statik elektrik yüklüsündür bozarsın parçaları kendini topraklaman lazımHocam kabloları çıkartmaya çalıştım ancak çıkartamadım. Fazla zorlamak istemedim yanlış bir şey yapmaktan korktum. Yandaki klipsimsi şeye bastırarak denedim elbette. Kasanın belli metal yerlerine dokunuca hafif elektirik çarpıyor. Sorunun belki psuda olabileceğinin kanıtıdır diye söylemek istedim.
Bu arada psunun fanları dönmüyor belki bu da bir kanıttırevde ince bir tel yoksa her hangi iki metal cubuk tornavida gibi sokup birbirine değdirirsen psu direk çalışır fan açar maksat psu çalışıyor mu görmek
Baktım elbette hatta belki sorun prizdedir dedim ancak monitör açılıyor.bilgisayarın fişini üçlü pirizemi takıyorsun? pirizi kontrol et fişi takmamış olabilirsin.
Hocam size belki garip gelebilir ama biraz tedirgin oldum. Parçaları bozmak istemem takdir edersiniz ki hiçbiri ucuz değil. Ayrıca bir önceki iletide ne demek istediğinizi anlamadım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bütün bağlantıları kestikten sonra biraz bekleyeceğim eğer yine açılmazsa bilgisayarcıya götürürüm. Yetişkin değilim ve azar işitmek istemiyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu arada 24pini çıkartamadım sanırım gücüm yetmedio 24 pin zor çıkar normal
Mesaj otomatik birleştirildi:
ve kabloları sökerken psu güce bağlı olmasın
Hocam öyle video mideo ile olacak şey değil multimetre yok test sistemi yok.Psu ve anakartı ayrı ayrı çıkartıp yakınlarda bir tamirciye götür. Tek tek kendi sistemine taksın denesin kendin uğraşma.Baktım elbette hatta belki sorun prizdedir dedim ancak monitör açılıyor.
bilgisayarcıların çoğu da bilinçsiz ya da fırsatçı olduğundan ekstra maliyet zaten çıkacak sanaBaktım elbette hatta belki sorun prizdedir dedim ancak monitör açılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam size belki garip gelebilir ama biraz tedirgin oldum. Parçaları bozmak istemem takdir edersiniz ki hiçbiri ucuz değil. Ayrıca bir önceki iletide ne demek istediğinizi anlamadım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bütün bağlantıları kestikten sonra biraz bekleyeceğim eğer yine açılmazsa bilgisayarcıya götürürüm. Yetişkin değilim ve azar işitmek istemiyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu arada 24pini çıkartamadım sanırım gücüm yetmedi
Anakarttaki pini falan kırarım belki diye korkuyorum.bilgisayarcıların çoğu da bilinçsiz ya da fırsatçı olduğundan ekstra maliyet zaten çıkacak sana
Direkt kasayı götürecektim. Parçaları çıkartırken zarar vermekten korktum açıkçası.Hocam öyle video mideo ile olacak şey değil multimetre yok test sistemi yok.Psu ve anakartı ayrı ayrı çıkartıp yakınlarda bir tamirciye götür. Tek tek kendi sistemine taksın denesin kendin uğraşma.
Yıllardır hiç dokunmadım o yüzden çıkmıyor olabilir mi? Sağ sol da yaptım ama çıkartamadım. Belki tedirginliğimden dolayı çıkartamamışımdır.kendin halledebilirsin hiç tedirgin olmana gerek yok o 24pin soketi sağ sol yapa yapa zorla bir şey olmaz.
O da olur ama sadece tamirci buraya bırak ben bakayım diyebilir hani 1 2 gün bekleme diye dedim.. Maliyeti de fazla olabilir.Parça parça götürsen hemen iki dk bakar kendi sistemine takar 100 200 bişey atarsın.Direkt kasayı götürecektim. Parçaları çıkartırken zarar vermekten korktum açıkçası.
sökebilse zaten biz yardımcı oluyoruz.O da olur ama sadece tamirci buraya bırak ben bakayım diyebilir hani 1 2 gün bekleme diye dedim.. Maliyeti de fazla olabilir.Parça parça götürsen hemen iki dk bakar kendi sistemine takar 100 200 bişey atarsın.
24 pinden yol verme de sökme zaten aynen.sökebilse zaten biz yardımcı oluyoruz.