Neler Yeni

Bilgisayar açılış süresi çok uzun üstelik m2 nvme ssd ile

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Hangi donanımlarının sorunsuz olduğuna eminsin?
Ekran kartı dışında tüm donanımlar sorunsuz bundan adım gibi eminim. Ryzen 5 1600 af tuf 3200 mhz cl 16 ram msi mortar anakart James Donkey nvme 512 gb ssd
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios tan fast boot açın.
Açık hocam

M2SSD ye kurdun galiba windowsu ama daha hızlı açılması lazım. Ters bir durum var o zaman.
Aynen öyle bu siyah ekran biraz garip siyah ekran olayının olmaması lazımdı bence

Sorun da bu siyah ekran bence bakın buradaki sorunun aynısı https://www.technopat.net/sosyal/konu/bilgisayar-yavas-aciliyor.624159/

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Ekran kartı dışında tüm donanımlar sorunsuz bundan adım gibi eminim. Ryzen 5 1600 af tuf 3200 mhz cl 16 ram msi mortar anakart James Donkey nvme 512 gb ssd

Açık hocam

Aynen öyle bu siyah ekran biraz garip siyah ekran olayının olmaması lazımdı bence

Sorun da bu siyah ekran bence bakın buradaki sorunun aynısı https://www.technopat.net/sosyal/konu/bilgisayar-yavas-aciliyor.624159/
Technopatın 1 saatlik bios ayarlarından bahsettiği bir video var onu izlemeni öneririm. Benim pc nin açılış hızı 30 saniye falandı. Onlardan öğrendiğim bilgiyle yaklaşık 10 saniyede açılıyor artık.

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Technopatın 1 saatlik bios ayarlarından bahsettiği bir video var onu izlemeni öneririm. Benim PC nin açılış hızı 30 saniye falandı. Onlardan öğrendiğim bilgiyle yaklaşık 10 saniyede açılıyor artık.
Tüm ayarlarını uyguladınız mı ben acaba bir sorun olur mu kuşkusuyla oynamadım önerir misiniz yapayım mı ?

eyupseker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,575
İsim
Eyüp Şeker
Instagram
eyup.seker.545
Steam
eyupseker6161

Açık hocam

Microsoft 'un önerdiği 11 adım:

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Tüm ayarlarını uyguladınız mı ben acaba bir sorun olur mu kuşkusuyla oynamadım önerir misiniz yapayım mı ?
Benim için gereksinim duyduğum ayarları değiştirdim. Bios zaten windowstan da öte pc nin derinin de gömülü bir işletim sistemi orada ne ayarlarsan temelini oluşturursun pcnin. Şöyle örnek vereyim; Misal pc açılıyor ekrana anakartın logosu geliyor bu anakart logosu belli bir süre kalıyor mesela 3 saniye veya 5 saniye, işte ben bu bekleme süresini 1 saniye ye çektim pc nin açılış hızı 2-3 saniye hızlandı burası bile bir tüyo.

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Benim için gereksinim duyduğum ayarları değiştirdim. Bios zaten windowstan da öte PC nin derinin de gömülü bir işletim sistemi orada ne ayarlarsan temelini oluşturursun pcnin. Şöyle örnek vereyim; Misal PC açılıyor ekrana anakartın logosu geliyor bu anakart logosu belli bir süre kalıyor mesela 3 saniye veya 5 saniye, işte ben bu bekleme süresini 1 saniye ye çektim PC nin açılış hızı 2-3 saniye hızlandı burası bile bir tüyo.
Hocam technopatın o videosunun linkini atabilir misiniz bulamadım da

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Videonun başında bios güncellemesi diyor benim biosum da güncel değil onu farkettim bios güncelledikten ve bu videoyu uyguladıktan sonra tekrar geleceğim inşallah buraya :D
Evet bios güncellemeside çok önemlidir güncel olmalıdır her zaman. Fakat unutma biosu güncellediğin zaman bütün bios ayarlarında default moda geçer yani varsayılana. O yüzden önce biosunu güncelle daha sonra gerekli ayarları yap.

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
bios 64 gb usb mi görmüyor zannımca 8 gbtan az olması gerekiyormuş o yüzden bios güncelleyemedim bikraç gün sonra sınavım var o geçtikten sonra bakacağım biraz bozdum bios pili çıkarmam gerekti sonrasında kurcalarım inşallah

TwinCharger

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
451
İsim
YUSUF CAN
Twitter
peonwork
Arkadaşlar 40 saniye bazen 45 saniye oluyor bilgisayarın düğmesine basmam ve windows ekranını görmem arasında üstelik nvme m2 ssd kullanıyorum bunu nasıl çözeriz yeni format attım uefi ama yine de sorun devam ediyor. Başlangıç programlarını da kapattım. Yardım lütfen
başlangıç seçeneklerinde çok uygulama vardır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,256
Üyeler
166,723
Son üye
hellcex
Top Bottom