Yardım Bilgisayar bazen ssdyi görmüyor

Memtest86 yaptım dün gece hiç hata çıkmadı 4 saat sürdü 0 error.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ssd'de bir problem gözükmüyor,bios downgrade için anakartı servise vermenizi öneririm.Kendiniz yapmaya kalkarsanız elektrik kesintisi vs. olursa uğraştırabilir sizi.Hem teker teker indirebiliyorsunuz,bir anda indiremezsiniz
Bios guncellemesini kendim yaptım elektrik kesintisi çok sıkıntı değil kesilmez. Güncellemeden zor bir işlem mi eski versiyonu yüklemek?
 
Memtest86 yaptım dün gece hiç hata çıkmadı 4 saat sürdü 0 error.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:


Bios guncellemesini kendim yaptım elektrik kesintisi çok sıkıntı değil kesilmez. Güncellemeden zor bir işlem mi eski versiyonu yüklemek?
Teker teker uğraştırır.Bence servise verin,onlar sıfırdan yazarlar.
 
Merhaba arkadaşlar,

Benim bir masaüstü bilgisayarım var, normalde Hdd ye kurulu windows 7 kullanıyordum, hızlandırmak için SSD alıp windows 10 kurup kullanmak istedim. Eski windows 7 de, lisanslı program olduğu için oda ikinci windows olarak kullanmaya devam edecektim.

SSD aldım, windows 10 kurdum, açıldı sorun yoktu, ancak bazen SSD görmüyordu, sonra fark ettim ki yeniden başlatınca görüyor ama kapatıp açınca görmüyordu. Soğuk önyükleme diye tabir edilen yani kapatıp açtığımda bios ayarlarına giriyorum, listede SSD yok. Sonra ayarlardan çıkıyorum yeniden başlatıyor bu sefer SSD listede görünüyor, sorunsuz açılıyor ve çalışıyor. Ama her seferinde bunu yapmak tabii ki saçmalık.

Bunu düzeltmek için, denemediğim şey kalmadı. Tüm HDD leri söküp, SSD yi yalnız taktım fayda etmedi.

Bios ayarlarını kurcaladım olmadı. Zaten bios ayarlarında internette tavsiye edilen ayarları uygulayabileceğim ayarlarda yok. Mesela Ahci modu yok.

Bios güncelleme tavsiye ediliyor daha önce güncellemiştim bu anakart için son yayınlanan bios yüklü.

Sonuç olarak internette çok şey okudum denedim çözüm olmadı, ama sorun windows kurulumu ile ilgili değil.

Anakart SSD yi ilk açılışta görmüyor.

WD destek ile yazıştım, yaşadıklarıma anlam veremediler, başka bilgisayarda deneyin, aynı şey yaşanırsa değişime gönderin dediler, laptop vardı eski bi tane SSD yi ona taktım şak diye, diğer bilgisayarda kurduğum windows 10 u açtı. Demekki SSD de sorun yok anladık ama benim masaüstü anakartın derdi ne niye görmüyor.

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.




Bilgisayar Özellikleri:

Anakart İntel DG31PR

Kasa Asus Vento A8

Ram 4 GB (2+2)

PSU 350W

Ekran Kartı Asus EAH5570 1 Gb


HDD ler:

Seagate 80GB İde

Seagate 1 TB Sata

Samsung 320 GB Sata

DVD RW Sata


SSD

WD Green 480 GB Sata3
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,173
Mesajlar
10,891,398
Üyeler
192,630
Son üye
imdisaster
Geri
Top