Bilgisayar açılıyor görüntü gelmiyor

Plagerty1

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba herkese iyi forumlar bugün yeni aldığım ssd mi takarken zorlandığım için ekran kartımı çıkardım tekrar takıtığımda ise görüntü gelmedi statik elektrikten şüphelendim ama ne yapsam ekrana görüntü gelmiyor normalde sistem açılırken ekran kartı fanları dönerdi dönmüyor.

Merhaba herkese iyi forumlar bugün yeni aldığım ssd mi takarken zorlandığım için ekran kartımı çıkardım tekrar takıtığımda ise görüntü gelmedi statik elektrikten şüphelendim ama ne yapsam ekrana görüntü gelmiyor normalde sistem açılırken ekran kartı fanları dönerdi dönmüyor.
Pcı slotuna zarar vermis olabilirmisiniz hocam kabloların tam oturduguna emin olun birde ssd belki takılmamış ve görmüyor olabilir mi ?

Hayır tam her şeyden eminim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir kere daha olmuştu bu durum ama nasıl çözdüm hatırlamıyorum

Hayır tam her şeyden eminim

Bir kere daha olmuştu bu durum ama nasıl çözdüm hatırlamıyorum
cmos pini ile biosu sıfırlayın öyle deneyin hocam başıma gelmişti böyle çözdüm.

Ramlerini yada ramini söküp deneyebilirsin. Birini söküp yeniden açmayı deneyebilirsin.

Olmuyor maalesef
  • Bilgisayarı tamamen kapat.
  • Kasadaki güç kablosunu prizden çıkar.
  • Güç kablosu takılı değilken kasanın power tuşuna birkaç kez bas → anakartta kalan elektriği boşaltır.
  • Anakart üzerindeki pili çıkar → 1–2 dakika bekle.
  • Pili geri tak, kabloları bağla ve sistemi açmayı dene.

Oldu vallaha oldu.

Çok teşekkür ederim sizce ramlerden biri bozuk mu?
Üzülerek söylüyorum muhtemelen ramlarinden biri bozuk, başka bir cihazda deneyip test edebilirsin. Belki bu ram yükseltmek için cihazının sana bir mesajıdır. :)

Geri