Bilgisayar İyileştirmesi

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar benim yıllar önce aldığım MSI NightBlade x2b masa üstü bilgisayarım var ancak son zamanlarda yeterli gelmiyor yeni bir bilgisayar almak yerine hali hazırda olan bilgisayarımı güçlendirmek istiyorum.
şuanki bilgisayarımın özellikleri

İşlemci: Intel® Core™ i7-6700 (8M Cache, up to 4.00 GHz)

Chipset: B150

Ekran Kartı: Nvidia Geforce GTX1060 DDR5 6GB

Hafıza: 8GB DDR4 2133MHz

Hafıza Yuvası: 2 slot

Maksimum Hafıza: 16GB

Ses: 7.1 Channel HD Audio

Ses Chipset: Realtek ALC1150

Hard Disk: 128GB SSD+2TB 7200RPM

Power Supply: 350W

aklımaki güncelleştirmeler ise:

gtx 1660ti yada rtx 2070

rami ise 8gb den 16gb ye çıkarmayı düşünüyorum

bu iyileştirmeleri işlemci veya psu yu değiştirmeden yapmak mantıklı mı darboğaz yada güç sorunu oluşur mu veya herhangi bir uyumsuzluk oluşur mu oluşması muhtemel ise de başka hangi donanımları değiştirmemi önerirsiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Kardeş 2015 model bu. Miadını doldurmuş, vereceği hizmeti vermiş zaten.

Yeni bir tane en baştan yapman lazım.

Bu sistemi sat üstüne paranı koy 5600 işlemci 4060 ekran kartlı sistem al

Bütçenizi, ikinci el bileşenlere veya direkt sistemlere sıcak bakıp bakmadığınızı, oynadığınız oyunları, oynadığınız oyunlarda beklentilerinizi (çözünürlük en az 2k olsun, fps şu oyunda en az bu kadar verebilsin, amd ekran kartı olsun, nvidia olsun, ultra ayarlarda olsun veya orta ayarlar da işimi görüyor vb.) yazarsanız daha doğru tavsiyelerde bulunabilir.

Diğer bir yandan bu psu'yu ( 350 watt ) değiştirmeden bahsettiğiniz ekran kartlarını kullanmak pek mümkün değil.

Merhabalar benim yıllar önce aldığım MSI NightBlade x2b masa üstü bilgisayarım var ancak son zamanlarda yeterli gelmiyor yeni bir bilgisayar almak yerine hali hazırda olan bilgisayarımı güçlendirmek istiyorum.
şuanki bilgisayarımın özellikleri

İşlemci: Intel® Core™ i7-6700 (8M Cache, up to 4.00 GHz)

Chipset: B150

Ekran Kartı: Nvidia Geforce GTX1060 DDR5 6GB

Hafıza: 8GB DDR4 2133MHz

Hafıza Yuvası: 2 slot

Maksimum Hafıza: 16GB

Ses: 7.1 Channel HD Audio

Ses Chipset: Realtek ALC1150

Hard Disk: 128GB SSD+2TB 7200RPM

Power Supply: 350W

aklımaki güncelleştirmeler ise:

gtx 1660ti yada rtx 2070

rami ise 8gb den 16gb ye çıkarmayı düşünüyorum

bu iyileştirmeleri işlemci veya psu yu değiştirmeden yapmak mantıklı mı darboğaz yada güç sorunu oluşur mu veya herhangi bir uyumsuzluk oluşur mu oluşması muhtemel ise de başka hangi donanımları değiştirmemi önerirsiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
hocam bence önce işlemciyi değiştirin çok eski kalmış ekran kartını söylediğiniz modellere çıkarırsanız darboğaz yapacaktır 2070te büyük ihtimalle am4 sokete geçilebilir ikinci el parçalarla ryzen 3600 bütçe çıkarsa 5600 lü bir sistem 1060 kartla kullanıldığından sizin söylediğiniz senaryodan daha verimli olacaktır

4060 gibi 8 gb kartlardan uzak durmanı tavsiye ederim

internetten darboğaz ve psu hesaplama sitelerine baktıktan sonra 1660 ti ve 16gb ram güncelleştirmesinde karar kıldım sizce mantıklı mı çünkü işlemci eski olmasına rağmen hala çoğu işi yapıyor ve kasa da full msi olduğu için psu nun da bu yüzden kaliteli olduğunu düşünüyorum bir de gtx 1060 gb 6gb ve 1660 ti ın çektiği güç ikisin de 120W olması ve tek ekstra W tüketen ekleyeceğim 8gb ram olması sebebiyle bu iyileştirmelerde karar kıldım sizce mantıklı mı

Not: 3 4 aya da anakartı ve işlemciyi de yükselticem

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,924
Üyeler
183,189
Son üye
Burak2748
Geri