Bilgisayar donup kapanıyor.

Reaksiyon skoru
1
MSI 2060 SUPER
AMD Ryzen 5 3500X
8x2 dual ram

Ramleri memtest86'ya soktum hata alamadım ve diğer parçalarda ısı problemi yaşamıyorum. Bilgisayarda örnek veriyorum en basitinden lol bile oynarken artık FPS düşüşü yaşıyorum ve her oyunu ilk açtıktan 2-3 dakika sonra fps 01 olup donuyor ve bazen kendini yeniden başlatıyor bazen de ben elimle yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bu sadece istisnasız her oyunda ilk açılışta oluyor. Restart attığımda o oyuna tekrar girdiğimde bu sorunu yaratmıyor. SSD'nin sağlık değeri %28 stres testinde olan performansı kabul edilebilir seviyeydi psu yapsaydı eğer fps düşüşü yaşar mıydım emin değilim bu sorun en başlarda bana fps düşüklüğü yaşatmıyordu. Sizce hangi parça sorunlu ve tespitini nasıl sağlarım? Driver Windows bios her şey güncel.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1704539746208.png

hd tune dan ssdyi scan testine sokabilir misin quick scan ibaresini çıkarıp uzun testi yap

O kadar test yapmışsınız geriye kablolarda hasar, psu ömrü tükenmiş ya da yazılımsal problem gibi gözüküyor varsa şansınız bir bilgisayarcıya götürüp başka psu da test edin ama şuan şansınız yoksa format atmadıysanız format atın
Format attım, sorun düzelmedi. PSU fps dşüşüne neden sağlayabilir mi?

Ekran kartı buna neden olabilir mi? NVDIA ekran kartım ama wattman hatası alıyor olabilir miyim?

Düzgün çalışmıyorsa sağlayabilir diye biliyorum çünkü ekran kartı işlemci watt çekiyor eğer dalgalı geliyorsa kabloda sorun vs bişey varsa watt değeri azalacağından kullanımda azalır kullanım azalında ekran kartı işlemci stabil çalışmaz diye biliyorum

Ama siz ssdyide bir değiştirip deneyin ssd sağlam gözüküyor ama yazmaktan ömrü azalmış ne kadar sorunu olmasada ömrü kalmamış artık %28 çok az ssd %50 altı oldu mu arada sıkıntı veriyordu ben de ssd den hala şüpheleniyorum %28 değeri çok az

Önce farklı bir ssd de deneyin yine sorun veriyorsa psu ve kablolarındandır bence ya

Düzgün çalışmıyorsa sağlayabilir diye biliyorum çünkü ekran kartı işlemci watt çekiyor eğer dalgalı geliyorsa kabloda sorun vs bişey varsa watt değeri azalacağından kullanımda azalır kullanım azalında ekran kartı işlemci stabil çalışmaz diye biliyorum

Ama siz ssdyide bir değiştirip deneyin ssd sağlam gözüküyor ama yazmaktan ömrü azalmış ne kadar sorunu olmasada ömrü kalmamış artık %28 çok az ssd %50 altı oldu mu arada sıkıntı veriyordu ben de ssd den hala şüpheleniyorum %28 değeri çok az

Önce farklı bir ssd de deneyin yine sorun veriyorsa psu ve kablolarındandır bence ya
Çok teşekkürler, pazartesi bilgisayarcıya götürüp test edeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,380
Üyeler
183,417
Son üye
ererdo0
Geri