Neler Yeni

Mavi Ekran Bilgisayar ilk açılışta mavi ekran hatası veriyor

metezqq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Çakır
Arkadaşlar merhaba, 3 gün önce yeni aldığım hazır sistemim elime ulaştı ve kurulumu tamamladım. BIOS'unu güncelledim, Windows 11 kurulumu yaptım, ondan sonra sürücüleri güncelledim. Ancak bilgisayarı uyandıktan sonra açmak istediğimde, ilk önce ASUS yazısı geliyor, sonra bir mavi ekran verip 2-3 saniye sonra gidiyor ve bilgisayar normal bir şekilde açılıyor. Sorunsuz kullanıyorum, oyun falan oynuyorum, sıcaklık değerlerim her şey normal. Kullanırken asla mavi ekran almıyorum ama bilgisayarın güç tuşuna bastıktan sonra açılışta verdiği mavi ekranın sebebini bilmiyorum. Açıkçası geriliyorum, yeni aldığım sistemde neden böyle bir durum olduğu için aşağıda minidump dosyası ve sistem bilgilerini paylaşacağım. Yardım ederseniz çok sevinirim.

minidump dosyası: https://drive.google.com/file/d/1B6jYPer8R6fvAspJ-h5NjdHAK4VizoiA/view

• Anakart: ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F Tray 5.0GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek AM5 İşlemci
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 BULK OC 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Home

metezqq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Çakır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• IMG_5048.jpeg
    IMG_5048.jpeg
    2.2 MB · Hit: 6
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,174
İsim
Emre Zengin
@Emre Zengin yardımcı olabilir misiniz lütfen
Mesaj otomatik birleştirildi:

ilk attığım minidump dosyası herkese açık değilmiş tekrardan koyuyorum linki üstüne bide bugün mavi ekranın resmini çekebildim lütfen birisi yardımcı olabilir mi?

güncel minidump: https://drive.google.com/file/d/1B6jYPer8R6fvAspJ-h5NjdHAK4VizoiA/view?usp=drive_link
- MSI Afterburner'ı kaldır.
- Core Temp uygulamasını kaldır.
- CrystalDiskİnfo adlı programı indirip Depolama ya da Depolama birimlerinin ekran görüntüsünü atar mısın? CrystalDiskMark adlı programı da indirip Depolama ya da Depolama Birimlerinin yazma ve okuma hız testini yapıp ekran görüntülerini atar mısın hocam?
- Ekran kartı sürücünü de kaldırıp kur:
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/242503/) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.

metezqq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Çakır
- CrystalDiskİnfo adlı programı indirip Depolama ya da Depolama birimlerinin ekran görüntüsünü atar mısın? CrystalDiskMark adlı programı da indirip Depolama ya da Depolama Birimlerinin yazma ve okuma hız testini yapıp ekran görüntülerini atar mısın hocam?
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/242503/) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.
@Emre Zengin hocam kusura bakmayın 1 gün evde değildim dedikleriniz içinden msi afterburnerı kaldırdım core tempi kaldırdım ddu ile ekran kartı driverı kaldırdım ve 566.36 kararlı sürümü yükledim hdtune ile ssdme test yaptım aşağıya sağlık kısmınıda bırakıcam resimlerini

@Emre Zengin hocam kusura bakmayın 1 gün evde değildim dedikleriniz içinden msi afterburnerı kaldırdım core tempi kaldırdım ddu ile ekran kartı driverı kaldırdım ve 666.36 kararlı sürümü yükledim hdtune ile ssdme test yaptım aşağıya sağlık kısmınıda bırakıcam resimlerini
@Emre Zengin, başka bir forumda olay raporlarını inceledikten sonra Armoury Crate'i kaldırmam söylendi, onu da kaldırdım. Şimdi sizin dediklerinizi de uyguladım ama sabah bilgisayarı açarken "memory_management" hata kodlu mavi ekran aldım. RAM'lerime MemTest86 testi yaptım, 0 hata çıktı, sorunsuz yani. İşlemcime ve ekran kartıma da test yaptım, onlar da temiz çıktı. Ben bu "memory_management" hatasını neden alıyorum? Onun da mini dump'ını bırakıyorum aşağıya.

memory management minidump: https://www.mediafire.com/file/eap87rgf6a2r1gj/mnidump1_%282%29.zip/file

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-04-09 152036.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-09 152036.png
    41.7 KB · Hit: 5
  • Ekran görüntüsü 2025-04-09 152354.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-09 152354.png
    47.6 KB · Hit: 5
  • 3dcde813-346b-4fb8-848b-bca894820b79.jpg
    3dcde813-346b-4fb8-848b-bca894820b79.jpg
    245.3 KB · Hit: 2
  • d0ce52f2-0655-46b4-a028-49d4efa0b4ff.jpg
    d0ce52f2-0655-46b4-a028-49d4efa0b4ff.jpg
    200.3 KB · Hit: 2
Son düzenleme:

metezqq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Çakır
@Emre Zengin hocam kusura bakmayın 1 gün evde değildim dedikleriniz içinden msi afterburnerı kaldırdım core tempi kaldırdım ddu ile ekran kartı driverı kaldırdım ve 566.36 kararlı sürümü yükledim hdtune ile ssdme test yaptım aşağıya sağlık kısmınıda bırakıcam resimlerini

@Emre Zengin, başka bir forumda olay raporlarını inceledikten sonra Armoury Crate'i kaldırmam söylendi, onu da kaldırdım. Şimdi sizin dediklerinizi de uyguladım ama sabah bilgisayarı açarken "memory_management" hata kodlu mavi ekran aldım. RAM'lerime MemTest86 testi yaptım, 0 hata çıktı, sorunsuz yani. İşlemcime ve ekran kartıma da test yaptım, onlar da temiz çıktı. Ben bu "memory_management" hatasını neden alıyorum? Onun da mini dump'ını bırakıyorum aşağıya.

