Neler Yeni

Bilgisayar güncellemek için tavsiye

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
Arkadaşlar merhaba, birkaç gündür forumda darboğaz sorunum için yardım istiyordum teşekkür ederim cevap verdiniz. Bilgisayarımı toptan güncellemeye karar verdim. İmza ve hakkında bölümünde PC özelliklerim yazıyor, şuan ekran kartımı kullanacak oyunlarda drop yiyorum darboğaz kaynaklı ve bundan dolayı ilk olarak anakart ve işlemcimi güncellemek istiyorum. Bilgisayarımı aldığım adam beni biraz dolandırmıştı, çocukluk aklıyla tabii çok takmamıştım, kasası kötü hiçbir şeyin kutusu yok, kablolar sana bana emanet geziyor. Bundan dolayı kasayı da ilk etapta güncelleyeceğim. Yakın zamanda ekran kartını da güncellemek istediğim için R5 5600 almak istiyorum, ilerde de ekran kartını RX6600 olarak almak istiyorum. Buna göre sorularım;

1- Anakartı b450 almam çok sorun olur mu yoksa 500-600 lira daha ekleyip b550m almalı mıyım?
2- Önerebileceğiniz max 1500TL bütçeli kasalar nelerdir?
3- Genel olarak mantıklı mı düşünüyorum yoksa başka bir tavsiyeniz var mıdır?

Özel olarak yardımcı olmak isteyen tavsiye vermek isteyen varsa da Discord: StjeR#7777

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
Arkadaşlar merhaba, birkaç gündür forumda darboğaz sorunum için yardım istiyordum teşekkür ederim cevap verdiniz. Bilgisayarımı toptan güncellemeye karar verdim. İmza ve hakkında bölümünde PC özelliklerim yazıyor, şuan ekran kartımı kullanacak oyunlarda drop yiyorum darboğaz kaynaklı ve bundan dolayı ilk olarak anakart ve işlemcimi güncellemek istiyorum. Bilgisayarımı aldığım adam beni biraz dolandırmıştı, çocukluk aklıyla tabii çok takmamıştım, kasası kötü hiçbir şeyin kutusu yok, kablolar sana bana emanet geziyor. Bundan dolayı kasayı da ilk etapta güncelleyeceğim. Yakın zamanda ekran kartını da güncellemek istediğim için R5 5600 almak istiyorum, ilerde de ekran kartını RX6600 olarak almak istiyorum. Buna göre sorularım;

1- Anakartı b450 almam çok sorun olur mu yoksa 500-600 lira daha ekleyip b550m almalı mıyım?

Özel olarak yardımcı olmak isteyen tavsiye vermek isteyen varsa da Discord: StjeR#7777
1. 5600 Alıyorsan kesinlikle B550 ile beraber al masraftan kaçma.
kasa böyle bir şey veya deepcool cc560,cg560 alabilirsin.
3.Ekram kartı için bütçen ve şuan kullandığın anakart/ram/işlemciyi öğrenebilir miyim?

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3.Ekram kartı için bütçen ve şuan kullandığın anakart/ram/işlemciyi öğrenebilir miyim?
PSU Değiştirmem gerekir mi sence? Corsair güvenilir bir marka mı bu konuda? Bronz sertifikası var fakat yıllardır da kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

PSU Değiştirmem gerekir mi sence? Corsair güvenilir bir marka mı bu konuda? Bronz sertifikası var fakat yıllardır da kullanıyorum.
Teşekkür ederim tavsiyen için.

Anakartım MSI Z270 Gaming Plus, I5 7500 ve 8x2 RipJaws 3000mhz ramlerim var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
ramlerini de güncelleyebilirsin amdye gececeğin için 3600 mhz daha iyi olacaktır veya oc deneyebilirsin ramlere. güncel PSUn gayet yeterli ayrıca. Yalnız SSDyi acil değiştir.

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
ramlerini de güncelleyebilirsin amdye gececeğin için 3600 mhz daha iyi olacaktır veya oc deneyebilirsin ramlere. güncel PSUn gayet yeterli ayrıca. Yalnız SSDyi acil değiştir.
SSD neden değiştirmeliyim hocam? Ramlere bütçe ayırabilirsem düşüneceğim bunuda.

SSD neden değiştirmeliyim hocam? Ramlere bütçe ayırabilirsem düşüneceğim bunuda.
Şu anda o SSD'ye ek olarak Sandisk Ultra 500GB ve 400GBlik bir HDD var elimde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan

Şu anda o SSD'ye ek olarak Sandisk Ultra 500GB ve 400GBlik bir HDD var elimde.
Sandiskin Plus modeli ağır kronik sorunlu

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
300 tl civarına m2 nvme ssdye geçersin hem 256 gb civarında.

Farukteke55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Faruk

Kasa da markaya kaçma , 900 e -1000 e kasa var. Burdaki fiyat farkına ssd alırsın Kingston 500gb M2
İşlemci ve ekran kartıni dediğini almalısın uzun zaman seni üzmez
500 lira fark verip b550 ben olsam alırdım
Rami en sona bırak , bütçen kalırsa yenile , kalmazsa dursun performans farkı % 2 %3 olur

Butceni söylersen burdaki arkadaşlar ona göre hesap yapar

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
300 TL civarına m2 nvme ssdye geçersin hem 256 gb civarında.
Teşekkür ederim.

Kasa da markaya kaçma , 900 e -1000 e kasa var. Burdaki fiyat farkına ssd alırsın Kingston 500gb M2
İşlemci ve ekran kartıni dediğini almalısın uzun zaman seni üzmez
500 lira fark verip b550 ben olsam alırdım
Rami en sona bırak , bütçen kalırsa yenile , kalmazsa dursun performans farkı % 2 %3 olur

Butceni söylersen burdaki arkadaşlar ona göre hesap yapar
Bütçe bilerek vermedim hocam teker teker alacağım için. Şuana kadarki cevaplarınız yeterli oldu benim için. Teşekkür Ederim.

Top Bottom