinden buluruz. Neyse hard disk sıkıntılı galiba 45 dk falan anca geldi yükleme ekranı. Tek sürücü vardı. C D ayırmamış. Neyse windowsu kurmak için C yi seçtim. Hiç biçimlendir sil falan demedim. Zar zor uzun uğraşın sonunda windows kuruldu. O da ne? Ulan biçimlendirme yapmış. Ben şok! Hiç bir dosya yok! Proje mroje yok! Çocuğa yardım edelim derken projesini yokettik. R Stuido ile tarama yapıyorum o da %54 de tıkalı kaldı resmen. 1 saattir %54. Sürekli veri hatası yazıyor. Kafayı yiyeceğim resmen. Galiba hard disk sıkıntılı.
(Bilgisayar konusunda yardımcı olurken insanlardan para almam. Ücretsiz yardım amaçlı yaptığım bir şeyde böyle problemler olması acayip canımı sıkıyor. İnsanlara yardım etmekten uzak mı durmam gerekiyor anlamıyorum ki :( )
ya kurtarma bölümünden dosyaları silmeden windowsu kurtaracaktın ya da format ekranında diski küçült deyip yeni birim oluşturup ona kuracaktın. çünkü yükleme yaparken kendisi biçimlendiriyor. yeni birim oluşturup kurunca diğerine erişebiliyorsun.

Windows'un içine neden Windows kurmaya çalıştınız?
Yeni bölüm açıp Windows'u oraya kurman lazımdı.

Kurarken demedi mi bölümdeki dosyalar silinecektir diye

Windows'un içine neden Windows kurmaya çalıştınız?
Yeni bölüm açıp Windows'u oraya kurman lazımdı.
Hocam bilgisayar açılmıyordu. Tek disk vardı. Daha önce ayırmamışlar. Yapabileceğim bir şey yoktu :(

ya kurtarma bölümünden dosyaları silmeden windowsu kurtaracaktın ya da format ekranında diski küçült deyip yeni birim oluşturup ona kuracaktın. çünkü yükleme yaparken kendisi biçimlendiriyor. yeni birim oluşturup kurunca diğerine erişebiliyorsun.
Hocam yukarıdaki mesajda da dediğim gibi. Bilgisayar hiç açılmıyordu. Daha önce de diski ikiye bölmemişler :( kendisinin otomatik biçimlendirme yaptığını bilmiyor idim. Daha önce windows üzerine windows kurarak eski dosyalarıma kavuştuğum olmuştu çünkü :( Yeni mi getirdiler bu özelliği :(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kurarken demedi mi bölümdeki dosyalar silinecektir diye
Hocam daha önce windows üzerine windows kurarak windows.old klasöründen dosya kurtarmışlığım var. Ben de biçimlendir ya da sil demedim kurulacağı yeri seçmiştim sadece. Anlam veremedim :(

windows old oluşması için güncelleme şeklinde kurulması lazım
kurulumda özel modunu seçersen siliyor
hadi ya. aslında ben de old için ilk seçenek diye hatırlıyor idim ama oraya bastığımda bi hata verip geriye attı. orada da yine dakikalarca bekletti. sinirden yeniden başlatıp bi 45 dk uğraşmıştım. uzun zamandır format attığımız da yok. doğru hatırlamışız ama hatalar zincirine yakalandık :( gencin projesini kurtarabilsem bari :(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kurulum ekranında sende ayırabilirdin.
hocam yeni mi eklendi o özellik? ayırabilmek için silmek gerekiyordu diye hatırlıyorum :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,305
Üyeler
189,590
Son üye
Ahpyn
Geri