Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayar açılmıyor yardım edin

phopshen

80+ Bronze
Bu hatayı veriyor çıkmıyor napcam bilmiyorum. Kendim çözmem gerekiyor bı şekilde hiçbir yol yoksa mecbur pcci.
Format atim diyorum flaşı takıp pcyi açıyorum boottan usbyi seçiyorum w10 loading ekranı gelip yine bu ekrana geliyor
IMG_20240420_174139.jpg

IMG_20240420_174617.jpg
IMG_20240420_175104.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

@Emre Zengin siz biliyor musunuz? Biliyorum diyin lütfen

phopshen

80+ Bronze

phopshen

80+ Bronze
@Emre Zengin hocam discord ya da o tarzda platformlarda iletişim kurabilir miyiz? Sorunu size sesli ve görüntülü göstersem daha iyi anlaşılır gibi.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,031
İsim
Emre Zengin
var windows 10 kuruluydu

UEFI yazdırmak ne oluyor
Öncelikle BIOS'a girip Boot sekmesinin bir fotoğrafını atar mısın?

Bu dediğim şekilde Windows'u flash belleğe yazdır tekrardan hocam:
Windows 10 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) Bu siteden aracı şimdi indir yazana tıklayın.
3) Kurulum aracı indirdikten sonra çalıştırın ve size bir ekran gelicek. Kabul et yazana tıklayın. Sonra bir seçenek sunacak. Başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklıyorsunuz. İlerle diyorsunuz ve sonra ISO dosyasını seçip indiriyorsunuz. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
4) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
5) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini MBR seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise BIOS (ya da UEFI-CSM) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.

phopshen

80+ Bronze

Windows 10 Yapılımı:
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) Bu siteden aracı şimdi indir yazana tıklayın.
3) Kurulum aracı indirdikten sonra çalıştırın ve size bir ekran gelicek. Kabul et yazana tıklayın. Sonra bir seçenek sunacak. Başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklıyorsunuz. İlerle diyorsunuz ve sonra ISO dosyasını seçip indiriyorsunuz. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
5) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini MBR seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise BIOS (ya da UEFI-CSM) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
adımları tek tek uyguluyorum. dediğim gibi iletişim kurabileceğimiz bir yer var mı? sorunu çözebileceksek her yer olur. wp dahil

1713694376586.png

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,031
İsim
Emre Zengin
adımları tek tek uyguluyorum. dediğim gibi iletişim kurabileceğimiz bir yer var mı? sorunu çözebileceksek her yer olur. wp dahil

Alıntıyı görüntüle
Buradan halledeceğiz şimdi. F9 tuşuna bas şimdi. Ondan sonra F10 ile kaydedip çık. Bilgisayar açılırken durmadan F11 tuşuna basıp gelen ekranın ekran görüntüsü atar mısın hocam?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,031
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,031
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,031
İsim
Emre Zengin
flaşı sizin dediğiniz gibi doldurucam şimdi ben başka şekilde yüklemiştim az önceki arkadaşın dediği gibi ve rufus falan hiç bir işlem yapmadım. yapınca dönsem aktif olur musunuz?
Tamamdır yap gel hocam aktifim ben.

phopshen

80+ Bronze

Windows 10 Yapılımı:
e eskiden açılmıştı bu
1713695322971.png

@Emre Zengin ne yapcam şimdi

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,031