Neler Yeni

Bilgisayarım kapanıyor kasıyor ve kapamasına rağmen ışıkları yanıyor

TUFİİ

80+
Katılım
19 Mart 2021
Mesajlar
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Tayfun TOPARLI
Selamlar, Bilgisayarımın 3 temel sorunu var. Bu bilgisayarı parça parça kendi ellerimle topladım yaklaşık mart 2022 den beridir aktif olarak kullanmaktayım.

1. Sorun: Bilgisayarımı açtığımda her zaman olmasa da bazen ekrana GİGABYTE yazısı geldikten sonra bilgisayar kendini kapatıyor. Kapatırken bilgisayardan minik bir şalter atma sesi geliyor. Düğmesini kontrol ettim herhangi bir sıkışma durumu yok. Bu sorunun neden kaynaklı olduğunu bir türlü çözebilmiş değilim. Olma sıklığını şöyle söyleyebilirim bilgisayarı her 10 açışımın 6 7 sinide bilgisayar kendini kapatıyor.

2. Sorun: Sistemim normalde apu bir sistem ancak hem sistemimi güçlendirmek hem de daha iyi bir performans almak amacı ile temmuz ayı sonunda bilgisayarıma XFX RX 6500 XT 4 GB 64 BİT lik bir ekran kartı aldım. Ekran kartını taktığım ilk gün valorant ta 250 300 fps leri gördüm ancak daha sonraki günlerde valorant ta çıktığım maks fps 170 te kaldı. Şunu da eklemeliyimki dün yine valorant oynarken 300 fps i gördüm. Ancak bu ekran kartını aldığımdan beridir gördüğüm ikinci 300 fps ti. Minecraft gibi bir oyunda bile bazen 1000 fps i görürken bazen 25 30 fps e kadar düşebiliyor. Çok sık takılmalar meydana geliyor. İnternet tarayıcısı olarak Opera GX kullanıyorum ancak Opera yı ne zaman açsam ekranım 3 kez kapanıp açılıyor. AMD SOFTWARE ADRENALİN EDİTİON sürümüm 22.8.2 yani şuanki en güncel sürüm.

3. Sorun: Bilgisayarımı kapatsam dahi klavye mouse ve kulaklığımın ışıkları kapanmıyor. Hem denetim masası hem de bios üzerinden USB ayarlarını yapsamda hala aynı durum söz konusu.

SİSTEM BİLEŞENLERİ
Amd ryzen 3 4300 GE işlemci

Gigabyte b450 m s2h v2 anakart

XFX RX 6500 XT ekran kartı

450 gb m2 ssd

450 gb sata ssd

2*8 16 gb 3200 mhz cl16 ram

650 w 80+ gold yarı modüler psu

GAMETECH GALAXY kasa

Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
 
Top Bottom