Neler Yeni

Bilgisayar Montajlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Xesha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Can Kocatürk
Ben bilgisayarımı parça parça satın alıp kendim kurucam. Ancak montaj sırasında nelere dikkat etmem gerek? Bu statik elektrik dedikleri şeyler nelerdir? Nasıl önlemler almam gerekir?

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Otur masaya, çek sandalyeyi, aç Technopat'ın Sistem Toplama Rehberlerinden birini.

Onların yaptığını yapsan yeter.

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz
Eldiven taksan yeterlidir.
Parçalara nazik davran ve mümkünse süngerin üzerinde işlemlerini yap

39731

80+ Platinum
En İyi Cevap
22
Yeni nesil parçalar statik elektriğe korumalı oluyor ama çok düşük bir ihtimal ile sıkıntı çıkarabilir.

Anakart 'ın ram ini, işlemcisini ve varsa M2 sini Anakartın kutusu üzerinde monte edin.
Backplate i taktığınıza emin olun.
Anakart 'ın yükseltme vidalarını kasaya takmayı unutmayın.
Psu yu fanı alt tarafa gelecek şekilde takın.
Ekran kartını takarken yandaki klipsi açmayı unutmayın.
Amd stok fani kullanıyor iseniz çapraz sıkın vidaları

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Ben bilgisayarımı parça parça satın alıp kendim kurucam. Ancak montaj sırasında nelere dikkat etmem gerek? Bu statik elektrik dedikleri şeyler nelerdir? Nasıl önlemler almam gerekir?
montaj yapmadan önce ellerini yüzünü yıka eline eldiven giyersen iyi olur halı üstüne basma tahta veya parkenin üstünde montaj yap statik elektrikten bu şekilde korunabilirsin anakarta takılan ram işlemci vs dışarıda montaj et kasaya sokup etme anakart a montaj yaparken altına kendi kutusunu veya sünger kullanabilirsin zarar vermemek adına.

Xesha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Can Kocatürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni nesil parçalar statik elektriğe korumalı oluyor ama çok düşük bir ihtimal ile sıkıntı çıkarabilir.

Anakart 'ın ram ini, işlemcisini ve varsa M2 sini Anakartın kutusu üzerinde monte edin.
Backplate i taktığınıza emin olun.
Anakart 'ın yükseltme vidalarını kasaya takmayı unutmayın.
Psu yu fanı alt tarafa gelecek şekilde takın.
Ekran kartını takarken yandaki klipsi açmayı unutmayın.
Amd stok fani kullanıyor iseniz çapraz sıkın vidaları
backlplate nedir?

Xesha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Can Kocatürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
montaj yapmadan önce ellerini yüzünü yıka eline eldiven giyersen iyi olur halı üstüne basma tahta veya parkenin üstünde montaj yap statik elektrikten bu şekilde korunabilirsin anakarta takılan ram işlemci vs dışarıda montaj et kasaya sokup etme anakart a montaj yaparken altına kendi kutusunu veya sünger kullanabilirsin zarar vermemek adına.
Bu herkeste olan klasik plastik eldivenler olurmu içi un gibi bişili olan?

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

Xesha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Can Kocatürk
Anakart 'ın kutusunda gelen demir bir parça. İnternete yazın çıkar. Onu kasaya takmanız gerek
Alacağım anakart gigabyte b450 aorus elite bunun kutusunda varmı ben kutu açılışında görmedim ?

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz

Arda54_TR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,347
İsim
Arda Barınır
Mutlaka yumuşak ve esnek bir zeminde işlem yap halıyı sakın düşünme onun üstü tüy, jimlastikteki üstünde takla atılan şey tarzında olsa yeter çünkü maazallah işlemciyi düşürsen pinler gg ve mutlaka işlem yapmadan önce vücuttaki statik elektriği at en etkili yöntem toprağa çıplak ayakla basmak, musluk başlığına dokunmak ve eldiven kullanman iyi olur gerisi standart montaj rehberlerindekiler

Top Bottom