Neler Yeni

Bilgisayar çalışırken ses ve görüntü gidiyor

Nakoni

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar selamlar,

Yakın zamanda Anakart, işlemci ve ram güncellemesi yaptım sistemime ve yakın zamanda gün içerisinde normal bir şekilde gezinirken ya da iş yaparken bilgisayarda hiçbir sıkıntı çıkmıyor. Photoshop ve Lightroom programlarını kullanıyorum ağırlıklı olarak. Fakat özellikle Overwatch 2 veya herhangi bir oyun oynarken belli bir süreden sonra görüntü ve ses tamamen gidiyor ekran kararıyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor ve fanlar dönmeye devam ediyor. Sistemi kapatıp açtıktan sonra veya restart attıktan sonra hiçbir sıkıntı olmadan çalışmaya devam ediyor ama yine oyun oynarken yük binince aynı şekilde bir süre sonra tekrar ediyor.

Benim tahminim ya işlemci aşırı ısınıyor ve kendini güvenceye alıyor soğutucunun üzerindeki termal macun da pek hoşuma gitmedi zaten sanki azalmış gibiydi ya da Power'ın gücü yetersiz kalıyor emin olamadım.

Anakart : Gigabyte B550 Gaming x v2 rev 1.3 (bios son sürümde güncel)
İşlemci : Ryzen 5 5600 Stok soğutuculu
Bellek : Kingston Fury Beast 4x8 Gb 3200 Mhz
Ekran Kartı : Amd rx5500 xt 4gb
Power : Corsair 550watt
Windows 11 22H2 64bit en güncel sürüm

Ekran kartından dolayı olacağını düşünmüyorum eski parçalarımda hiç böyle bir problem yaşamadım

Anakart : gigabyte a320mh
İşlemci : r5 2600x
Bellek : Xpg gammix 2x8gb 3200mh

Wattman bu adamım sürücü çökmesinden ya da sistemin bir hata ile karşılaştığı zaman oluyor .

Wattman bu adamım sürücü çökmesinden ya da sistemin bir hata ile karşılaştığı zaman oluyor .
Dediğin sorunu araştırdım ama herhangi bir bildirim ya da bir arıza problemiyle karşılaşmadım. Klima içeridrki odada açıktı ve kasayı daha rahat bir şekilde hava alacak konuma getirip önüne de son hız vantilatör dayadım. Sıcaklığını da AMD uygulaması üzerinden kontrol ederek oyun oynamaya devam ettim. Herhangi bir kapanma ya da başka bir sorun yaşamadım. Önümüzdeki ay zaten sıvı soğutma da alacağım. Şimdilik ısıdan kaynaklı diye düşünüyorum ama devam ederse wattman problemi çözümü üzerinde duracağım.

Sorununun çözümünü vereyim. Oyun oynarken arkada discord veya chrome açıksa ikisinin de ayarlarına gir. Donanım hızlandırmayı kapat.

Sorununun çözümünü vereyim. Oyun oynarken arkada discord veya chrome açıksa ikisinin de ayarlarına gir. Donanım hızlandırmayı kapat.
Opera kullanıyorum ama onun da hızlandırması kapalıydı diye hatırlıyorum. DC kapalı hızlandırması da kapalı olması lazım. Battle net ve opera açık kalıyor genelde

Opera kullanıyorum ama onun da hızlandırması kapalıydı diye hatırlıyorum. DC kapalı hızlandırması da kapalı olması lazım. Battle net ve opera açık kalıyor genelde
Bi kontrol et.Aynı sorunu böyle çözdüm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Psu sisteme yeter. Zaten yetmezse açık kalmaz. İşlemci sıcaklığından olsa ya kapanır ya reset atar.

Hocam 1 Haftadır Bu Lanet Hatayla Uğraşıyordum 6650XT İle Başka Sistemde Denediğimde Bu Hatayla Karşılaşmamıştım. Bende İlk Başta Wattman Sanıyordum ama değilmiş. şuanda driver olarak pro sürümü kurulu ve kasanın güç kablosu şuanda akım korumalı prize bağlı Ve Dünden Beri Bu Hatayı Bir Kez Bile Yaşamadım. Ancakİşlemciden Olup Olmadıgını Anlamak İçin Prime95 Ve HW Monitör İndirin Prime95 İle İşlemcinizi Stress Testine Sokun HW Monitor ilede ısıyı kontrol edin 90 95 seviyesine gelirse testi sonlandırın 90 dereceden sonrası tehlikeli oluyor riske atmayın.

Bi kontrol et.Aynı sorunu böyle çözdüm.

Psu sisteme yeter. Zaten yetmezse açık kalmaz. İşlemci sıcaklığından olsa ya kapanır ya reset atar.
Akşam eve geçince kontrol edeceğim teşekkür ederim. PSU bence de yeterli gelecektir herhangi bir oc yapmadım çünkü. Isı konusunda da dediğim gibi sadece ses ve görüntü gidiyor sistem çalışmaya devam ediyor, klavye, kulaklık, fan ışığı yanıyor ve sistem fanları da aktif durumda dönüyor.

Hocam 1 Haftadır Bu Lanet Hatayla Uğraşıyordum 6650XT İle Başka Sistemde Denediğimde Bu Hatayla Karşılaşmamıştım. Bende İlk Başta Wattman Sanıyordum ama değilmiş. şuanda driver olarak pro sürümü kurulu ve kasanın güç kablosu şuanda akım korumalı prize bağlı Ve Dünden Beri Bu Hatayı Bir Kez Bile Yaşamadım. Ancakİşlemciden Olup Olmadıgını Anlamak İçin Prime95 Ve HW Monitör İndirin Prime95 İle İşlemcinizi Stress Testine Sokun HW Monitor ilede ısıyı kontrol edin 90 95 seviyesine gelirse testi sonlandırın 90 dereceden sonrası tehlikeli oluyor riske atmayın.
Anladım hocam teşekkür ederim deneyeceğim

Akşam eve geçince kontrol edeceğim teşekkür ederim. PSU bence de yeterli gelecektir herhangi bir oc yapmadım çünkü. Isı konusunda da dediğim gibi sadece ses ve görüntü gidiyor sistem çalışmaya devam ediyor, klavye, kulaklık, fan ışığı yanıyor ve sistem fanları da aktif durumda dönüyor.

Anladım hocam teşekkür ederim deneyeceğim
hocam bendede aynıydı oyunun ortasında ekran kararıyor görüntü gidiyordu geri kalan herşeyin ışıkları yanıyordu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,970
Üyeler
173,105
Son üye
Srkn72
Geri