Neler Yeni

Bilgisayar Aniden Kapanıyor?

Woonka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Furkan Can Koçoğlu
Bunu denemek için şunu da yapabiliriz, öncelikle lütfen Hwinfo kurun.

Sonra bu panelden sonsors'a basın.

Alıntıyı görüntüle

Ve biraz aşşağıya inip +12V'ye sağ tıklayın ve OSD(RTSS) Ayarları(settings) tıklayın.

1550840944078-png.371635

Sonra ayarları alttaki şekilde yapın. Pozisyon kısmındaki "Line" kısmını olduğu gibi bırakabilirsiniz.

1550840978090-png.371637

Ardından o ağır oyunlara tekrar girin. Eğer +12V değeri 11.7'nin altına düşüyorsa, bilin ki güç kaynağınızın kapasitörleri başarısız olmaya başlamış ve PSU'nuz +12v'den sisteminizi besleyememeye başlamış demektir.

Eğer ki düşmüyorsa, sorun yine güç kaynağından kaynaklı olabilir, voltaj ile alakasız şekilde kapasitörler başarısız olmaya başlamış olabilir. Buna dair tayinin tek yolu da yeni bir güç kaynağı ile sistemi denemek.
Programı kurdum , ayarları bire bir yaptım fakat bende 12V yeri 4.999 hep
Mesaj otomatik birleştirildi:

Programı kurdum , ayarları bire bir yaptım fakat bende 12V yeri 4.999 hep

Ekler

• Screenshot_29.png
    Screenshot_29.png
    12.6 KB · Hit: 79

Woonka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Furkan Can Koçoğlu

Ekler

• Screenshot_29.png
    Screenshot_29.png
    12.6 KB · Hit: 90
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Recep Kaplan
Bir çok nedeni olabilir. Ama anakartta şase olması, PSU'nun kalitesiz olması, sistemin yeterince soğumaması başlıca nedenlerdir. Bu konuları kontrol edip tekrar deneyiniz.

yusuf bali

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
yusuf bali
Instagram
_yusufbali_
Merhabalar , Eski bir sisteme sahibim. Geçen Hafta Bilgisayar durup dururken 2 3 kere kapandı , 4 5 kere mavi ekran verdi fakat hepsi CSGO Oynarken oldu . Lol yada başka bir oyun oynarken sıkıntı yoktu. Sıcaklık değerlerine baktığımda , İşlemci cs go 'da 80 85 derece bende ısınma kaynaklı olduğu düşündüm kasayı açtım fanları temizledim 2 gün önce . Temizledikten sonra ilk gün hiçbir sıkıntı olmadı krallar gibi kasa soğuk işlemci 40 50 derecelerde idi hiçbir sıkıntı yaşamadan 4 5 saaat sadece CSGO Oynadım. Ama dün ve bugün bilgisayar saat'de 1 kere kendiliğinden tekrar kapanıyor güç kaynağında sorun olcağını sanmıyorum gücü kesmiyor görüntü gidiyor sadace bilgisayar kapalı duruma geçiyor ama klavye, mouse ve kulaklığın ışığı kapanmıyor sadece görüntü gidip bilgisayar kapalı durumuna geçiyor . Res tuşuna basıyorum normal açılıyor CS ve Lol oynuyorum yarım saat 45 dakka sonra tekrar kapanıyor. Youtube'da video izlerkende kapanıyor aniden . Sorun ne olabilir yazılımsal mı yoksa donanımsal mı ? çok saçma yani pc temizliğinden sonra oldu desem ilk gün hiçbir şey yoktu , res tuşuna basınca sistem tekrar normal açılıyor .
Adaptörün kaynaklı bı problem olabilir

Woonka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Furkan Can Koçoğlu

Woonka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Furkan Can Koçoğlu

Woonka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Furkan Can Koçoğlu
Acil psu değiş o değer 11'e ve altına düşmesi sıkıntıyken seninkisi 4V kesinlikle psu'dan kaynaklı sorunun. ✅
peki deneyeceğim sağol yardımın için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Acil psu değiş o değer 11'e ve altına düşmesi sıkıntıyken seninkisi 4V kesinlikle psu'dan kaynaklı sorunun. ✅
Hocam bi soru daha bana en az kaç W'luk bir psu lazım ?

Son düzenleme:
Top Bottom