Neler Yeni

Bile anakart arızası

Smikke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali osman
Arkadaşlar bende Casper excalibur g770 var son 2 haftadır mavi ekran hatası verip kapamıyor yeniden başlatıyor bilgisayarı ve bazende açıyorum ekran gelmiyor ama bilgisayar çalışıyordu bende Casper servisine götürdüm format artırmak istedim win 11 den 10a geçmek için format sırasında bios yüklenir iken %85 te güncellemeyip kapanmış ve tekrar açtığımız da ekran yok ama açılıyor sonrasında bana anakart yazılımsal bir sorun oluştu dediler eğer anakart ile sıvı teması var ise tüketici kaynaklı durum eğer yok ise yazılım atıp geri vecerekler sizce bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir bana ücret kesimi olur mu ?

Lapsus$

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Kenan
Anakart güncellenirken bilgisayar kapanır ise anakart bios suz kalır ve açılmaz, yani bilgisayar anakartın varlığından bir haber. Bunun için tek çözüm çok iyi bir yazılımcı veya casper servisine göndermek. bilgisayarın kapanması tamamen o işlemi yapan bilgisayarcınındır. çözülmeyecek bir sorun değil sadece can sıkıcı ve uğraştırıcı. geçmiş olsun :)

Smikke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali osman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart güncellenirken bilgisayar kapanır ise anakart bios suz kalır ve açılmaz, yani bilgisayar anakartın varlığından bir haber. Bunun için tek çözüm çok iyi bir yazılımcı veya casper servisine göndermek. bilgisayarın kapanması tamamen o işlemi yapan bilgisayarcınındır. çözülmeyecek bir sorun değil sadece can sıkıcı ve uğraştırıcı. geçmiş olsun :)
Teşekkür ederim peki Casper servisi eğer sıvı temas olur ise bana tüketici hatası diyip ücret alıcaklar sizce yazılımsal bir sorunda bende ücret alma gibi durum söz konusu olur mu ve bu arada verdiğim servis 20 yıllık Casper servisi

Lapsus$

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Kenan
Teşekkür ederim peki Casper servisi eğer sıvı temas olur ise bana tüketici hatası diyip ücret alıcaklar sizce yazılımsal bir sorunda bende ücret alma gibi durum söz konusu olur mu ve bu arada verdiğim servis 20 yıllık Casper servisi
Hocam muhtemelen laptobun şarjı bitti bios güncellerken veya prize takılı değildi laptop yüke binince kapandı ve yazılımsal bir sorun oluştu %100.
Ha eğer sıvı temas olduysa kullanıcı hatası olarak nitelendirilecektir. Anakart kısa devre vs yapmış olabilir ve sadece anakart ile de kurtarılamayabilir. Ücret talep etmeleri çok yüksek ihtimal. Ancak bios güncellenirken kapandıysa ücret talep etmeyeceklerdir yazılımsal olduğu için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada sıvı temasını servis yaptı diye mi düşünüyorsunuz ?

Smikke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali osman
Hocam muhtemelen laptobun şarjı bitti bios güncellerken veya prize takılı değildi laptop yüke binince kapandı ve yazılımsal bir sorun oluştu %100.
Ha eğer sıvı temas olduysa kullanıcı hatası olarak nitelendirilecektir. Anakart kısa devre vs yapmış olabilir ve sadece anakart ile de kurtarılamayabilir. Ücret talep etmeleri çok yüksek ihtimal. Ancak bios güncellenirken kapandıysa ücret talep etmeyeceklerdir yazılımsal olduğu için.

Bu arada sıvı temasını servis yaptı diye mi düşünüyorsunuz ?

Hocam prize takıldı sorun değildi prizden çıkarmadı hatta 30 dk bekledi bios güncellemesini 85 te takılı kaldı kapandı sonra açılmadı zaten servise vermeden önce mavi ekran hatası alıyordum ve bazen açıyordum evde ekran gelmiyor ama açılıyordu sıvı temasını servis değil kendimden kaynaklı olduğum düşündüm hatırlamıyorum ama yapmadım diye düşünüyorum

Nezha

80+
Dual bios veya bios backup özelliği varsa tekrar denesinler yoksa zaten işiniz uzun. Casperda anlayan yoksa taa anakart üreticisine kadar gider bios yazılımı işi.

Diğer çözüm çalışan bir anakarttan bios processor swap denemek. Onun da mantığı mecazen şu çalışan anakart çalışmayan anakarta bak böyle çalışacaksın diyor.

Son düzenleme:

Smikke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali osman
Dual bios veya bios backup özelliği varsa tekrar denesinler yoksa zaten işiniz uzun. Casperda anlayan yoksa taa anakart üreticisine kadar gider bios yazılımı işi.

Diğer çözüm çalışan bir anakarttan bios processor swap denemek. Onun da mantığı mecazen şu çalışan anakart çalışmayan anakarta bak böyle çalışacaksın diyor.

Valla hocam bilgisayar İstanbul’a Casper servisine gitti kargoya verildi oradan yazılımsal sorunu çözeceklerini ilettiler bize bakalım artık ne olucak malatyadayım depremden dolayı burada bilgisayar işinden anlayan usta kalmadı dükkanlar yıkıldı hep bakalım tek çarem İstanbul’a göndermekti garanti sürecindeydi zaten artık

Top Bottom