Neler Yeni

Bilgisayar durup dururken kitleniyor

saiseis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Göktuğ Sönmez
CPU: Ryzen 5 3600
Anakart: Gigabyte B450M H
GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
RAM: Corsair Vengeance 16GB 3000MHz (1x16)
PSU: Powerboost 80+ 650W
SSD/HDD: James Donkey 120GB SSD / WD 1TB 7200 RPM

Şimdi sorunumuza gelelim. Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi PC ne yaptığım fark etmeksizin rastgele zamanlarda ve rastgele sıklıkta bir anda kitleniyor, Mouse bile oynamayacak hale geliyor. Kendine gelme süresi değişiyor, 2 dakikada da kendine geliyor, reset atmak zorunda da kalabiliyorum. 1-2 ay öncesine kadar hiç bir şey yoktu, Format atmak durumunda kaldım, ondan sonra böyle olmaya başladı. Windows yazılımından şüphelenip tekrar indirip tekrar format attığımda sorun düzelmedi. Ram slotunun yerini değiştirdim, fayda etmedi. Driver sürümlerini hem eski hem yeni sürümlerde test ettim, sonuç yine aynı. İşlemci de Ekran kartı da daha 2 yıl olmadı, sıfır alındı. Soğutması gayet iyi ve temizliğini birkaç ayda bir yapıyorum. Sorun nelerden kaynaklanabilir, en genel sebebi nedir böyle bir durumun?

Ekstra soru: Format atmadan önce SSD'yi çıkartıp geri takmak durumunda kaldım. SATA kablosu, power kablosu ya da slotları zedelenmiş olabilir mi? Bu yüzden böyle bir sorun yaratabilir mi?

FyeLowie

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
ali uyar
HD Tune yazılımını indirin ve Aşağıdaki verdiğim resimdeki alanlar aynı olsun test edin bakalım.
Screenshot_16.png

Daeso HD

80+
Benim MSI laptopta aynı sorun vardı sistem sürekli kitleniyordu her seferinde yeniden başlatmam gerekiyordu bazen 10dk bazen yarım saat gidiyor tekrar kitleniyordu servise gönderdim anakart arızalı dediler değiştirip gönderdiler şuan cillop gibi ama sizin sorununuz bu mu bilmiyorum bir fikir olsun diye yazıyorum. :)

saiseis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Göktuğ Sönmez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HD Tune yazılımını indirin ve Aşağıdaki verdiğim resimdeki alanlar aynı olsun test edin bakalım.
Alıntıyı görüntüle
SSD için yaptım, bir şey çıkmadı, HDD için de yapıyorum ama biraz yavaş haliyle. Geçenlerde bu program ile health test yaptığımda ikisi de %100 çıkmıştı.

Bu arada memtest86 ile RAM çubuğunu test ettim ve hiçbir sorun çıkmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,102
Üyeler
160,637
Son üye
OturanBoga
Top Bottom