bileşenlerin kasaya sığacağını nasıl anlayacağız

Tre-x

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,161
ikinci elden pc toplayacağım ama daha bileşenleri seçmedim kasayı da ikinci elden almak istiyorum ama alacağım diğer bileşenlerin kasaya tam oturacağını nasıl anlayacağım ?

Kasanin boyutlarını kendi firma sitesinden bakin atx kasa ise atx anakart takarsin en kotu ekran karti sigmaz matx ise oda 3 fanli ise sigmaz belki oda he herseyi sigdirirsiniz ama matx anakart atx kasa alirsan les gibi durur soyliyim

Kasanin boyutlarını kendi firma sitesinden bakin atx kasa ise atx anakart takarsin en kotu ekran karti sigmaz matx ise oda 3 fanli ise sigmaz belki oda he herseyi sigdirirsiniz ama matx anakart atx kasa alirsan les gibi durur soyliyim
hocam şimdi atx kasa ne ?
atx anakart ne demek ?
matx ne demek ?
açıklarsanız sevinirim

atx anakart ne demek ?
matx ne demek ?
açıklarsanız sevinirim
Hocam atx kasa anakart uyumlulugu gibi düşün anakart atx se matx kasa alirsan anakarti takamazsin internete yaz bul suan sahur vakti kofte pisircem ben ;)

Hocam atx kasa anakart uyumlulugu gibi düşün anakart atx se matx kasa alirsan anakarti takamazsin internete yaz bul suan sahur vakti kofte pisircem ben ;)
afiyet olsun , iş başa düştü :(

atx anakart ne demek ?
matx ne demek ?
açıklarsanız sevinirim
ATX, mATX'den daha büyük. Mini ITX en küçükleri piyasada yaygın olarak bulunan.
Her anakartın ve kasanın hangi boyutları desteklediği ürün özelliklerinde yazar.

Kanka boyle ise böyle ama bana anakart modeli kasa modeli ve ekran karti modeli yazarsan yardimci olurum yarin sabah
aga daha toplamadım bileşenleri de bilmiyorum araştıra araştıra öğreneceğim <3

Hiç kafa karıştırmana gerek yok, anakarta bak kare şeklindeyse kasayı da ufak alabilirsin. anakart dikdörtgense kasayı da büyük tutmanda fayda var. ekran kartın büyükse büyük kasa ve dikdörtgen anakart tercih et. (genelgeçer olarak söylüyorum, dikdörtgen anakartlar genelde büyktr. ATX oalrak adlandırılır)

atx anakart daha büyük matx mini atx demek daha küçük merak etme her şey sığar tek sıkıntı ekran kartı olur o da 3 fanlı olursa
hocam bu terimler nasıl okunuyor peki xd ?

Geri