Neler Yeni

Bilgisayar kendini kapatıp tekrar açıyor.

Murat G

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Murat
Asus A520M K
Asus RX6650 XT
Ryzen 5 3600
16 GB Corsair Ram
Rampage PSU 750W

Sistem yukarıdaki gibi yaklaşık 1 haftadır Başlıktaki gibi normal Google vb. uygulamalarda gezinirken hiç sıkıntı yok fakat Rocket League, Lol, Fifa vb. bütün oyunlarda bilgisayar hafif yük altına girdiği gibi sistem kapanıp tekrar açılıyor. Yani sistem anlık kapanıp windows kilit ekranı geliyor. Durum yaklaşık 10 saniye sürüyor. Bilgisayarı tekrar açınca Google'da sayfalar geri yüklensin mi bildirimi geliyor yani benim düşüncem pc tamamen kapanmıyor. Daha 2 3 gün önce bilgisayarcıdan çıktım anakart değiştirdim ve değişirken sisteme de baktı. Sistemde hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi. Yıllardır gittiğim bilgisayarcı bana sıkıntı yapacak biri değil yani. Acaba sorun nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.userbenchmark.com/UserRun/68789434 Biraz önce userbenchmark sitesinden test ettim. Sonuçlar bu

Murat G

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci veya ekran kartının aşırı ısınması bunu yaptırabilir. Oyundayken msi afterburner ile kontrolleri yapman gerekiyor.
Rocket league'de denedim işlemci 50 60 derece, ekran kartı da aynı şekil 50 60 arası geziniyor. İşlemci de cpb kapalı yani aşırı ısınma olmaması lazım.

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,342
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Rocket league'de denedim işlemci 50 60 derece, ekran kartı da aynı şekil 50 60 arası geziniyor. İşlemci de cpb kapalı yani aşırı ısınma olmaması lazım.
Sıcaklık sorunu yok. 90 derece üstünde olur benim dediğim şey. Sorun güç kaynağında olabilir.

Murat G

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Murat
Sıcaklık sorunu yok. 90 derece üstünde olur benim dediğim şey. Sorun güç kaynağında olabilir.
PSU kaynaklı olup olmadığını anlayabileceğim bir test vb bir şey yapabilir miyim? Yoksa psu yu takan bilgisayarcıya gidip hallettirmem en iyisi mi olur?

Murat G

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Murat
Bütün kabloların iyice oturduğundan emin ol, kontrol et. Sorun devam ederse garantisi varsa garantiye gönderebilirsin. Olmazsa bilgisayarcıya.
Kablo dışında ellemiyorum o zaman garantisi direkt bilgisayarcı ya onlar değişim yapar büyük ihtimal. Teşekkürler yardım için

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,342
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Kablo dışında ellemiyorum o zaman garantisi direkt bilgisayarcı ya onlar değişim yapar büyük ihtimal. Teşekkürler yardım için
Rica ederim. Durumu anlatırsın bilgisayarcı gereğini yapar.

Top Bottom