Bilgisayar donması

BIGOX

80+
Reaksiyon skoru
15
Selamun aleyküm.Arkadaşlar bilgisayarım 2 senelik.Bilgiyar özelliklerim i3 7100 işlemci , 8 gb ddr4 ram , 1050ti ekran kartı , 1 tb hdd.Oynuyamadığım oyun yok lakin şöyle bir sıkıntı var adam görünce donuyor.Temizliğini aksattığımı düşünüyorum ama üşeniyorum.Bide termalmacun işine girmeyi düşünüyorum ama biyandan da korkuyorum yapamazsam diye.Sizce ne yapmalıyım?

Sıcaklık değerleri nedir?
Bir de 8gb ram artık yetersiz o yüzden drop yiyor olabilirsin.

Sıcaklık değerlerini hesaplamayı bilmiyorum nasıl hesaplıcam varmı bildiğin program

Selamun aleyküm.Arkadaşlar bilgisayarım 2 senelik.Bilgiyar özelliklerim i3 7100 işlemci , 8 gb ddr4 ram , 1050ti ekran kartı , 1 tb hdd.Oynuyamadığım oyun yok lakin şöyle bir sıkıntı var adam görünce donuyor.Temizliğini aksattığımı düşünüyorum ama üşeniyorum.Bide termalmacun işine girmeyi düşünüyorum ama biyandan da korkuyorum yapamazsam diye.Sizce ne yapmalıyım?
Isıdan dolayı drop ve kasamlar girebilir temizlemediyseniz muhtemelen tozlar dan dolayı ısı yapar ekran kartının termal macunu çok riskli değiştirmesi ama işlemci gibi yılda 1 defa değişmez uzun yıllar 4-5 yıl geçtiyse onu da değiştir 16gb ram yapmanızı öneriyorum.

Programı kurup atıcam.Birde 1tbyi ben bölmüyorum direk 1 tane yapıyorum o da etki yaparmı acaba?

Oyunlardan aldığım ssleri attım.Şimdi gta düşük.Mesela gtada fivem oynuyorum adamlarla çatışma yaparken donuyor anlık sonra ölüyorum.Aynı şekilde COD WarZone'de de böyle.Bide disk kullanımı bianda %100'e çıkıyor gta tarzı oynularda neden acaba?

Ekler

• csgo.webp
    csgo.webp
    68.3 KB · Hit: 84
  • disk kullanımı.webp
    disk kullanımı.webp
    57.4 KB · Hit: 94
  • gta.webp
    gta.webp
    83 KB · Hit: 90
  • r6.webp
    r6.webp
    113.1 KB · Hit: 86
Hocam sıcaklık değerleri normal gibi duruyor bir sorun göremedim açıkçası.
Driverlari yeniden kurmanızı öneririm. Bir de BIOS güncellemesi yapın.

Tamamdır yardımların için ikinizede eyvALLAH

Geri