memory management minidump: https://www.mediafire.com/file/eap87rgf6a2r1gj/mnidump1_%282%29.zip/file
hocam crystal disk info ve mark sonuçlarını bırakıyorum görsellere ve ssd markam ise lexar NM620 1TB NVMe PCIe Gen 3 x4 Okuma 3500MB Yazma - 3000MB M.2 SSD

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-04-11 180645.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-11 180645.png
    39.6 KB · Hit: 4
  • Ekran görüntüsü 2025-04-11 182926.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-11 182926.png
    95.1 KB · Hit: 4
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,174
İsim
Emre Zengin

hocam crystal disk info ve mark sonuçlarını bırakıyorum görsellere ve ssd markam ise lexar NM620 1TB NVMe PCIe Gen 3 x4 Okuma 3500MB Yazma - 3000MB M.2 SSD

Disk sağlam görünüyor. BIOS'a girip EXPO'yu aktif hale getirip kaydedip çıkar mısın? Bakalım bilgisayar direkt mavi ekranı tetikleyecek mi?

metezqq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Çakır
Disk sağlam görünüyor. BIOS'a girip EXPO'yu aktif hale getirip kaydedip çıkar mısın? Bakalım bilgisayar direkt mavi ekranı tetikleyecek mi?
@Emre Zengin aktifleştirdim 4800 de kullanıyodum 5400 e çektim 4 5 saat kullandım herhangi bi mavi ekran almadım zaten bundan öncede dünde aldıüım tüm mavi ekranlar bilgisayar açılırken veriyor hiç bi zaman kullanırken mavi ekran almadım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,174
İsim
Emre Zengin
@Emre Zengin aktifleştirdim 4800 de kullanıyodum 5400 e çektim 4 5 saat kullandım herhangi bi mavi ekran almadım zaten bundan öncede dünde aldıüım tüm mavi ekranlar bilgisayar açılırken veriyor hiç bi zaman kullanırken mavi ekran almadım
Senin RAM'ler 6000 MHz hocam. 5400 MHz de çalıştığına emin misin?

metezqq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Çakır
hocam bide şu memory management hatasının minidumpını inceler misin ?
Senin RAM'ler 6000 MHz hocam. 5400 MHz de çalıştığına emin misin?
ben kendim isteyerek 5400 yaptım hocam EXPO TWEAKED aktifleştirip

expo 1 expo 2 bide expo tweak gibi bi ayar vardı onu yaptım aşağıdanda manuel 5400 e sabit tuttum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,174
İsim
Emre Zengin
hocam bide şu memory management hatasının minidumpını inceler misin onun sen

MHz'i kurcalama hocam. BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık. Ondan sonra BIOS'a girip EXPO'yu aktif edip kaydedip çık. Direkt 6000 MHz de çalışsın bakalım. Sorun RAM'lerde gibi. Bundan sonra gene mavi ekran verirse gönder bakalım onu da.

metezqq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Çakır

expo 1 expo 2 bide expo tweak gibi bi ayar vardı onu yaptım aşağıdanda manuel 5400 e sabit tuttum
@Emre Zengin hocam hani bana dün demişssiniz ya core tempi falan kaldır msi ı kaldır minidumplara bakıp öyle mi söylediniz onları? onlar mavi ekran verdirten uygulamalar mı yani

MHz'i kurcalama hocam. BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık. Ondan sonra BIOS'a girip EXPO'yu aktif edip kaydedip çık. Direkt 6000 MHz de çalışsın bakalım. Sorun RAM'lerde gibi. Bundan sonra gene mavi ekran verirse gönder bakalım onu da.
biosda zaten çok ayar yapmadım other os i eufi yaptım secure boot açılsın diye bide dün o expo tweak i aktifleştirdim okadar onu expo 1 yapıp 6000 e çıkartiyim öyle deniyim o zaman

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,174
İsim
Emre Zengin
@Emre Zengin hocam hani bana dün demişssiniz ya core tempi falan kaldır msi ı kaldır minidumplara bakıp öyle mi söylediniz onları? onlar mavi ekran verdirten uygulamalar mı yani

biosda zaten çok ayar yapmadım other os i eufi yaptım secure boot açılsın diye bide dün o expo tweak i aktifleştirdim okadar onu expo 1 yapıp 6000 e çıkartiyim öyle deniyim o zaman
EXPO'yu açtığın an sistem kendisi 6000 MHz ayarlıyor. Manuel olarak müdahale etmene gerek yok hocam. Evet o programlar yüklenemeyen modüller kısmında olanlardı.

metezqq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Çakır
EXPO'yu açtığın an sistem kendisi 6000 MHz ayarlıyor. Manuel olarak müdahale etmene gerek yok hocam. Evet o programlar yüklenemeyen modüller kısmında olanlardı.
anladım hocamda dün başka bi forumda birisi disk giriş çıkışında falan sorun oluşmuş ekran kartına sıçramış falan dedi gerildim biraz garantiye yollamayı düşündüm

anladım hocamda dün başka bi forumda birisi disk giriş çıkışında falan sorun oluşmuş ekran kartına sıçramış falan dedi gerildim biraz garantiye yollamayı düşündüm
bir süre daha deneyip devam ederse hatalar göndericem gibi daha alalı 1 hafta dolmadı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,077
Üyeler
172,031
Son üye
NERDESİN CANOOO
Top Bottom